Aatu Kivimäki ei pelkää vahvistuksen paineita – ”Sitä on tultu hakemaankin”

25.9.2021 13:29 Aatu Kivimäki, 24, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille tänä kesänä, kun hän siirtyi Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin riveihin. Kivimäkeä odottaa iso rooli Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa.

Aatu Kivimäki edusti pitkään Vilpasta ennen siirtymistään ulkomaille. (Kuva: Ville Vuorinen)

Karkkilan Urheijoiden kasvatti pelasi viisi edelliskautta Salon Vilppaassa, kunnes päätti tarttua Janssonin tarjoamaan sopimukseen ja siirtyä Saksaan. Mestaruuteen päättyneen viime kauden jälkeen aika oli kypsä kokeilla siipiä Suomen rajojen ulkopuolella.

- Tuli koripalloilullisesti hyvä haaste ja tuntui, että nyt olisi hyvä aika vaihtaa maisemaa. Ulkomailla pelaaminen on ollut aina haaveena, ja tähän mennessä olen ollut tyytyväinen päätökseeni, Kivimäki kertoo.

Kivimäki on Janssonille tuttu pelaaja nuorten maajoukkueista. Viime kevään Korisliigan pudotuspeleissä Kivimäki osui jälleen Janssonin tutkaan.

- Katselin meidän kauden päättymisen jälkeen Korisliigan pudotuspelejä ja sieltä löytyi uusvanha tuttu. Näin Aatun pelaavan ensimmäisen kerran jo U15-maajoukkueessa ja tunnen hänet läpikotaisin sekä pelaajana että ihmisenä. Se mikä Aatussa viehätti, että hän pystyy pelaamaan täysverisenä kombona. Useimmiten komboilla on toinen rooli vahvempi kuin toinen, mutta Aatu pystyy pelaamaan molempia erittäin hyvin. Lisäksi, kun tiedän ja tunnen hänen työmoraalinsa, niin Aatu tuntui sopivalta valinnalta, Jansson avaa Kivimäen pestaamisen syitä.

Kivimäki kiittelee myös Janssonia luottamuksesta.

- Dannylla oli iso vaikutus ja helpotti paljon päätöstä. Olen tosi kiitollinen tästä mahdollisuudesta mitä olen saanut.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kivimäki aloitti Tigersissä mallikkaasti. Tigers kaatoi viime viikonlopun avausottelussaan paikallisvastustaja Kirchheim Knightsin komeasti 83-67 ja Kivimäki kirjautti ottelussa 13 pistettä, neljä levypalloa ja riiston.

- Arki on ollut yllättävän samanlaista kuin Suomessakin eli treeniä, syöntiä, treeniä ja lepoa. Isoin ero on siinä, että ulkomailla olet vahvistuksena ja se luo lisää paineita, mutta sitä on tultu hakemaankin.

Ulkomaalaispelaajiin kohdistuvat aina kovemmat odotukset kuin paikallisiin pelaajiin, mutta se ei Kivimäkeä hetkauta. Hän on valmiina kantamaan vastuuta sekä kestämään paineet.

- Mielestäni meillä on hyvä ja laaja joukkue, eikä jengi ole pelkästään yhden tai kahden pelaajan varassa. Vastuuta on tullut tähän mennessä hyvin. Tietenkin voi olla, että mediat ovat kriittisempiä ulkomaalaisia kohtaan, mutta ei se paljon haittaa, kun ei kieltä ymmärrä, Kivimäki heittää.

Tigersilla on jälleen koossa nuori joukkue, jossa Kivimäki on 24-vuotiaana joukkueen neljänneksi vanhin. Janssonilla on pitkä ja menestyksekäs ura takanaan nuorten pelaajien kehittäjänä ja muun muassa viime kaudella Elias Valtonen ponnahti Tigersista Espanjan liigaan.

- Olen päässyt tällä kaudella rakentamaan haluamani tyylisen joukkueen. Meillä on jälleen tietoisesti nuori joukkue, jossa pelaajat ovat lähtökohtaisesti 20-23-vuotiaita. Ensimmäinen huomio joukkueesta on, etten tiedä olenko koskaan valmentanut kovempaa treenaavaa joukkuetta. Pelaajat ovat todella nälkäisiä ja hyviä tyyppejä. Tämä on mukava joukkue valmentajaa, iloitsee Jansson.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viime kaudella Tigers jäi pudotuspelien ulkopuolelle eikä Jansson asettele tulostavoitteita tällekään kaudelle. Katse on asetettu pidemmälle ja joukkueen kehityskaari osoittaa ylöspäin.

- Emme rakentaneet sellaista joukkuetta, jolla pyritään heti suoriutumaan maksimaalisesti ja hakemaan mestaruutta. Olemme valinneet pelaajia, joilla on enemmän kehityspotentiaalia, mutta samanaikaisesti on sanottava, että pystymme kamppailemaan tosissamme mitä joukkuetta vastaan tahansa illasta toiseen. Näin nuoren joukkueen kanssa on mahdoton arvioida mille sijalle sijoitumme kauden jälkeen, mutta joka ilta pystymme haastamaan vastustajan.

Kivimäellä on sen sijaan selvät tähtäimet tälle kaudelle.

- Tavoitteena on pelata ehjä kausi ja koko ajan kehittyä paremmaksi pelinjohtajaksi ja auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon. Itse haluaisin päästä pelaamaan pleijarikorista ja katsotaan siellä sitten mihin rahkeet riittävät.

Tigersin kausi sai hienon startin ja seuraava peli siintää edessä lauantaina Bochumin vieraana.

- Voitimme paikallisvastustajan, mutta se on vain yksi matsi ja yksi voitto. Joka viikko lähdetään taas nollasta. Voitto oli kuitenkin etenkin faneille iso juttu. Edellisen kerran voitimme Kirchheimin pari vuotta sitten, Jansson toteaa.

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Näytä lisää vastaavia