Äijänen juhli suomalaiskohtaamisen voittoa – Pelander, Kuier ja Rokkanen tehokkaina

6.12.2020 22:06 Espanjan Liga Femenina 2:ssa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen, jossa Anniina Äijänen pääsi tuulettamaan voiton kunniaksi. Awak Kuier pääsi nauttimaan kahdesta voitosta viikolla ja Sofia Pelander sekä Sara Rokkanen olivat kovassa vireessä.

Anniina Äijänen ja Awak Kuier pääsivät juhlimaan voittoja. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viikolla Kuier oli jälleen lähellä tupla-tuplaa tilastoituaan 14 pistettä, yhdeksän levypalloa, kolme syöttöä ja riiston Ragusan voittaessa Bron 93:n 75-61 (37-33).
Ottelutilastot

Viikonloppuna Ragusa kaatoi Costa Masnagan 91-69 (49-32). Tällä kertaa Kuierin tilastokirjoihin merkittiin yhdeksän pistettä, kuusi levypalloa, kuusi syöttöä, riisto ja kolme torjuntaa. Ragusan saldo näyttää seitsemän ottelun jälkeen viisi voittoa ja kaksi tappiota.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Marianne Kalin palasi kentille, mutta Bembibre taipui Extremaduran vieraana 77-81 (35-37). Kalinille tilastoitiin yksi levypallo ja yksi riisto. Bembibre on jaetulla viimeisellä sijalla voitettuaan 13 ottelustaan kaksi.
Ottelutilastot

Liga Femenina 2:ssa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen ja Anniina Äijäsen Ferrol otti jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Elina Koskimiehen ja Helmi Tulosen Ibaizabalin 71-48 (35-28). Äijänen tilastoi kahdeksan pistettä, yhdeksän levypalloa, kaksi syöttöä ja torjunnan. Tulonen ja Koskimies molemmat urakoivat yli 32 minuuttia ja Tulonen heitti 10 pistettä, otti kolme levypalloa, antoi syötön, riisti ja torjui kahdesti. Koskimiehelle kertyi kahdeksan pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto. Ferrol jatkaa puhtaalla pelillä voitettuaan kaikki 10 otteluaan ja Ibaizabalilla on viisi voittoa ja neljä tappiota.

- Olen tyytyväinen voitosta hyvää vastustajaa vastaan. Pysyimme yhdessä, vaikka Ibaizabal taisteli ja kävi lähellä. On aina hienoa päästä pelaamaan suomalaisia vastaan, Äijänen iloitsi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Sofia Pelander oli loistavalla pelipäällä Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Saksan Bundesliigassa Pelander hurjasteli 16 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan Hernerin voittaessa Hannoverin 88-74 (44-36). Pelanderin tilastot karttuivat myös kahdella syötöllä ja kahdella riistolla. Hernerillä on neljä voittoa ja kaksi tappiota.

- Oli hyvä ja tärkeä voitto ja pelasimme hyvää joukkuepeliä pitkästä aikaa. Meillä on ollut vähän vaikeuksia loukkaantumisten kanssa ja tähänkin peliin lähdimme vajaalla kokoonpanolla, mutta tänään jaoimme palloa hyvin ja pelasimme joukkueena kentän molemmissa päissä, ja se näkyi pelin lopussa tulostaululla, Pelander hehkutti.

Ottelusta ei ole saatavissa tarkempia tilastoja.

Sara Rokkanen oli hurjassa vireessä viikonloppuna heittäen 23 pistettä, mutta Helsingborg hävisi Mark Basketin vieraana 65-82 (39-44). Rokkanen tilastoi myös seitsemän levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Aiemmin viikolla Helsingborg hävisi IK Eosille 64-77 (38-47). Rokkanen tilastoi kaksi pistettä, seitsemän levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Ville Tuomisen valmentama Helsingborg on hävinnyt kaikki ottelunsa.
Ottelutilastot

 

Uutista muokattu 6.12. kello 23.17: Awak Kuierin pistemäärä korjattu. 

 
3.8.2021 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies siirtyy Saksan Bundesliigan Nördlingeniin

Edelliset kaksi vuotta Espanjassa pelannut Elina Koskimies, 24, vaihtaa tulevana kautena maata ja liigaa, kun Wartti Basket -kasvatti on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

11.7.2021 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Anni Mäkitalo siirtyy Kreikan pääsarjaa ja EuroCupia pelaavaan PAOK Thessalonikiin

Edelliset kaksi kautta Forssan Alkua naisten Korisliigassa edustanut Anni Mäkitalo, 29, on tehnyt sopimuksen Kreikan pääsarjassa ja EuroCupissa pelaavan, legendaarisen PAOK Thessalonikin kanssa.

