BC Nokiaan siirtynyt Antero Lehto: ”Jatkuva itsensä todistaminen motivoi minua”

28.8.2020 12:45 Antero Lehdon treenimatka kasvoi joillakin minuuteilla, kun mies vaihtoi Pyrinnön BC Nokian näätäpaitaan alkavaksi kaudeksi. Lehto odottaa tositoimiin pääsemistä pikkupoikamaisella innokkuudella.

Monien yllätykseksi Antero Lehto solmi kaksivuotisen sopimuksen BC Nokian kanssa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Yksi Korisliiga-kauden siirtoyllätyksistä oli Antero Lehdon siirtyminen 19:n Pyrintö-kauden jälkeen paikallisvastustaja BC Nokian pelipaitaan. 

687 Korisliigan runkosarjaottelua pelannut Lehto on Korisliigassa ennen tätä kautta edustanut kasvattajaseuraansa 2000-luvulla yhtä kautta lukuun ottamatta, kun kauden 2006-07 hän pelasi Uudenkaupungin Korihaissa.

Kulunut kesä on kaikille ollut poikkeuksellinen. Vaikka asiassa on ollut omat ikävyydet, Lehto on pyrkinyt kohtaamaan asiat positiivisella mielellä.

- Tärkein asia on se, että perhe on pysynyt terveenä, joka on keväästä asti ollut päällimmäisenä mielessä varmasti kaikilla. Koronapandemia on kuitenkin ollut sellainen asia, johon itse on voinut vaikuttaa hygieniaohjeita noudattaen muuten varsin vähän vaikuttaa. Se, että tässä on yrittänyt tehdä parhaansa, on toiminut tässäkin asiassa, Lehto sanoo. 

Lehto, 36, oli tällä viikolla neljän miespelaajan ja kolmen naispelaajan kanssa Korisliigan uuden mediakumppani Nelonen Median promokuvauksissa Helsingissä. Pelaajat silmin nähden nauttivat vanhojen kilpakumppaniensa tapaamisesta. Kuvausten lomalla ei hiljaista hetkeä päässyt syntymään, kun toisilleen tutut taisteluparit pääsivät vaihtamaan kuulumisiaan.

- Yleensä kauden jälkeen takki on ollut tyhjä. Nyt paluu urheilun pariin tuli nopeasti, kun huhtikuussa oli jo kova nälkä päästä treenaamaan, kun aiemmin samoihin aikoihin olivat vielä pudotuspelit käynnissä.

Kilpailuviettini on kova. Itsensä todistaminen kiinnostaa ja viehättää minua eniten.

Yleensä kesäisin Lehdon harjoittelu on pääasiassa tapahtunut ilman palloa. Nyt Nokian palloiluhallilla pallo on ollut kuluttanut korisukkaa Lehdon toimesta poikkeuksellisen paljon fysiikka- ja juoksuharjoittelua unohtamatta.

- Toivottavasti tämä tulee näkymään myös ensi kauden otteissa. Toki niin sanottu pelikunto on vielä kaukana siitä, mitä se kauden aikana tulee olemaan. Nyt tuntuu siltä, että hyvät pohjat on kesän aikana saatu rakennettua, kun on ollut ylimääräistä aikaa.

- Suurin muutos oli kuitenkin harjoitusmatkan kasvaminen viidestä minuutista 12:een, Lehto virnistää.

 

Kilpailuvietti motivoi päivästä toiseen

Lehto kuuluu niihin 12:een harvalukuiseen suomalaispelaajan joukkoon, jotka ovat edustaneet Suomea MM-kisoissa. Korisliigassa Lehto on pelatuissa runkosarjaotteluissa (687) mitattuna listan kakkosena Seagullsia edustavan Timo Heinosen jälkeen. Heinonen on Lehtoa edellä 46 ottelua.

Lehto myöntää, ettei hän ole miettinyt ennätyksiä ja eivätkä ne motivoi häntä.

