Ebba Pekonen loisti komealla tupla-tuplalla – ”Oli kiva onnistua tärkeässä pelissä”

7.11.2021 13:31 Ebba Pekonen johdatti Helsingborgin kauden toiseen voittoon hienolla tupla-tuplalla. Saksassa Anniina Äijänen pääsi juhlimaan suomalaiskohtaamisen voittoa, vaikka Sofia Pelander sai tilastoihinsa myös tupla-tuplan.

Ebba Pekonen siivitti Helsingborgin voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ruotsissa Ebba Pekonen tilastoi komeasti 14 pisteen ja 10 syötön tupla-tuplan, kun Helsingborg nappasi kauden toisen voittonsa kaadettuaan Uppsalan 75-74 (37-39). Pekonen otti myös viisi levypalloa ja riisti kolmasti. Voitto oli Helsingborgille kauden toinen. Viime kaudella ensimmäistä kauttaan pääsarjassa pelannut Helsingborg voitti yhden ottelun, joten Helsingborg on parannellut jo joukkueen ennätystä.

- Oli tärkeä voitto joukkueellemme tässä vaiheessa sarjaa ennen maajoukkuetaukoa. Oli myös itsekin kiva onnistua tärkeässä pelissä, Pekonen iloitsi.
Ottelutilastot

Silja Viidan edustama IK Eos Lund sen sijaan jäi Norrköping Dolphinsin jalkoihin hävitessään 70-92 (33-40). Viidan tilastoriville kirjattiin viisi pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä, riisto ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Anniina Äijäsen Royals Saarlouis otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Sofia Pelanderin Herner TC:n jatkoajan jälkeen 81-77 (70-70, 30-32). HTC näytti menevän menojaan jo avausneljänneksellä vieden sen nimiinsä 21-8, mutta Saarlouis nousi varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla tasoihin ja lento jatkui myös jatkoajalla. Äijänen tilastoi voittajille kuusi pistettä, yhden levypallon ja yhden syötön. Pelander kasasi komean 13 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan sekä yhden syötön.
Ottelusta ei ole tarkempia tilastoja.

Elina Koskimiehen 16 pistettä eivät riittäneet tuomaan Angels Nördlingenille voittoa Lions Hallesta, vaan Angels taipui kotonaan 61-76 (33-45). Koskimies sai tilastoihinsa myös neljä levypalloa ja kaksi riistoa. Anissa Pounds heitti yhdeksän pistettä ja kunnostautui pallorosvona nappaamalla neljä riistoa. Hän sai myös yhden merkinnän levypallotilastoon.
Ottelusta ei ole tarkempia tilastoja.

Italian liigassa Awak Kuierin Ragusa hävisi kärkijoukkue Famila Wuber Schiolle niukasti 66-70 (30-36). Kuier sai tilastoihinsa yhdeksän pistettä, kolme levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Ragusa on sarjassa viidentenä.
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana Serie A2:ssa Helmi Tulosen Carugate sai kylmää kyytiä sarjakärki Basket Team Cremalta numeroin 50-85 (23-46). Tulonen oli jälleen joukkueensa ykkönen 13 pisteellä ja seitsemällä levypallolla. Carugate on kymmenentenä.
Ottelutilastot

Ranskan LF2:ssa Annika Holopainen oli joukkueensa pisteykkönen, mutta Montbrison taipui La Tronche Meylanille 55-62. Holopainen heitti 15 pistetä, otti viisi levypalloa ja riisti kahdesti.
Ottelutilastot

Espanjan LF Challengessa Heta Äijänen oli edelleen loukkaantumisen takia sivussa, kun Maresme hävisi niukasti Lima-Hortalle 63-66 (34-28). Maresmen voitto karkasi päätösneljänneksellä, jonka se hävisi 12-31. Sara Rokkanen heitti yhdeksän pistettä, otti yhden levypallon ja antoi yhden syötön.
Ottelutilastot

Veera Pirttisen Piestanske Cajkyn puhdas tili säilyi Slovakian liigassa 65-62 (34-33)-voitolla Young Angels Kosicesta. Pirttiselle kertyi tilastoihin kahdeksan pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Susiladies aloittaa EM-karsinnat marraskuussa! Joukkue esiintyy Awak Kuierin johdolla kotiyleisölle uudessa Urhea-hallissa isänpäivänä 14.11., kun vastaan asettuu Ukraina. Lippukauppa käy kuumana, varmista paikkasi katsomossa ja tule ulvomaan Susiladies voittoon. Liput >>

 
25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

Näytä lisää vastaavia