20-vuotiaille naisille tappio EM-avauksessa

30.7.2023 00:16 Suomen alle 20-vuotiaat naiset aloittivat EM-kisaurakkansa Ranskaa vastaan. Hyvästä taistelusta huolimatta Ranska nappasi ottelusta voiton 79-55(45-21). Alle 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasi maaottelussa voiton Liettuasta hienon esityksen jälkeen 81-62 (29-30).

Elina Aarnisalo esiintyi edukseen. Kuva: FIBA Europe

Ranskan fyysisyys liikaa Suomelle

Ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkueena pelannut Ranska otti ottelussa komennon. Joukkue hallitsi korinalustaa ja pakotti Suomen vaikeisiin ratkaisuihin. Puoliajalle mentiin tilanteessa 45-21.

- Koko ja atleettisuus olivat meille iso haaste varsinkin ensimmäisen 20 minuutin ajan. Olimme jo puoliajalla reilusti jäljessä. Vastassa oli Euroopan ehdoton huippujoukkue ja saimme tästä reilusti oppia huomista ja lopputurnausta varten. Tämänkaltaisia pelejä pitäisi päästä pelaamaan enemmän, päävalmentaja Pekka Salminen sanoi.

Kolmannella jaksolla Ranska kasvatti eroaan. Päätösjaksolla Sudenpennut onnistuivat kaventamaan eroa. Ottelu päättyi ranskalaisten voittoon 79-55.

- Saimme luotua hyökkäyspäässä laadukkaita korintekopaikkoja. Pääsimme myös paikkoihin korin alle, mutta Ranskan fyysisyys ja epäonni teki viimeistelystä hankalaa.

Suomen hyökkäyspään tehot lepäsivät ottelussa Elina Aarnisalon harteilla. Hänelle kertyi ottelussa 19 pistettä ja neljä levypalloa.  Kati Ollilainen 9/4 tarjosi tulitukea. Ranskalta suurimman pistemäärän heitti Carla Leite 14/6 koriin johtanutta syöttöä.

Suomen seuraava ottelu on Unkaria vastaan huomenna. Pallo nousee ilmaan klo 15:30 Suomen aikaa.

Ottelutilasto

Loistava toinen puoliaika siivitti 15-vuotiaat tytöt voittoon

Suomen 15-vuotiaat tytöt kohtasivat maaottelussa Liettuan 15-vuotiaat. Sudenpennut nappasivat ottelusta voiton 81-62 (29-30).

Joukkueet väänsivät tasaisesti puoliaikaan asti. Sen jälkeen Suomi otti ottelun hallintaansa.

Alle 15-vuotiaat tytöt erottuivat edukseen erityisesti levypalloissa, jotka merkittiin Suomelle peräti 75-34.

- Meillä on täällä mukana 24 pelaajaa. Tänään kokoonpanossa oli 12 pelaajaa, joista 11 pelasivat ensimmäisen maaottelunsa. Alussa se näkyi jännityksenä, joka väheni ottelun edetessä.  Olimme tänään todella hyviä levypallopelissä. Erityisesti hyökkäyslevypalloissa, joita kertyi 39. Varsinkin toinen puoliaika oli meiltä hieno. Saimme juostua hyvin kenttää ja osuimme myös kaukoheitoilla. Hatunnosto Liettualle suoraviivaisesta hyökkäyspelistä, joka johti siihen, että he saivat 46 vapaaheittoa, päävalmentaja Niko Hellman kertasi

Neljä pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Eniten korisukkaa kuluttivat Jessi Nenonen 15/7 ja Emili Melnikova 14/5. Kotijoukkueen parhaan pistesaaliin keräsi Kotryna Malkeviciute 15/2.

- Koko joukkueen työmoraali ja loistava levypallopelaaminen oli tänään avain voittoon.

Maajoukkueet kohtaavat toisensa uudelleen maanantaina. Ottelu alkaa klo 11. Lähtökohtaisesti koko Suomen kokoonpano vaihtuu seuraavaan otteluun.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

6.8.2023 22:21 Sudenpennut

20-vuotiaille naisille yhdeksäs sija EM-kisoissa

Suomen 20-vuotiaat naiset päättivät EM-kisansa voittoon, kun joukkue kaatoi Unkarin 71-68 (37-26). Voiton ansiosta Sudenpennut sijoittuivat yhdeksänneksi. 16-vuotiaat tytöt jatkoivat valmistautumistaan EM-kisoihin. Joukkue kaatui Ranskalle saappaat jalassa 67-58 (35-39).

6.8.2023 00:01 Sudenpennut

20-vuotiaat naiset juoksivat Montenegrolta jalat alta

Suomen 20-vuotiaat naiset jatkoivat pelejään ikäluokan A-divisioonan EM-kisoissa. Sudenpennut nappasivat toisen peräkkäisen voiton, kun joukkue kaatoi Montenegron 65-48 (29-16). 16-vuotiaat tytöt kohtasivat harjoitusottelussa Espanjan U17-maajoukkueen. Espanja oli ottelussa vahvempi 81-52 (45-52).

4.8.2023 21:28 Sudenpennut

20-vuotiaat naiset pitivät päänsä kylmänä ja kaatoivat Belgian

Suomi kohtasi Belgian perjantai iltana Vilnassa. Sudenpennut jättivät Belgian taakseen 66-60 (38-36). Voitolla 20-vuotiaat varmistivat paikkansa A-divisioonassa myös ensi vuonna.

2.8.2023 18:34 Sudenpennut

20-vuotiaiden naisten huippualku ei riittänyt

20-vuotiaat naiset kohtasivat Israelin ottelussa, jossa panoksena oli paikka kahdeksan parhaan joukossa. Suomi aloitti vahvasti, mutta Israel otti ottelusta voiton 63-53 (26-33).

28.7.2023 15:49 Sudenpennut

20-vuotiaat naiset aloittavat EM-kilpailut lauantaina

Ikäluokan A-divisioonan EM-kisat pelataan Liettuassa 29.7.- 6.8. Suomi pelaa B-lohkossa yhdessä Ranskan, Unkarin ja kisoja emännöivän Liettuan kanssa. Suomen alkulohkon ottelut pelataan Klaipedassa.

14.2.2023 14:36 Sudenpennut