Vilma Kesänen hyvässä iskussa Islannin liigan pudotuspeleihin

2.4.2019 11:42 Islannin liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Vilma Kesäsen KR:n osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu runkosarjan voittaja Valur. Otteluparissa on erityistä jännitettä, sillä kyseessä on paikallisottelu.

Vilma Kesänen on valmiina Islannin mestaruustaisteluun. (Kuva: Ville Vuorinen)

KR:n runkosarja oli vaiherikas. Alkukaudesta reykjavikilaisjoukkue jopa dominoi sarjaa, mutta kauden viimeisellä neljänneksellä loukkaantumiset astuivat kuvaan. Viimeisestä kahdeksasta pelistään KR voitti ainoastaan yhden.

Islannin liigassa pelaa kahdeksan joukkuetta, joista neljä parasta pääsi suoraan välierävaiheeseen. Vaikeasta loppukaudesta huolimatta KR pystyi pitämään paikkansa neljän joukossa. Neljättä sijaa voidaan pitää KR:lle hyvänä suorituksena, sillä se on nousijajoukkue, jolle ei ennakkoarvioissa juuri menestystä povattu.

- Erittäin kaksijakoinen kausi. Meillä oli tosi hyvä alkukausi ja pääsimme siinä vähän yllättämään. Meidät rankattiin ennen kauden alkua ihan pohjille. Kauden avaustilaisuudessa joukkueiden valmentajat rankkasivat seuroja järjestykseen ja me olimme viimeisenä pienimmällä pistemäärällä mitä valmentajamme on koskaan nähnyt. Olimme kauden ensimmäisen puolikkaan johdossa ja uudenvuoden jälkeen meni vielä hyvin, mutta viimeinen kierros oli aikamoista taistelua. Meiltä loukkaantui pari tärkeää pelaajaa ja usealla oli flunssa päällä, joten jouduimme pelaamaan pienellä rotaatiolla. Maaliskuussa pelasimme myös 2-3 peliä viikossa, kun normaalisti pelasimme vain kerran viikossa. Nyt terveystilanne on parempi ja koko porukka on taas kasassa, Kesänen kertaa joukkueen runkosarjaa.

Vilma Kesänen on pelannut hyvän kauden Islannissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kesänen on kuulunut KR:n avainpelaajiin koko kauden ja poissaolosuman iskiessä hän kantoi isoa vastuuta pelaten pariin otteeseen koko 40-minuuttisen. Runkosarjan ja pudotuspelien alkamisen välillä on viikon tauko, jonka aikana Kesänen ehtii ravistelemaan otteluruuhkan rasitukset pois.

- Kiva kun minuutteja tulee, mutta kyllä se näkyy ja kuormittaa. Nyt on ollut hyvää aikaa levätä ennen pudotuspelien alkua.

Kesäselle itselleen kausi on mennyt päinvastaisesti kuin joukkueella. Alkukausi oli vielä hakemista uuteen sarjaan ja loppukautta kohden pelit ovat sujuneet nousujohteisesti.

- Ensimmäinen puolisko meni löytäessä pelirytmiä. Täällä on välillä aika hurlumhei-korista ja peli on tosi vauhdikasta. Hyvä, että joukkue voitti, sillä joukkueellehan tässä pelataan, mutta itse pääsin varsinkin hyökkäyspelin osalta rytmiin vasta jälkipuoliskolla. Puolustuspelin osalta kausi on mennyt koko ajan hyvin, arvioi Kesänen.

Kovat paikallisottelut luvassa

KR:n tuleva pudotuspelivastustaja Valur voitti runkosarjan 22 voiton ja kuuden tappion saldollaan.

- Valur on tosi hyvä joukkue. He vaihtoivat amerikkalaisen takakentän pelaajansa kesken kauden ja islantilainen korislegenda Helena Sverrisdottir palasi Unkarista Islantiin ja sen jälkeen Valur on hävinnyt vain yhden ottelun ja senkin meille. Meidän pitää onnistua joukkueena tosi hyvin ja he ovat tiukka vastus, Kesänen analysoi.

Kesänen ja KR lähtevät hakemaan yllätystä välierissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Oman erikoisjännitteensä ottelupariin tuo paikallislataus. Joukkueiden hallit ovat vain kymmenen minuutin päässä toisistaan, joten finaalipaikan lisäksi taistellaan myös seudun hegemoniasta.

- Kun tulin tänne, niin seuran miesten päävalmentaja sanoi minulle, että ihan sama miten menee kunhan voitamme Valurin, Kesänen naurahtaa.

- Odotan kovia pelejä. Intensiteetti on varmasti korkealla ja tulossa on kovia kamppailuja. Kiva päästä vähän painimaan.

KR pääsee lähtemään pudotuspeleihin paineitta, sillä Valur on otteluparin selkeä ennakkosuosikki.

- Meillä on vain voitettavaa. Kaikki paineet ovat Valurilla. Altavastaajan asema sopii meille hyvin. Olemme jo tehneet kauden mihin ei kukaan uskonut ja nyt vain uutta vaihdetta silmään. Kiva päästä pelaamaan pudotuspelejä ja seurassa on kunnon pöhinä päällä ja hallissa varmasti tunnelmaa.

Islannin liigan finaaleihin pääsee kolmella voitolla.

Henkilöt

 
22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

Näytä lisää vastaavia