Monille tuntematon Timi Puittinen nousi viime kaudella Kobrissa ratkaisijaksi – ”Elämäntilanne piti divarissa pidempään kuin olin alkujaan suunnitellut”

3.10.2024 09:45 Kobrat on muutamalla viime kaudella jumiutunut Korisliigan keskikastiin. 29-vuotias Timi Puittinen kertoo, että alkavalla kaudella on luvassa aggressiivisempi pelityyli.

Lappeenrannan NMKY:n kasvatti Timi Puittinen pelasi upean viime kauden Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen

Viime kaudella useaan otteeseen, kun Kobrat ajautui otteluissaan tiukkaan paikkaan, tilanteen tasalle nousi 29-vuotias laitahyökkääjä Timi Puittinen. Tilanne saattoi tulla monelle yllätyksenä, sillä Puittinen ei ole Korisliigan tunnetuin nimi.

Syy tähän on osin siinä, että ennen viime kauttaan hän pelasi yhdeksän vuotta divaripelejä.

– Divariaika meni vähän pidemmäksi kuin alkuun oletin. Siihen vaikutti muutama isompi loukkaantuminen, mutta ehdottomasti myös elämäntilanteeni. Koen itse, että osaamisen puolesta olisin ollut Korisliigaan valmis jo aiemmin, ja siksi olin viime kauden alla hyvin luottavaisena siihen, että pystyn kyllä osaltani auttamaan joukkuetta.

Puittinen lisää, että hänen pelinsä toki ailahteli kauden varrella, siinä missä joukkueenkin, mutta tähtäimessä on kummallakin saralla suorittaa alkavalla kaudella aiempaa tasaisemmin.

Puittinen ei tällä hetkellä tähtää toisille peliareenoille täysammattilaiseksi vaan haluaa vakiinnuttaa paikkansa Korisliigassa. Elämäntilanne, johon hän divarivuosien tapauksessa viittaa, ei merkittävästi ole muuttunut.

Hän uskoo, että hyviä pelivuosia on yhä monta jäljellä, mutta kauppatieteiden opiskelu Jyväskylän yliopistossa haukkaa yhä osan ajasta ja keskittymisestä.

– Divariaikojen alussa eivät varmasti taitonikaan vielä riittäneet liigaan, mutta loppuvaiheessa osasyy oli siinäkin, etten aktiivisesti edes metsästänyt pääsarjasopimuksia. Nyt on viimeinen opintovuosi menossa, ja alan tehdä gradua joulun tienoilla. Opiskelussa on reilusti vastapainoa korikseen, mikä toisaalta on monesti hyväkin asia. Saa ajatuksiaan muualle, kun on kentän ulkopuolella, vaikka viekin aikaa ja tekee elämästä hektistä.

Yliopiston avulla Puittinen haluaa varmistaa itselleen toimivan urasuunnitelman myös pelivuosien jälkeiselle ajalle. Toisaalta hän näkee maisteriopintojen yhdistämisessä huippu-urheiluun myös ulottuvuuksia, joissa molemmat elämänalueet tukevat toisiaan.

– Se tuo tiettyä kurinalaisuutta. Urheiluun liittyy säntillisyyttä ja rutiineja, joista on pakko pitää kiinni. Järjestelmällisyys ja suunnittelu auttavat väistämättä silloin myös koulunkäynnissä.

Kauden käynnistysvaiheessa pääasiallisena keskittymisen kohteena on kuitenkin Kobrat. Puittinen onkin jo varovaisen tyytyväinen siihen, mitä on nähnyt pukukopissa ja harjoituskentillä.

– Pikkuhiljaa joukkue alkaa joukkue hitsaantua yhteen. Syyskuu ei suoraan sanottuna ole yleensä sitä koripalloilijan lempiaikaa vuodesta, joten tekee hyvää päästä nyt pelaamaan jo pisteistä.

Kotimainen runko on Kobrilla pitkälti ennallaan: Antto Nikkarinen, Joona Tuomala, Juho Lehtoranta ja niin edelleen. Ville Turja ohjailee kokoonpanoa päävalmentajan paikalta jo kuudetta kautta. Jatkuvuus ja kokemus ovat siis positiivisia avainsanoja, mainitsee Puittinen.

– Muutamia loukkaantumisia on ollut treenipelien alla, ja sekin teki osaltaan syyskuustamme haastavan. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin parempi.

Kobrien sijoitukset liigassa ovat olleet muutamalla viime kaudella lähinnä keskikastin paikkoja. Putoamiskamppailuun ei ole jouduttu, mutta mitaleista ei myöskään ole pelattu. Lapualaisseura on joko rajautunut niukasti ulos playoffeista tai pudonnut puolivälierissä.

Puittinen on ollut mukana matkassa vasta vuoden, mutta hän toki tunnistaa ilmiön ja on itsekin pohtinut sen vaikutusta valmistautumiseen ja tavoitteisiin.

– Totta kai seuraava askel olisi vakiinnuttaa paikka pudotuspeleissä pitkälle aikavälille. On vaikea sanoa, miten se tarkalleen saavutetaan, mutta on ainakin saatava ehjä kausi, opittava pelaamaan yhteen ja toteutettava kentällä sovittuja asioita. Kamppailu top kuuden paikoista on Korisliigassa todella tiukka, joten siinä ei ole varaa notkahduksiin.

