Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

12.10.2020 13:15 Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

Antti Kanervo oli viime kaudella Korisliigan paras suomalainen pisteiden tekijä 14,7 pisteen keskiarvolla. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Helsinki Seagulls jakoi Vilppaan kanssa tasapisteet paalupaikalla, kun Korisliiga keskeytyi keväällä koronaongelmiin. Nyt 36 ottelustaan 30 voittanut Seagulls valmistautuu uuteen kauteen, ja kokenut heittävä takamies Antti Kanervo toivoo, että kausi ylipäätään päästään pelaamaan ongelmitta loppuun asti. Se on oikeastaan ainoa tavoite, jonka voi toistaiseksi lyödä lukkoon.

– Lähdetään siitä liikkeelle, että kaikki pysyisivät terveinä ja pystyisimme pelaamaan mahdollisimman pitkän sarjan, niin se voisi olla nyt se ensisijainen tavoite, Kanervo toteaa.

Kaikki joukkueet ovat joutuneet poikkeuksellisen kauden käynnistyksen alla tinkimään vähintään joistakin tyypillisistä harjoitusrutiineista, mutta Korisliigan käynnistys on joukkueiden lisäksi poikkeuksellinen myös katsojien, tuomareiden ja kaikkien muidenkin kannalta. Se, että jokainen toimija yhtälössä ottaa erityisjärjestelyt vakavasti, on turvallisten työolojen ehto.

Oman joukkueen taso ja mahdollisuudet sarjassa sen sijaan eivät erityisesti huoleta Kanervoa. Kun hän katsoo taaksepäin viime kauteen, hän pystyy olemaan tuloksiin ja tilanteeseen erittäin tyytyväinen.

– Pelasimme parhaimmillaan todella hyvin ja olimme ainakin omasta mielestäni erittäin viihdyttävä joukkue katsoa. Peli oli iloista ja yleisöystävällistä, minkä lisäksi tulostakin tuli.

Kanervo lisää kuitenkin nopeasti, että viime kauden päättymisestä on jo yli puoli vuotta aikaa, joten silloiset onnistumiset eivät ole mikään erehtymätön mittatikku. Vaikka joukkueen kokoonpano on luotettava ja roolit ovat tiedossa ja tasapainossa, aika lajista erossa on ollut pitkä.

– En tiedä, kaivataanko tässä vaiheessa sinänsä mitään uutta. Yhteistä harjoittelua nyt lähinnä tarvitaan.

 

Kotimaisista runkopelaajista suurin osa on samoja kuin viime kaudellakin, ja siitä lähtökohdasta on Kanervon mukaan hyvä lähteä rakentamaan. Joukkueessa jatkavat yhä hänen ohellaan muiden muassa maajoukkuetähdet Shawn Huff ja Tuukka Kotti.

– Ajatuksen tasolla olen erittäin tyytyväinen kokoonpanoomme, mutta tilaisuudet päästä testaamaan joukkuetta kunnolla ovat olleet erittäin vähissä, Kanervo kertoo.

Hän oli ennen keskeytystä tyytyväinen omaan kauteensa ja toteaa, että jos tulevalla kaudella pelaaminen onnistuu samalla tavalla, asiat ovat aika hyvin järjestyksessä. Nyt on vain löydettävä takaisin hukassa olevaa pelituntumaa.

Kokeneiden tekijöiden lisäksi Seagullsin riveissä on tarjolla lupaavaa nuortakin väkeä. Kanervo oli muutama viikko sitten joukkueen harjoituksiin liittyessään positiivisesti yllättynyt seuratessaan tuoreemman polven työtä. Silmällä kannattaa pitää erityisesti esimerkiksi vasta 18-vuotiasta laitahyökkääjä Max Besselinkiä.

– Lisäksi meillä on siellä useita muitakin todella hyviä pelaajia, joita ei vielä viime vuonna ole nähty. Sieltä tulee varmasti uusia miehiä jo isoihinkin rooleihin, Kanervo ennustaa.

Helsinki Seagulls 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia