Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni välieriin

22.6.2021 10:05 Lassi Tuovi luotsasi SIG Strasbourgin Ranskan liigan Final Four -lopputurnaukseen. Strasbourg kaatoi puolivälierässä Boulogne-Levallois Metropolitansin 79-68 (37-31).

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jatkaa Ranskan mestaruuden jahtia. (Kuva: FIBA)

Strasbourg aloitti ottelun hyvin, mutta Metropolitans tuli vahvasti kolmannelle vieden sen nimiinsä 25-13. Strasbourg kokosi rivinsä kuitenkin päätösneljännekseen voittaen sen 29-12 ja näin Strasbourg pääsi juhlimaan paikkaa neljän joukossa.

- Tämä oli tyypillinen cup-ottelu, jossa oli paljon momentumia. Kun et tee enää koreja, ja korkea lämpötila siihen päälle, niin peli hidastuu etkä pelaa enää omaa peliäsi. Sinun täytyy tietää miten pysyä valmiina, sillä rytmi tulee takaisin. Haluan onnitella joukkuetta, että he saivat junan taas raiteilleen. Sillä ei ole väliä kuka olet tai mitä teit aiemmin, vaan tärkein asia tällä hetkellä on saada liekki sytytettyä, jotta kaikki seuraavat, Tuovi mietiskeli ottelun jälkeen Strasbourgin sivujen mukaan.

Ranskan liigan Final Four pelataan Rouenissa. Strasbourg saa välierässä vastaan ASVEL Lyon-Villeurbannen, joka kaatoi omassa puolivälierässään Le Mansin. Strasbourg pääsee lähtemään hyvistä lähtöasetelmista, sillä alla on kuusi peräkkäistä voittoa.

- On totta, että meillä on kuusi voittoa putkeen, mutta niissä kuudessa voitossa on myös aukkoja ja virheitä. Meidät täytyy ajatella niitä, kun menemme Final Fouriin, Tuovi pohdiskeli.

Ranskan liigan Final Fourin välierät pelataan torstaina. Finaali on edessä lauantaina.

Ottelutilastot

Henkilöt

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Näytä lisää vastaavia