Minkälaista koripalloa Kobrilta on siis odotettavissa?

– Meillä on tänä vuonna erilaiset ulkomaalaisvahvistukset kuin viime vuonna, joten se vaikuttaa pelitapaamme paljon. Teemamme on ehdottomasti pelata nopeampaa ja aggressiivisempaa peliä, Puittinen tiivistää.

Kobrat 24-25 pähkinänkuoressa

Henkilöt

 
3.10.2024 12:57 Korisliiga

KTP-Basketin Juho-Matti Henttonen kertoo kuntonsa olevan paras vuosiin – ”Kovaa mennään koko ajan!”

Kotkalaisseura KTP hakee viimekautisen pettymyksen jälkeen nousua takaisin ylempään jatkosarjaan. Laituri Juho-Matti Henttonen näkee ympärillään lupaavan joukkueen.

2.10.2024 19:31 Korisliiga

Koripallouransa ohessa Kouvojen Thomas Gipson podcastaa, harjoittaa valuuttakauppaa ja kasvattaa kolmea leikki-ikäistä lasta

Korisliigan vakiovahvistus Thomas Gipson III aloittaa jo viidennen kautensa Kouvoissa. Vuosien varrella on kaulaan ilmestynyt mitaleja ja kertynyt reppu täyteen elämänoppeja.

2.10.2024 13:03 Korisliiga

Tapiolan Honka palkkasi pitkän linjan tehomiehen vakiinnuttamaan Korisliiga-paikan, mutta haaste on yhä selättämättä – ”Putoaminen oli kova paikka erityisesti minulle”

43-vuotias Tuukka Kotti haluaa rakentaa Tapiola Hongan miesten edustusjoukkueelle vakaampaa pohjaa tulevaisuuteen riippumatta siitä, onko hän itse mukana jatkossa vai ei.

2.10.2024 09:27 Korisliiga

Bisonsin Jeremiah Wood kasvoi nuoruutensa kilpailemalla LeBron Jamesia vastaan – ”Aion kamppailla ja kehittyä, kunnes minut raahataan kentältä!”

Ohiossa kasvaneen Jeremiah Woodin pahin kilpailija varhaisnuoruudessa oli 2000-luvun lähes virallisesti paras koripalloilija LeBron James. Nyt 39-vuotias korinalusjyrä tähdittää Korisliigaan vuosi sitten noussutta Bisons Loimaata.

1.10.2024 20:15 Korisliiga

Vuoristoratamaisesta kaudesta toipunut Erik Sajantila täyttää isot saappaat Helsinki Seagullsissa – ”Pitää joka päivä näyttää, että ansaitsee minuuttinsa”

Erik Sajantila jatkaa töitä siitä, mihin rikkonaisella viime kaudella jäi. Harppaus sarjaputoajasta toissa kauden mestariin on suuri.

1.10.2024 19:57 Susijengi

Carl Lindbom lopettaa koripallouransa

Susijengin vahvuuteen vuoden 2017 EM-kotikisoissa kuulunut Tapiolan Hongan kasvatti Carl ”Calle” Lindbom lopettaa pelaajauransa. 206-senttinen ja 32-vuotias Lindbom pelasi urallaan 63 miesten maaottelua, voitti kaksi miesten Suomen cupin mestaruutta ja pelasi ammattilaisena Saksassa, Puolassa, Kroatiassa, Liettuassa, Ranskassa ja Islannissa.

1.10.2024 13:41 Korisliiga

Mikael Aalto jätti ulkomaantarjoukset pöydälle ja palasi Korihaihin – ”Unelmani ja tavoitteeni ovat Suomessa”

Korihait nousi viime kaudella kertaheitolla liigan häntäpäästä kärkikahinoihin. Osa kiitoksesta kuuluu Mikael Aallolle, joka takoo tulosta yhtä aikaa sekä koripallokentälle että päivätyössään finanssialalla

1.10.2024 11:18 Susijengi

Pyrintö vahvistuu Topias Palmilla

Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö teki jättikiinnityksen liigan avausviikolla solmimalla sopimuksen oman kasvattinsa ja Susijengin heittokoneen Topias Palmin, 196 cm ja 30 v., kanssa. Pyrintöä edellisen kerran kaudella 2021-22 edustaneen Palmin sopimuksessa on ulkomaanpykälä.

1.10.2024 09:15 Korisliiga

Salon Vilppaan Mikko Koivisto viihdyttää koripallon katsojia kahdessa roolissa – ”Tapanani on sanoa asiat suoraan”

Tasaisesti menestynyt Salon Vilpas koki viime kaudella pettymyksen, mutta nyt veteraaniheittäjä Mikko Koiviston ympärillä on uusi pelaajarunko.

30.9.2024 20:27 Korisliiga

Katajan kovia kokenut sentteri Hannes Pöllä sai Korisliiga-yleisöstä virtaa – ”Teki hyvää huomata, että minua oli kaivattu”

Hannes Pöllä teki viime keväänä paluun Korisliigaan Kataja Basketin paidassa. Nyt seura valmistautuu uuteen kauteen palaset kohdallaan.

Näytä lisää vastaavia