Susijengin pelaajat kovassa iskussa – Max Besselink sopimukseen Bundesliigaseuran kanssa

17.10.2022 10:28 Susijengin pelaajat esittivät viikonlopun otteluissa vahvoja otteita, kun Edon Maxhuni, Sasu Salin, Mikael Jantunen, Topias Palmi ja Alex Murphy ylsivät kaksinumeroisille pisteille. 20-vuotias Max Besselink on sen sijaan tehnyt sopimuksen Bundesliigassa pelaavan BG Göttingenin kanssa.

Max Besselink siirtyy Saksan Bundesliigaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Besselink teki jo kesällä Würzburgin kanssa sopimuksen, mutta se purettiin myöhemmin. Besselinkin sopimus Göttingenin kanssa on kaksivuotinen. Alkukauden Besselink edusti Tapiolan Honkaa, mutta ei pelannut Korisliigassa tällä kaudella. HNMKY:n kasvatti on pelannut Korisliigassa Helsinki Seagullsissa sekä viime kaudella BC Nokian riveissä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Besselink debytoi heti viikonloppuna Göttingenin riveissä, kun Bundesliigajoukkueet pelasivat Saksan Cupin merkeissä. Besselink sai vastuuta kahdeksan minuuttia napaten sinä aikana yhden riiston. Göttingen voitti Ulmin 86-82 (36-42).
Ottelutilastot

Edon Maxhuni oli kentän tähti, kun hän pussitti 20 pistettä Merlins Crailsheimin voittaessa Niners Chemnitzin 86-72 (40-37). Maxhuni sai tililleen myös kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg eteni jännittävien vaiheiden jälkeen jatkoon, kun Heidelberg kaatoi jatkoajan jälkeen Löwen Braunschweigin 85-85 (73-73, 41-36). Voittokori nähtiin jatkoajan viimeisellä sekunnilla summerin soidessa.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin valmentama Tigers Tübingen jatkaa puhtaalla pelillä voitettuaan Giants Leverkusenin 98-66 (48-35). Aatu Kivimäki sai tilastoihinsa kolme pistettä, neljä levypalloa, kahdeksan syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Luukas Vaaran Phoenix Hagen sen sijaan taipui Vechtalle 74-91 (34-48). Vaara kerrytti tilastojaan kahdella pisteellä ja kolmella levypallolla.
Ottelutilastot

Sasu Salin oli jälleen Teneriffan ykkösnimiä pussittaessaan 14 pistettä joukkueen jatkaessa puhtaalla pelillä. Tällä kertaa Obradoiro kaatui selvästi 86-67 (39-43). Salin saalisti myös syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Manresa sen sijaan taipui Katalonian paikallisväännössä Barcelonalle 78-101 (29-37). Valtoselle merkittiin kaksi pistettä.
Ottelutilastot

LEB Orossa Remu Raitanen oli taas vahvana yhdeksän pisteen, neljän levypallon ja riiston tilastoilla. Albacete taipui kuitenkin Andorralle 63-93 (33-47).
Ottelutilastot

Mikael Jantunen oli isossa roolissa Trevison kaataessa Dinamo Sassarin 79-71 (41-37). Jantunen lukeutui joukkueen parhaimmistoon 10 pisteen, kolmen levypallon, syötön ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kreikan liigassa AEK juhli 83-68 (37-25)-voittoa Apollon Patrasista. Alexander Madsen pussitti viisi pistettä ja käsiin jäi neljä levypalloa.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Topias Palmi säkenöi 19 pisteen saaliilla, mutta Craiova hävisi kotonaan Cluj-Napocalle 71-93 (30-46). Palmi koristeli tilastojaan monipuolisesti myös kahdella levypallolla, syötöllä, kahdella riistolla ja torjunnalla. Shawn Hopkins ei ollut Craiovan kokoonpanossa.
Ottelutilastot

Japanin B1-liigassa Alex Murphy vietti kahden voiton viikonloppua, kun Hokkaido voitti Toyaman kahdesti. Ensimmäisessä kohtaamisessa Hokkaido pääsi suhteellisen helpolla voittamalla selvästi 100-77 (47-26). Murphy oli joukkueensa ykkösnimi 17 pisteellä, kahdella levypallolla ja kolmella syötöllä.
Ottelutilastot

Toisessa ottelussa käytiin tiukempi taistelu voitosta, mutta se kääntyi lopulta Hokkaidolle 88-85 (42-40). Murphy oli jälleen Hokkaidon parhaimmistoa 15 pisteen saldolla ja tilastoja koristeltiin myös kolmella levypallolla ja kahdella syötöllä.
Ottelutilastot

B2:n puolella Erik Murphyn Fukushima Firebonds taipui viikonloppuna kahdesti Chiban käsittelyssä. Ensimmäisessä pelissä Chiba otti selvän 84-65 (35-36)-voiton Murphyn kasatessa kaksi pistettä, kolme levypalloa, syötön ja torjunnan.
Ottelutilastot

Toinen peli sujui tasaisemmin, mutta Chiba vei siinäkin voiton lukemin 87-78 (36-27). Murphy kantoi kortensa kekoon 10 pisteen ja viiden levypallon tilastoilla.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg koki Ranskan liigassa niukan 71-73 (27-38).
Ottelutilastot

Itävallassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen luotsaama Swans Gmunden otti selvän 98-76 (49-34)-voiton Klosterneuburg Dukesista ja jatkaa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia