Murphyn veljekset hirmuvedossa Japanissa – Madsen palasi tositoimiin

7.2.2022 10:03 Alex ja Erik Murphy tekivät hurjaa jälkeä, kun molemmat rikkoivat viikonlopun otteluissa 30 pisteen rajan ja Erik taiteli vielä tripla-tuplan. Ilouutisia kantautui myös Latviasta, kun Alexander Madsen on toipunut loukkaantumisestaan ja palasi parketeille.

Murphyn veljekset Erik ja Alex tekivät tuhojaan Japanissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Murphyn veljekset viettivät kahden voiton viikonloppua, kun Fukushima Firebonds voitti Rizing Zephyr Fukuokan joukkueiden molemmissa kohtaamisissa.

Ensimmäisessä ottelussa veljekset antoivat esimakua siitä mitä tuleman pitää, kun Erik merkkautti 27 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan sekä lisäksi viisi syöttöä, riiston ja torjunnan. Alex ei jäänyt juuri huonommaksi 26 pisteen, 13 levypallon, kahden syötön ja torjunnan tilastoilla. Firebonds voitti ottelun 98-78 (52-43).
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa pelissä jälki oli vielä tuhoisampaa Alexin heiluttaessa tahtipuikkoa 37 pisteellä, 12 levypallolla ja viidellä syötöllä. Hänen teholukunsa oli posketon 51. Erik sai upean tripla-tuplan 32 pisteen, 11 levypallon, 10 syötön ja kahden torjunnan saldolla. Hänen teholuvukseen merkittiin huima 42. Firebondsin voittolukemat olivat tällä kertaa 107-88 (52-39). Firebonds on lohkossaan toisena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alexander Madsen teki reilun parin kuukauden tauon jälkeen paluun tositoimiin VEF Riian voittaessa Liepajan 102-71 (46-28). Madsenille merkittiin paluuottelussaan viisi pistettä, neljä levypalloa syöttö ja riisto. Voitto oli VEF:lle 14. peräkkäinen ja se on sarjan kärjessä.

- 2,5 kuukautta on suht pitkä aika, mutta kiva päästä takaisin kehiin. Tekemistä on vielä, ja toivottavasti ehtii hyvään kuntoon ennen maajoukkueikkunaa, Madsen mietti ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sasu Salinin käsi oli taas tarkkana hänen heittäessään 12 pistettä Teneriffan voittaessa Murcian 87-71 (38-29). Salin nappasi myös kolme levypalloa ja ruokki kerran joukkuekaverinsa korintekoon. Teneriffa on tiukassa sarjassa kuudentena. Emir Sulejmanovic oli niin ikään pelipäällä 13 pisteen, seitsemän levypallon ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Manresan voittoputki katkesi 82-89 (40-39)-tappioon Bilbao Basketille. Elias Valtonen kasasi kolme pistettä, kolme levypalloa ja torjunnan. Manresa jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Topias Palmi pääsi juhlimaan viikonloppuna Belgian cupin finaalipaikkaa, kun Hubo Limburg voitti Okapi Aalstin yhteispistein 154-148.

Limburg joutui tiukkaan paikkaan hävittyään kotikentällään ensimmäisen osaottelun 70-72 (33-38). Palmi oli hyvässä vedossa 13 pisteen ja kahden levypallon saldolla.
Ottelutilastot

Toisessa osaottelussa Limburgin tilanne näytti vaikealta, kun Aalst johti jo kahdeksalla pisteellä. Toisella puoliajalla Limburg kuitenkin kiri 84-76 (30-32)-voittoon. Palmille tilastoitiin kaksi pistettä ja riisto. Finaalissa Limburg kohtaa joko Mikael Jantusen Oostenden tai Antwerpen Giantsin.
Ottelutilastot

Hollannin liigassa Edon Maxhuni johdatti Heroes Den Boschin jälleen voittoon 17 pisteen, levypallon ja kahdeksan syötön saaliilla Heroesin voitettua Landstede Hammersin 87-70 (38-31). Heroes jatkaa sarjan kärjessä.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin komentaman Strasbourgin loppukiri ei riittänyt ASVEL Lyon-Villeurbannea vastaan, vaan Strasbourg taipui vieraskentällä 81-86 (37-47). Luukas Vaara oli Strasbourgin kokoonpanossa, muttei saanut minuutteja. Strasbourg pitää hallussaan kahdeksatta sijaa.
Ottelutilastot

NM1:ssä Daniel Dolenc pääsi juhlimaan 73-58-voittoa Rennesistä. Dolenc auttoi joukkuettaan 12 pisteen, seitsemän levypallon ja viiden syötön saldolla. Les Sables on nyt seitsemäntenä.
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn hävisi kotonaan ALBA Berliinille 77-89 (43-51). Bonn on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Tigers Tübingen palasi pelikentille koronatauon jälkeen, mutta taipui Panthers Schwenningenin vieraana 82-91 (43-39). Aiemmin viikolla jatkosopimuksen tehnyt Aatu Kivimäki heitti 10 pistettä, nappasi levypallon ja riisti kahdesti. Tigers jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Islannin liigassa Shawn Hopkinsin Stjarnan pääsi juhlimaan selvää 112-84 (61-35)-voittoa Thor Akureyristä. Hopkinsille merkittiin kahdeksan pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä. Stjarnan on nyt kuudentena.
Ottelutilastot

Itävallan cupissa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden hävisi GGMT Viennan vieraana 77-83 (36-40).
Ottelutilastot

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

Näytä lisää vastaavia