Sasu Salin tykitti 33 pistettä Mestarien liigassa - "Aika paljon sain palloa”

7.10.2021 00:09 Mestarien liiga pyörähti käyntiin alkuviikolla. Sasu Salin oli pitelemätön heittäessään upeat 33 pistettä Teneriffan voitossa. Elias Valtonen ja Mikael Jantunen tekivät debyyttinsä Mestarien liigassa ja Lassi Tuovi pääsi juhlimaan niukkaa voittoa.

Sasu Salinin heittokäsi oli kuumana. (Kuva: FIBA)

Salin oli tulikuumana upottaen 13 kolmeen pisteen yrityksestään pussin pohjalle peräti kahdeksan, kun Teneriffa avasi Mestarien liigan lohkovaiheen 73-70 (32-43)-voitolla ukrainalaisesta Prometeystä. Kovaa heittopäivää täydensi vielä kaikkien kolmen kahden pisteen yrityksen uppoaminen ja vapaaheitotkin menivät 3/4. Salin lähenteli jopa tupla-tuplaa kahmiessaan kahdeksan levypalloa ja tilastot täydentyivät vielä kahdella syötöllä. Salinin teholuku 36 oli selkeästi joukkueen paras.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Teneriffa oli pinteessä vielä ensimmäisen puoliajan, mutta iski kolmannella neljänneksellä puolustuksellaan Promoteyn lukkoon vieden sen 26-4. Viimeisellä neljänneksellä kotijoukkue nousi vielä johtoon, mutta Aaron Doornekampin kolmen pisteen heitto viime sekunneilla sinetöi Teneriffalle voiton. Emir Sulejmanovic tilastoi ottelussa kaksi pistettä, seitsemän levypalloa, kolme syöttöä ja torjunnan.

- Hyvä peli sinänsä. Aloitimme kyllä tosi huonosti ja he pelasivat hyvin, mutta puoliajan jälkeen kolmas jakso oli ihan jees. Siinä tuli heittoja, jotka heitin sisään ja aika paljon sain palloa. Se on kiva, kun pääsee sellaiseen omaan "zoneen" ja pallo alkaa upota. Ei voi valittaa ja onneksi voitettiin. Olisimme sen voineet helpomminkin hoitaa, mutta lopussa Aaron pisti pallon säkkiin tyylikkäällä tavalla, Salin kommentoi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Mikael Jantunen teki debyyttinsä Mestarien liigassa, kun Oostende kohtasi turkkilaisen Tofasin vieraissa. Kotijoukkue oli ottelussa vahvempi lukemin 92-83 (49-38) Jantusen merkkauttaessa neljä pistettä, kaksi levypalloa ja yhden syötön.

- Hävisimme ensimmäisen neljänneksen 13 pisteellä ja ero pysyi aika lailla samana sitten lopun pelin. Tulimme ottelun alkuun vähän katselemaan, mutta lopulta jäi fiilis, ettei ole mitään estettä miksemme pystyisi pärjäämään Mestarien liigassa ja pääsemään jatkoon, Jantunen pohdiskeli ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Oostenden kanssa samassa lohkossa pelaava Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg kohtasi tallinnalaisen BC Kalev/Cramon voittaen jännittävien vaiheiden jälkeen 75-73 (41-36). Ottelu ratkesi dramaattisesti, kun Matt Mitchell donkkasi pallon sisään reilu sekunti ennen loppua. Kalev sai vielä yhden yrityksen, jonka Silas Melson upotti sisään hieman puolen kentän jälkeen, mutta heitto lähti summerin jälkeen ja näin Strasbourg pääsi juhlimaan voittoa. Luukas Vaara oli Strasbourgin kokoonpanossa, mutta ei käynyt kentällä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtonen pääsi niin ikään juhlimaan voittoa, kun Manresa kaatoi Stal Ostrow Wielkopolskin 81-76 (35-46). Valtoselle kertyi 17 minuutissa kaksi pistettä, neljä levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Alexander Madsenin VEF Riika hävisi omassa ottelussaan italialaiselle Trevisolle 85-91 (52-42). Madsen heitti kahdeksan pistettä, otti seitsemän levypalloa ja sai yhdet merkinnät myös syöttö-, riisto- ja torjuntatilastoihin.
Ottelutilastot

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

14.12.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

Näytä lisää vastaavia