Aleksi Keijonen Torpan Poikien miesten päävalmentajaksi

24.7.2024 09:28 Miesten 1 divisioona A:n kauteen valmistautuva joukkue saa Keijosesta kokeneen valmentajan, jolta löytyy taskusta muun muassa useita junioreiden Suomen mestaruuksia sekä Koripalloliiton HKVT-koulutus.

Aleksi Keijonen valmentaa ensi kaudella ToPon miesten joukkuetta. Kuva: Harri Vallila

ToPon miesten joukkueen päävalmentaja on selvillä alkavalle kaudelle, kun seurassa aiemmin vanhimpia poikajunioreita valmentanut Aleksi "Kele" Keijonen hyppää miesten päävalmentajaksi. Miesten 1 divisioona A:n kauteen valmistautuva joukkue saa Keijosesta kokeneen valmentajan, jolta löytyy taskusta muun muassa useita junioreiden Suomen mestaruuksia sekä Koripalloliiton HKVT-koulutus.

– On upeeta, että saatiin Kele miesten joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Kelellä on historiaa ToPossa niin pelaajana kuin valmentajana ja hän olikin luonnollinen valinta miesten joukkueen peräsimeen. Miehet ovat kolkutelleet 1A-divisioonan kärkisijoja vuodesta 2016 lähtien ja pyrimme jälleen luomaan joukkueen, joka pystyy taistelemaan sarjan voitosta. Tulevalla kaudella on kuitenkin tarkoituksena myös tuoda omia junioreitamme enemmän esiin ja tässäkin suhteessa Kele on paras mahdollinen valinta edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Odotan innolla tulevaa kautta, kommentoi ToPon toiminnanjohtaja Jomi Suhonen.

Keijonen saapui ToPoon vuonna 2006 syntyneiden poikien valmentajaksi toissakaudella. Heti ensimmäisenä Torppa-vuotenaan hän saavutti U17-poikien SM-kultaa joukkueensa peräsimessä. Tätä ennen hän on voittanut junioreiden mestaruuksia Sykin poikien kanssa. Tuleva kausi on kuitenkin Keijoselle ensimmäinen miesten tasolla. Mies on tähän kuitenkin valmiina.

– Parinkymmenen vuoden juniorivalmennuksen jälkeen on innostavaa ja mielenkiintoista lähteä ensi kertaa työskentelemään aikuisten kanssa. Miesten joukkuetta on valmennettu viime vuodet erittäin ammattitaitoisesti ja laadulla. Tämän pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan tätä projektia. Tulevalla kaudella pystymme toivottavasti vielä ennestään sujuvoittamaan junioripelaajien siirtymistä aikuistasolle tiivistämällä yhteistyötä vanhimman juniori-ikäluokan ja miesten joukkueen välillä, Kele itse kommentoi nimitystään miesten valmentajaksi.

Keijosen apuna ToPon miesten joukkueen valmennuksessa jatkaa Markus Rautala.

Henkilöt

 
2.5.2019 21:01 Seura tiedottaa

Jussi Syrjänen ToPon valmennuksen johtajaksi ja GM:ksi

Jussi Syrjänen on palkattu ToPoon johtamaan edustusjoukkueiden toimintaa ja osaksi sekä miesten että naisten valmennustiimejä. Lisäksi hän osallistuu seuran junioritoiminnan kehittämiseen.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

16.3.2017 Valmentajat

EBT hakee valmentajaa päätoimiseen työsuhteeseen

EBT hakee poikapuolen päävalmentajaa, joka toimisi myös miesten edustusjoukkueen päävalmentajana. EBT:n miehet pelaavat I divisioona B:ssä.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

10.5.2012 Valmentajat

Iisalo priimus, mestari-Gibson HKVT:ltä valmistuneiden joukossa

Vuosi sitten opintonsa Suomen Koripalloliiton huippukoripallovalmentajatutkinnolla (HKVT) aloittaneesta valmentajakatraasta kymmenen valmistui viime viikonvaihteessa. Valmistuneiden joukossa oli tuoretta Suomen mestarijoukkue Nilan Bisonsia luotsannut Greg Gibson. Vastikään ToPo Akatemian päävalmentajaksi nimitetty Joonas Iisalo oli vuosiluokan priimus.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloon valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset

Suomen Koripalloliitto ottaa valtakunnallisissa sarjoissaan käyttöön valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset. Päätöksen myötä valmentajalta edellytetään kullakin sarjatasolla tietyn koulutustason suorittamista, jonka lisäksi saavutettua koulutustasoa pidetään täydennyskoulutuksella. Vaatimustason nosto koskee niin aikuisten kuin nuortenkin sarjoja.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

Koripalloliiton julkilausuma ulkomaalaiskiintiöistä käytävään keskusteluun

Suomen Koripalloliiton tekemä päätös ulkomaalaiskiintiöiden poistamisesta on viime viikkojen aikana synnyttänyt laajasti julkista keskustelua. Osin keskustelua on käyty omien ennakkoluulojen vankeina kokonaisuutta näkemättä. Koripalloliitto haluaa omalta osaltaan vielä taustoittaa päätöksen syntyä ja näkemyksiään vaikutuksista antamalla seuraavan julkilausuman.

Näytä lisää vastaavia