KTP-Basketin Juho-Matti Henttonen kertoo kuntonsa olevan paras vuosiin – ”Kovaa mennään koko ajan!”

3.10.2024 12:57 Kotkalaisseura KTP hakee viimekautisen pettymyksen jälkeen nousua takaisin ylempään jatkosarjaan. Laituri Juho-Matti Henttonen näkee ympärillään lupaavan joukkueen.

Kuva: Ville Vuorinen

Juuri ennen kuin 28-vuotias laitahyökkääjä Juho-Matti Henttonen saapui KTP-Basketiin kesällä 2022, kotimaisessa koripallossa elettiin myrskyisää aikaa. Koronapandemia ja siitä seuranneet sulut hankaloittivat kausien toteutumista, ja Kotkassa yskivän pelin seurauksena oli valmentajakin vaihtunut välillä miltei vailla varoitusaikaa. Seura haki koko ajan oikeaa konseptia, jolla polkaista mopo käyntiin ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä.

Nyt, runkosarjan 2024–25 käynnistyessä, jo kolmanteen KTP-kauteensa valmistautuva Henttonen näkee ympärillään pelkkää positiivista.

– Ammattiurheilussa ei aina voi voittaa, mutta nyt homma näyttää todella hyvältä. Lauantaina taso toki vasta mitataan. Muutamia pelaajia rivistä puuttuu vielä loukkaantumisten takia, ja se vähän haittaa työtä, mutta kaikkiaan tilanne on todella lupaava, hän luettelee.

Henttosen mainitsema loukkaantumisongelma ei varsinaisesti ole harvinainen, vaan se tuntuu vaivaavaan miltei jokaista seuraa syksynä kuin syksynä. Pitkäaikaiset vaivat toki helposti ärtyvät tahdin kiihtyessä. Niiden yli useimmiten päästään.

KTP:ssä kääntyy siinä mielessä jälleen uusi sivu, että joukkue on saanut päävalmentajakseen serbialais-itävaltalaisen Darko Mihajlovicin, joka luotsasi ansiokkaasti viime kaudella Korihait putoamisvaarasta aina ylemmän jatkosarjan kolmannelle sijalle saakka. Nyt hän pyrkii toteuttamaan tasonnousun myös KTP:ssä.

– Kovaa mennään koko ajan! Henttonen toteaa uudesta pelisysteemistä.

– Olemme pelanneet viisi harjoituspeliä, yhden pelkillä suomalaisilla pelaajilla. Kesän jälkeen ensimmäisissä näkyi tahmeutta, mutta peli kerrallaan olemme olleet koko ajan valmiimpia.

Joukkueen johtohahmoihin lukeutuva Henttonen mainitsee olevansa itse fyysisesti paremmassa kunnossa kuin kahdella edellisellä kaudella. Muihin kotimaisiin avainhahmoihin kentällä kuuluvat muiden muassa Miikka Marttinen, Tomi Lommi, Trey Niemi ja Tomas Pihlajamäki. Kunhan jokainen pelaaja rotaatiossa vain tietää roolinsa, se lupaa hyvää.

– On siinä harjoittelussa toki järkikin mukana. Jos näyttää siltä, että kokoonpano väsyy liikaa, niin kyllä se iisimpikin vaihde löytyy palautumista varten, mutta kyllä tässä ovat jo kaksi kuukautta olleet paikat koetuksella, Henttonen toteaa.

KTP:n sijoitukset kahdella viime kaudella sarjavaiheen jälkeen ovat olleet viides ja yhdeksäs. Taso on siis heitellyt, mutta tilanne osoittaa, että mahdollisuudet ovat korkeammalla kuin mitä viime kevät antoi ilmi. Tästä Henttonenkin on samaa mieltä.

– Jos vain saamme kentälle kaikki pelaajamme, niin sanoisin, että tässä lähdetään ylempää jatkosarjaa taas tavoittelemaan. Se on aivan varmasti realistinen ajatus. Sen jälkeen pelaaminenkin vapautuu ihan uudella tavalla, kun pudotuspelipaikka on varmistettu, ja se mahdollistaa uusia asioita.

KTP:n ehdottomaksi aseeksi hän mainitsee joukkuepuolustuksen. Sitä valmennusryhmä on teroittanut kauden alla.

– Meitä vastaan tulee olemaan vaikeaa hyökätä. Se on selvää.