- Timi (Heinonen) on pelannut kauan ja itse vähän vähemmän. Meillä molemmilla on vielä paljon bensaa tankissa. Koen, että olemme etuoikeutetussa asemassa, kun olemme pystyneet pelaamaan näin pitkään korkealla tasolla.

Lehto nautti olostaan kameran edessä, kun Nelonen media järjesti promokuvaukset. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Lehto nautti olostaan kameran edessä, kun Nelonen media järjesti promokuvaukset. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Lehto Korisliigan kaikkien aikojen Korisliigan runkosarjan pistetaulukossa sijalla 12. 7563 pistettä nakuttaneen Lehdon edellä näkyvät jo Garcia Hopkinsin ja Tapio Stenin perävalot.

- Kilpailuviettini on kova. Itsensä todistaminen kiinnostaa ja viehättää minua eniten. Päivittäinen kilpailu joukkuekavereiden kanssa ja sitä kautta kehittyminen on se juttu tässä. Kun pistää itsensä täysin likoon ja huomaa, että muut joukkueen jäsenet ovat samassa veneessä, tuo se pelaajalle mielihyvää.

- Olen saanut muutaman vuoden nauttia urheilijan elämästä. Tämä on uskomattoman hieno ammatti. Kun sitä saa tehdä näinkin lähellä omaa kotikuntaa, on se ainutlaatuinen asia, Lehto pohtii.

Vastaanottoni on ollut äärimmäisen lämmin ja kaikki asiat ovat hoituneet mallikkaasti.

 

"Vivahde nokialaista kumitehdasjengiä"

Vaikka harjoitusmatka piteni tulevaksi kaudeksi muutamilla minuuteilla, on Lehdolla ollut paljon uuteen tottumista. Lehto näkee potentiaalin, joka BC Nokian tulevan kauden joukkueesta löytyy. 

- Olemme varmasti tunnollinen porukka, josta isosta päästä löytyy paljon kokeneita työhevosia, Lehto viittaa Matias Ojalan ja Lauri Toivosen kaltaisiin kokeneisiin ratsuihin. 

- Vastapainona kokemukselle on paljon nälkäisiä ja eteenpäin meneviä nuoria pelaajia, kuten Lassi Nikkarinen, Michael Besselink, Hugo Boman ja Antti Ahonen.

- Olemme todella tunnollisesti treenaavaa joukkue, josta löytyy vivahde sellaista nokialaista kumitehdasjengiä, Lehto naurahtaa.

Antero Lehdolla, Juho Nenosella ja Vesa Mäkäläisellä eivät jutut loppuneet kesken. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Antero Lehdolla, Juho Nenosella ja Vesa Mäkäläisellä eivät jutut loppuneet kesken. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Lehto on vuosien varrella päässyt toimimaan lukuisten valmentajien alaisuudessa. Tulevalla kaudella hän pääsee kokeneen ja meritoituneen Greg Gibsonin suojatiksi. Kaksikon alkutaival on Lehdon mukaan ollut äärimmäisen antoisaa.

- Greg on herrasmies, mutta myös suoraviivainen valmentaja. Kyllähän pelaaja saa katsoa itseään pelistä, jos hänen kanssaan saa sukset lopullisesti ristiin. Vedimme hänen kanssaan paljon kesän aikana yksilötreeniä ja tykkäsin siitä todella paljon. 

- Sama ammattimaisuus huokuu myös koko seura organisaatiosta. Vastaanottoni on ollut äärimmäisen lämmin ja kaikki asiat ovat hoituneet mallikkaasti. 

Miten Pyrintö-legendan siirto otettu vastaan Tampereella?

- Kukaan ei ole tullut minulla sanomaan aiheesta mitään ja tututkin ovat jatkaneet morjestelua. Pelkästään siis posia, Lehto päättää tuttu virne kasvoillansa. 

Henkilöt

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia