Tutkimus: Susijengin ennätysottelulla miljoonaluokan vaikutus Tampereelle

12.10.2023 13:28 Susijengi kohtasi MM-kisavalmistautumisensa aikana Liettuan täpötäydellä Nokia Arenalla viime elokuussa. Suomi-koriksen kaikkien aikojen ennätysyleisö toi mukanaan 1,3 miljoonan euron taloudellisen vaikuttavuuden Tampereen alueelle, kertoo Tampereen kaupungin ja Suomen Koripalloliiton yhdessä teettämä tutkimus.

Susijengin ja Liettuan välistä maaottelua oli elokuussa Tampereen Nokia Arenalla seuraamassa 13.054 katsojaa. Kuva: Ville Vuorinen

Katsojatutkimuksen tulokset ovat ylipäätään luettavaa, jota suomalaisella nöyryydellä on vaikea esitellä punastelematta. Katsojien yleinen tyytyväisyys tapahtumaan oli 9,31 ja paluuhalukkuus 9,71 (maksimi 10).

Yleisemmällä tasolla Susijengin ottelutapahtuman NPS-lukema (Net Promoter Score) kohosi käsittämättömään 91,81:aan. NPS-kysely vastaa kysymykseen ”kuinka todennäköisesti suosittelisit” ja 50 NPS-pistettä pidetään yleisesti erinomaisena ja 70 pistettä huippulukuna.

Salmi Platformin tekemään tutkimukseen vastasi peräti 1350 henkilöä. Liettuaa vastaan pelattua maaottelua seurasi Nokia Arenan lehtereillä 13.054 katsojaa, joka on Suomi-koriksen kaikkien aikojen yleisöennätys.

Ennätysyleisö toi mukanaan Tampereelle miljoonaluokan taloudellisen vaikutuksen. Katsojista paikkakunnalla vieraili lähes 10.000, joista yli 40% oli yötä Tampereella. Eniten vierailijoita Tampereelle saapui Helsingistä, Espoosta, Vantaalta ja Turusta. Yhdessä tamperelaisyleisön kanssa Susijengin Liettua-ottelu generoi 1,3 miljoonan euron suuruisen taloudellisen vaikuttavuuden Tampereelle.

Perhekeskeisyys oli katsojakunnassa suurta. Peräti 50% katsojista ilmoitti matkanneensa peliin perhepiirissä. 

Suomen Koripalloliitto on jatkossakin viemässä tapahtumia Tampereelle. Suomelle on myönnetty järjestettäväksi 18-vuotiaiden miesten EM-kisat kesällä 2024 ja miesten EM-kisojen yksi alkulohko alkusyksyllä 2025. Molemmat tapahtumat järjestetään Tampereella. 

 
20.2.2024 10:34 Susijengi

Elias Valtonen: ”Susijengin paidassa on aina ekstralatausta”

Euran Veivin kasvatille Elias Valtoselle, 24, kuuluu hyvää. Haastavan viime kauden jälkeen ”Euran Jordani” löysi rytminsä Okinawan MM-kisakesänä ja kuluvalla kaudella hän on paaluttanut paikkansa Espanjan liigan pudotuspelipaikkaa jahtaavan Manresan rotaatiossa. Susijengi-ikkunaan Valtonen palaa ilon kautta ja hakemaan onnistumisia.

19.2.2024 11:43 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Oon ottanut stepin ylöspäin pelaajana”

Historian valossa Susijengillä kulkee aina, kun sen pelinrakentajalla kulkee. Helmikuun EM-karsintaikkunaan lähdettäessä onkin hyvä merkki, että Ranskan liigan Le Portelin putoajan paikalta pudotuspeliviivalle johdattanut Edon Maxhuni, 25, on elämänsä vireessä.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

15.2.2024 11:07 Susijengi

FIBA vahvisti Susijengin olympiakarsintojen otteluajat

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA varmisti keskiviikkoiltana ensi kesän olympiakarsintojen (2.–7.7.) otteluaikataulut. Susijengi pelaa omat karsintansa Espanjan Valenciassa ja kohtaa karsintalohko B:ssa Bahaman tiistaina 2.7. iltapäivällä ja Puolan torstaina 4.7. illalla. Karsintalohkon kaksi parasta joukkuetta etenee turnauksen välieriin.

12.2.2024 15:05 Susijengi

Susijengin vuosi käyntiin timantinkovien EM-karsintojen merkeissä

Susijengi käynnistää tapahtumarikkaan vuotensa ensi viikolla alkavan EM-karsintaikkunan ja Serbia- ja Tanska-maaotteluiden merkeissä. EM-karsintamiehitykseen viisitoista pelaajaa kutsunut päävalmentaja Lassi Tuovi ennakoi karsinnoista äärimmäisen kovatasoisia ja pitää niitä optimaalisena avauksena uudelle susivuodelle.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

Näytä lisää vastaavia