KTP-Basket 24-25 pähkinänkuoressa

 
3.10.2024 09:45 Korisliiga

Monille tuntematon Timi Puittinen nousi viime kaudella Kobrissa ratkaisijaksi – ”Elämäntilanne piti divarissa pidempään kuin olin alkujaan suunnitellut”

Kobrat on muutamalla viime kaudella jumiutunut Korisliigan keskikastiin. 29-vuotias Timi Puittinen kertoo, että alkavalla kaudella on luvassa aggressiivisempi pelityyli.

2.10.2024 19:31 Korisliiga

Koripallouransa ohessa Kouvojen Thomas Gipson podcastaa, harjoittaa valuuttakauppaa ja kasvattaa kolmea leikki-ikäistä lasta

Korisliigan vakiovahvistus Thomas Gipson III aloittaa jo viidennen kautensa Kouvoissa. Vuosien varrella on kaulaan ilmestynyt mitaleja ja kertynyt reppu täyteen elämänoppeja.

2.10.2024 13:03 Korisliiga

Tapiolan Honka palkkasi pitkän linjan tehomiehen vakiinnuttamaan Korisliiga-paikan, mutta haaste on yhä selättämättä – ”Putoaminen oli kova paikka erityisesti minulle”

43-vuotias Tuukka Kotti haluaa rakentaa Tapiola Hongan miesten edustusjoukkueelle vakaampaa pohjaa tulevaisuuteen riippumatta siitä, onko hän itse mukana jatkossa vai ei.

2.10.2024 09:27 Korisliiga

Bisonsin Jeremiah Wood kasvoi nuoruutensa kilpailemalla LeBron Jamesia vastaan – ”Aion kamppailla ja kehittyä, kunnes minut raahataan kentältä!”

Ohiossa kasvaneen Jeremiah Woodin pahin kilpailija varhaisnuoruudessa oli 2000-luvun lähes virallisesti paras koripalloilija LeBron James. Nyt 39-vuotias korinalusjyrä tähdittää Korisliigaan vuosi sitten noussutta Bisons Loimaata.

1.10.2024 20:15 Korisliiga

Vuoristoratamaisesta kaudesta toipunut Erik Sajantila täyttää isot saappaat Helsinki Seagullsissa – ”Pitää joka päivä näyttää, että ansaitsee minuuttinsa”

Erik Sajantila jatkaa töitä siitä, mihin rikkonaisella viime kaudella jäi. Harppaus sarjaputoajasta toissa kauden mestariin on suuri.

1.10.2024 19:57 Susijengi

Carl Lindbom lopettaa koripallouransa

Susijengin vahvuuteen vuoden 2017 EM-kotikisoissa kuulunut Tapiolan Hongan kasvatti Carl ”Calle” Lindbom lopettaa pelaajauransa. 206-senttinen ja 32-vuotias Lindbom pelasi urallaan 63 miesten maaottelua, voitti kaksi miesten Suomen cupin mestaruutta ja pelasi ammattilaisena Saksassa, Puolassa, Kroatiassa, Liettuassa, Ranskassa ja Islannissa.

1.10.2024 13:41 Korisliiga

Mikael Aalto jätti ulkomaantarjoukset pöydälle ja palasi Korihaihin – ”Unelmani ja tavoitteeni ovat Suomessa”

Korihait nousi viime kaudella kertaheitolla liigan häntäpäästä kärkikahinoihin. Osa kiitoksesta kuuluu Mikael Aallolle, joka takoo tulosta yhtä aikaa sekä koripallokentälle että päivätyössään finanssialalla

1.10.2024 11:18 Susijengi

Pyrintö vahvistuu Topias Palmilla

Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö teki jättikiinnityksen liigan avausviikolla solmimalla sopimuksen oman kasvattinsa ja Susijengin heittokoneen Topias Palmin, 196 cm ja 30 v., kanssa. Pyrintöä edellisen kerran kaudella 2021-22 edustaneen Palmin sopimuksessa on ulkomaanpykälä.

1.10.2024 09:15 Korisliiga

Salon Vilppaan Mikko Koivisto viihdyttää koripallon katsojia kahdessa roolissa – ”Tapanani on sanoa asiat suoraan”

Tasaisesti menestynyt Salon Vilpas koki viime kaudella pettymyksen, mutta nyt veteraaniheittäjä Mikko Koiviston ympärillä on uusi pelaajarunko.

30.9.2024 20:27 Korisliiga

Katajan kovia kokenut sentteri Hannes Pöllä sai Korisliiga-yleisöstä virtaa – ”Teki hyvää huomata, että minua oli kaivattu”

Hannes Pöllä teki viime keväänä paluun Korisliigaan Kataja Basketin paidassa. Nyt seura valmistautuu uuteen kauteen palaset kohdallaan.

Näytä lisää vastaavia