Sara Bejedin Arizona State Pac-12-konferenssin avausvoittoon

6.1.2020 09:13 Yhdysvalloissa naisten yliopistosarjassa viimeisetkin joukkueet pääsivät viikonloppuna starttaamaan konferenssirupeamansa. Voittoihin ylsivät Sara Bejedin Arizona State, Nenna Lindströmin Liberty, Sini Mäkelän Manhattan sekä Marika Korpisen George Mason.

Sara Bejedi toi penkiltä virtaa Arizona Statelle. Kuva: Robert Kline / Cactus Ranch.

Sara Bejedin Arizona State juhli ensimmäistä Pac-12-voittoaan päihittämällä Southern Californian vieraissa numeroin 63-54 (36-24). Vieraiden joukkuepeli toimi mainiosti ja jokainen pelaaja ylsi ottelussa pisteille. Bejedi pussitti viisi pistettä, tarjoili kaksi syöttöä sekä kauhoi yhden levypallon pelaamassaan 12 minuutissa.

Ottelutilastot

Lotta-Maj Lahtinen ja Georgia Tech kokivat Atlantic Coast -konferenssin ensimmäisen takaiskun, kun Wake Forest onnistui tehokolmikkonsa turvin karkaamaan viiden pisteen voittoon loppunumeroin 60-65 (24-25). Lahtinen keräsi tilastoriviinsä 33 minuutissa 11 pistettä sekä kaksi levypalloa, syöttöä ja riistoa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lotta Vehka-ahon Florida Atlantic jäi toisessa Conference USA-ottelussa texasilaisen UTEP:n jalkoihin. Isäntäjoukkue sinetöi voiton hurjan heittovireensä myötä lukemin 65-96 (25-47). Vehka-aho hoiti jälleen oman tonttinsa kiitettävästi merkkauttaen 30 minuutissa yhdeksän pistettä, kolme syöttöä sekä yhden levypallon.

Lindströmin Liberty kuuden ottelun voittoputkessa

Nenna Lindströmin Liberty kaatoi Atlantic Sun-konferenssin avauksessa NJIT:n lukemin 67-53 (28-30) ja venytti komean voittoputkensa jo kuuteen. Lindström kulutti vierasottelussa parkettia 18 minuutin ajan tilastoiden viisi pistettä ja kolme levypalloa.

Kia Vaalavirta ja San Francisco jäivät vielä odottamaan West Coast-konferessin avausvoittoa, kun Santa Clara haki vieraskentältä pisteet kotiin numeroin 80-72 (40-32). Vaalavirta huhki viisikossa 34 minuuttia tilastoiden kuusi pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä sekä yhden riiston ja torjunnan.

Sini Mäkelän Manhattan vääntäytyi toiseen peräkkäiseen Metro Atlantic Athletic-konferenssin voittoonsa selättämällä Niagaran numeroin 65-68 (34-28). Mäkelän 23 minuutin iltapuhde tuotti viisi pistettä ja yhden levypallon.

Venla Varis ja Grand Canyon taipuivat niukasti Western Athletic-konferenssiavauksessa CSU Bakersfieldille, jonka viimeinen kaksiminuuttinen oli kotijoukkuetta vahvempi ja tuotti voiton luvuin 59-54 (23-20). Varis ansaitsi 12 minuuttia peliaikaa ja toi joukkueelleen yhden pisteen sekä levypallon.

Hofstran suomalaisduo pirteänä CAA-avauksessa

Marianne Kalinin ja Sandra Karstenin Hofstra avasi Colonial Athletic Association- konferenssirupeamansa tappiolla, kun Northeastern jyräsi vieraiden yli lukemin 51-74 (24-44).

Kalin väänsi kentällä 33 minuuttia upottamalla kahdeksan pistettä, repimällä kolme levypalloa, blokkaamalla kahdesti sekä riistäen ja syöttäen kertaalleen. Karsten puolestaan pussitti kuusi pistettä kolmoskaaren takaa tarkasti heitoin 2/2 ja tilastoi lisäksi yhden levypallon sekä syötön 16 minuutissa.

Marika Korpisen ja George Masonin Atlantic-10-urakka käynnistyi voitokkaasti, kun George Washington kaatui Masonin kotihallissa lukemin 60-70 (35-32). Korpinen nakutti 17 minuutissa viisi pistettä, keräsi yhden levypallon sekä syötti kertaalleen.

Sara Rokkasen edustama Toledo starttasi Mid-American-konferenssipelinsä tappiolla Western Michigania vastaan. Vierasjoukkue Toledon loppukiri jäi vajaaksi ja kotijoukkue paineli voittoon lukemin 72-84 (20-32). Rokkanen urakoi viisikossa 26 minuuttia merkkauttaen kaksi levypalloa sekä yhden syöttöpisteen.

Mount St. Mary’s oli Northeast-konferenssin avauskamppailussa Ella Väätäsen Long Islandia askeleen edellä ja vei voiton nimiinsä lukemin 57-75 (23-37). Väätänen tilastoi seitsemässä minuutissa yhden levypallon, riiston sekä torjunnan.

Asiat

26.3.2024 10:41 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana etenivät Sweet Sixteen -vaiheeseen

Henna Sandvikin edustama Indianan yliopisto voitti NCAA:n lopputurnauksessa Oklahoman ja eteni täten 16 parhaan joukkoon eli Sweet Sixteeniin.

25.3.2024 11:27 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana vielä mukana March Madnessissä

Yhdysvaltojen naisten NCAA:n lopputurnauksessa Henna Sandvik ja Indiana säilyivät viikonlopun jäljiltä mukana leikissä. Sara Bejedi (Florida State), Anna Kahelin (Maine) ja Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) taas putosivat ensimmäisissä otteluissaan.

25.3.2024 11:15 NCAA

Suomalaisten miespelaajien yliopistojoukkueet ulos March Madnessissä

Yhdysvaltojen miesten NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa suomalaispelaajat lensivät leikistä ulos viikonlopun aikana. Miro Little ja Baylor selvisivät toiseen peliin asti, mutta Mustapha Amzil (New Mexico), Eemeli Yalaho (Texas Tech) sekä Jesper Granlund ja Leo Nordberg (Longwood) putosivat jo ensimmäisessä pelissä.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 12:20 NCAA

Sara Bejedin ja Florida Staten tie ACC:n lopputurnauksessa päättyi välieriin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa on käynnissä lopputurnaukset. Sara Bejedi ja Florida State etenivät kivenkovassa ACC:ssa välieriin asti, mutta joukkue kaatui NC Statelle.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

4.3.2024 09:22 NCAA

Federiko Federiko ja Pittsburgh vierasvoittoon Boston Collegesta March Madnessin kynnyksellä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssien lopputurnaukset lähestyvät. Federiko Federiko ja Pittsburgh juhlivat vierasvoittoa, kun Panthersilla on enää kaksi ACC:n runkosarjaottelua jäljellä.

26.2.2024 07:23 NCAA

New Mexico hävisi pisteellä Air Forcelle, Mustapha Amzil 12 pistettä ja 6 levypalloa

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viime viikon suomalaisonnistujiin lukeutui hienoa kautta New Mexicon yliopistossa pelaava Mustapha Amzil.