5.7.2021 13:03 Susiladies

Helmi Tulonen siirtyy Italian kakkossarjaan, Carugateen

Helmi Tulonen, 22, siirtyy tulevaksi kaudeksi Italian Serie A2:ssa pelaavaan Carugateen. Susiladiesissa jo 19 ottelua pelannut Tulonen pelasi kaksi edelliskautta Espanjan kakkostasolla.

2.7.2021 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander jatkaa Saksan Bundesliigassa, Herner TC:ssä

Susiladiesin luottosentteri Sofia Pelander, 29, on tehnyt jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa.

1.6.2021 12:31 Susiladies

Anniina Äijänen siirtyy tulevaksi kaudeksi Saarlouis Royalsiin, Saksan Bundesliigaan

Päättyneellä kaudella Universitario de Ferrolia Espanjan pääsarjaan nostamassa ollut Anniina Äijänen, 25, vaihtaa tulevaksi kaudeksi maisemaa Keski-Eurooppaan. Susiladiesin luottopelaajan uusi osoite on Saksan Bundesliigassa pelaava Saarlouis Royals.

24.5.2021 08:38 Susiladies

Marianne Kalin jatkaa Espanjan pääsarjan Bembibressä myös ensi kaudella

Espanjan pääsarjassa pelaava Bembibre ja Susiladiesin iso pelaaja Marianne Kalin, 23, ovat solmineet jatkosopimuksen. Tällä viikolla 24 vuotta täyttävä Kalin tilastoi Bembibrelle päättyneellä kaudella 3,2 pistettä ja 2,0 levypalloa ottelua kohden.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

9.5.2021 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisesta Islannin liigan korikuningatar

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen tällä viikolla ja samalla päättyi Annika Holopaisen kausi. Holopainen oli koko sarjan korikuningatar.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

2.5.2021 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin kausi päättyi välierätappioon

Awak Kuierin kausi Italiassa päättyi, kun Ragusa hävisi toisessa välierässä Famila Wuber Schiolle.

29.4.2021 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin 17 pistettä eivät riittäneet voittoon

Awak Kuier oli Ragusan pistetykki, mutta se ei riittänyt voittoon Italian liigan ensimmäisessä välieräottelussa. Annika Holopainen sen sijaan jatkoi pistetehtailuaan Islannissa.

26.4.2021 09:02 Suomalaiset ulkomailla

Susiladiesin Annika Holopainen palaa ensi kaudeksi Ranskaan

Susiladiesin luottopelaaja, tällä hetkellä Islannin pääsarjan pistekärkipaikkaa hallussaan pitävä Annika Holopainen, 27, palaa tulevaksi kaudeksi Ranskaan. Holopaisen tulevan kauden osoite on BC Montbrison Feminines ja sarjana Ligue Feminine 2.

23.4.2021 09:18 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Ragusa eteni välieriin

Awak Kuierin Ragusa eteni Italian liigan välieriin suoraan kahdella voitolla. Annika Holopainen palasi tehokkaasti kentille ja Sofia Pelanderin kausi Saksassa päättyi.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 21:37 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Ragusa aloitti pudotuspelit voitolla

Vaikka Awak Kuier repäisi tällä viikolla suurimmat otsikot upeasta toisesta varauksestaan WNBA:han, niin hän ehti aloittaa myös Italian liigan pudotuspelit.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

16.4.2021 02:45 WNBA

Awak Kuier varattiin WNBA:han historiallisesti toisena – osoitteena Dallas Wings

WNBA:n varaustilaisuudessa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa, kun Dallas Wings varasi Awak Kuierin numerolla kaksi.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

14.4.2021 12:30 WNBA

Yle näyttää suorana WNBA:n varaustilaisuuden torstain ja perjantain välisenä yönä

WNBA:n varaustilaisuus järjestetään Yhdysvalloissa torstaina ja perjantain välisenä yönä klo 2:00 Suomen aikaa. Yle näyttää varaustilaisuuden suorana lähetyksenä, kun Awak Kuieria povataan yhdeksi varaustilaisuuden ensimmäisiksi nimiksi.

14.4.2021 11:32 Susiladies

Susiladies-luotsi Pekka Salminen Awak Kuierin mahdollisuuksista: ”Awak on kaikin puolin poikkeuksellinen pelaaja”

Peli-Karhujen kasvatti ja Susiladiesin nuori tähti Awak Kuier, 19, on ollut suomalaisen koripalloväen tarkkaan seuraama lupaus jo muutaman vuoden ajan. Mutta minkälainen pelaaja Kuier oikein on ja mitä häneltä on odotettavissa ammattilaisuralla? Kysymykseen vastaa Kuieria HBA-Märskyssä ja Susiladiesissa viime vuodet valmentanut Pekka Salminen.

Näytä lisää vastaavia