Salin pääsee taistelemaan Espanjan cupin voitosta – Lindbomille debyytti Islannissa

31.1.2022 09:57 Sasu Salinin Teneriffa selvitti viimeisenä joukkueena tiensä mukaan tämän vuoden Copa de Rey –turnaukseen. Carl Lindbom debytoi Islannin liigassa.

Sasu Salin pääsee taistelemaan Espanjan cupin voitosta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigassa Sasu Salinilla ja Teneriffa oli edessään iso viikonloppu, kun joukkue taisteli paikasta Copa del Rey'hin, johon pääsevät mukaan runkosarjan ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta.

Copa-jahti alkoi hyvin perjantaina, kun Teneriffa haki Burgosista 81-73 (39-31)-voiton Salinin venyttäessä korisukkaa 15 pisteen edestä ja tilastoihin kertyi myös kaksi levypalloa, syöttö ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Sunnuntaina Teneriffa sai vastaansa Valencian jo neljännessä pelissään viikon sisään. Valencia haki pisteet 78-80 (38-44)-voitolla, mutta tappiosta huolimatta Teneriffa selvitti tiensä Copaan, sillä se sai hävitä ottelu enintään kahdeksalla pisteellä. Salin merkkautti 11 pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtosen edustama Manresa jatkoi hurjaa liitoaan tilastoimalla viidennen peräkkäisen voittonsa ja samalla seitsemännen voittonsa kahdeksaan edellispeliin kaataessaan Burgosin 93-68 (49-32). Valtonen jäi pisteittä, mutta kirjautti joukkueensa toiseksi suurimmat minuutit (24) ja kolme levypalloa, syötön ja riiston. Manresa on kolmantena.
Ottelutilastot

Carl Lindbom teki ensiesiintymisensä Islannin liigassa, kun KR voitti kotonaan Grindavikin 83-81 (37-46). Lindbom kasasi debyytissään 36,5 minuutissa seitsemän pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Shawn Hopkinsin Stjarnan sen sijaan taipui Thorin vieraana 75-88 (50-50). Hopkinsille merkittiin kuusi pistettä ja kaksi levypalloa. Stjarnan on sarjassa kuudentena ja KR yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg hävisi kotonaan Le Portelille niukasti 79-82 (46-40). Strasbourg on kuudentena.
Ottelutilastot

NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sables otti tärkeän voiton kaataessaan Cergy Pontoisen 73-65. Virhevaikeuksista kärsineelle Dolencin ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi yksi levypalloa. Voitolla Les Sables kiilasi sarjassa viidenneksi.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Ilari Seppälä puhkoi seitsemällä syötöllään Focsanin puolustuksen Pitestin voittaessa selvästi 89-58 (46-30). Syöttöjensä lisäksi Seppälä auttoi joukkuettaan yhdeksän pisteen ja riiston muodossa. Pitesti on sarjassa kakkosena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon luotsaama Bonn otti selvän 89-65 (38-34)-voiton Oldenburgista ja jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Hollannissa Edon Maxhunin Heroes Den Bosch voitti kärkiottelussa Donar Groningenin vahvalla toisen puoliajan esityksellä 100-87 (49-48). Maxhuni taiteli tilastoikseen 11 pistettä, kaksi levypalloa, kahdeksan syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Belgiassa Mikael Jantusen Oostende jatkaa puhtaalla pelillä Oostenden voitettua kärkipelissä Giants Antwerpenin 111-91 (57-42). Jantunen lähenteli tupla-tuplaa 14 pisteen, kahdeksan levypallon ja kahden syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

Topias Palmi pääsi juhlimaan Hubo Limburgin viikon toista voittoa sen kaataessa Liegen 86-83 (52-47). Voitto oli samalla Limburgille neljäs viiteen edellispeliin ja kauden kuudes. Palmille merkittiin kaksi levypalloa.
Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

Näytä lisää vastaavia