Toiminnallisesta juhlavuodesta vauhtia tulevaan

5.5.2018 14:35 Koripalloliiton liittovaltuusto kokoontui lauantaina Kisakalliossa. Kokouksessaan valtuusto hyväksyi Koripalloliiton vuoden 2017 tilinpäätöksen sekä päätti toiminnan strategiset painopistealueet vuodelle 2019.

Liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt kaudelle 2018-19. Merkittävimpiin muutoksiin kuuluu alle 18-vuotiaiden pelaajien pelaajasopimukset. Aiemmin pelaajan alle 18-vuotiaana tekemän pelaajasopimuksen edustusvapautta rajoittavat sopimusehdot eivät rajoittaneet pelaajan oikeutta siirtyä toiseen seuraan. Jatkossa alle 18-vuotiaan tekemä pelaajasopimus ei vaikuta pelaajan edustusvapauteen sen jälkeen, kun sopimuksen tekemisestä on kulunut kaksi vuotta.

Kilpailusääntöihin lisättiin myös mahdollisuus sulkea joukkue sarjasta, jos sen seura tai sopimusyhteisö hakeutuu yrityssaneeraukseen tai joukkueen jäsen hakee riidattomia saataviaan palkkaturvasta. Aiemmin sulkemisen perusteena olivat vain konkurssi tai selvitystila.

Liittovaltuuston hyväksymiin strategisiin painopistealueisiin vuoden 2019 toimintaa suunniteltaessa kuuluvat muun muassa seurojen tuominen lähemmäs päätöksentekoa uusien toimintasääntöjen avulla, alueelliset ja valtakunnalliset seurakehitysohjelmat, koulutuksen ja seurayhteistyön lisääminen, koriskuluttajien tunnistaminen ja lisenssimäärien kasvattaminen, 3x3-koriksen tuominen osaksi suomalaista koripalloperhettä, olosuhteiden kehittäminen yhdessä seurojen kanssa sekä Korisliigojen ottelutapahtumien ja sisällöntuotannon kehittäminen

Valtuustolle esittäytyi myös toukokuun alussa Koripalloliiton toimitusjohtajana aloittanut Ari Tammivaara.

Liittovaltuusto hyväksyi kokouksessaan Koripalloliiton vuoden 2017 konsernitilinpäätöksen, joka oli noin 238 600 euroa ylijäämäinen. Voitollinen tulos käänsi liiton oman pääoman 127 900 positiiviseksi.

Ansioituneet koripallohenkilöt palkittiin

Kokouksensa alussa liittovaltuusto kunnioitti ansioituneita koripallohenkilöitä. Eurooppa-, kulttuuri ja urheiluministeri Sampo Terho muisti Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristillä neljää Koripalloliiton työntekijää ja Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi tekemästä työstä ansioristin vastaanottivat Koripalloliiton toimitusjohtaja ja EM-kotikisojen pääsihteerinä 2017 toiminut Ari Tammivaara, Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm, Koripalloliiton kilpailupäällikkö Ulla Karlsson sekä Koripalloliiton tapahtuma- ja elämysjohtaja Mika Mäkelä.

Koripalloliiton hallitus myönsi liiton korkeimman, kultainen ansiomerkin liittohallituksen jäsenelle Paavo Pitkäselle (numero 188), Koripalloliiton valtuuston jäsenelle ja Seurapalveluyksikön puheenjohtajalle Tenho Ulmaselle (numero 189) ja valtuuston puheenjohtajalle Timo Niemiselle (numero 191). Kultainen ansiomerkki myönnetään erityisen ansiokkaasta toiminnasta kansainvälisellä, valtakunnallisella tai seuratasolla.

Tom Westerholm, Ari Tammivaara, Mika Mäkelä ja Ulla Karlsson vastaanottivat liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristit.

Timo Niemiselle, Tenho Ulmaselle ja Paavo Pitkäselle myönnettiin Koripalloliiton kultainen ansiomerkki.
 
27.6.2024 13:30 Koripalloliitto

Koripalloliitto mukana luomassa lapsille kestävää polkua liikunnalliseen elämäntapaan

Olympiakomitea julkaisi hiljattain yhdessä 36 lajiliiton – Koripalloliitto mukaan lukien – vetoomuksen, jolla vaaditaan suunnanmuutosta lasten urheiluun. Syyt muutostarpeelle ovat ilmeiset: lapset liikkuvat yhä vähemmän ja lopettavat urheiluharrastuksen entistä aiemmin.

19.6.2024 13:39 Hallitustiedote

Koripalloliiton hallitustiedote, kesäkuu 2024

Suomen Koripalloliiton hallitus kokoontui Helsingissä 5. kesäkuuta. Kokouksessa ahkeroitiin hyväksymällä muun muassa pitkä liuta sarjalisenssiyksikön esityksiä ja päivitetyt kilpailu- ja kurinpitosäännöt sekä antidoping- ja kilpailumanipulaation torjuntaohjelmat.

17.6.2024 08:28 Pääjuttu

Pidä suomikoris taskussa - seuraa Koripalloliiton kanavia somessa

Koripalloliitto viestii laajasti suomalaisen kilpa- ja harrastekoripallon tapahtumista, ihmisistä ja ilmiöistä.

14.6.2024 09:17 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto hakee ammattierotuomaria

Erotuomaritoiminta on ollut nousujohteisella tiellä viime vuodet, ja aktiivierotuomareiden määrä on kasvanut ennätystasolle. Otamme erotuomaritoiminnassa uuden askeleen matkallamme kohti tavoitettamme saattaa suomalainen erotuomaritoiminta maailmanluokan tasolle, Euroopan kärkimaiden joukkoon. Osana tätä tavoitetta haemme nyt ammattierotuomaria.

7.6.2024 13:42 Koripalloliitto

Nuorten valtakunnalliset sarjat 2024–2025 - pelaamistavat jatkuvat

Nuorten valtakunnallisiin sarjojen ja karsintojen pelaamistavat pelataan tulevalla pelikaudella 2024-25 jatkuvat samalla tavalla kuin päättyneellä pelikaudella. Suurin muutos on, että kaikki karsintoihin ja sarjoihin ilmoittautumiset tehdään eLSA-sarjanhallinnan kautta. Samalla on myös julkaistu nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri 2024-25.

7.6.2024 12:28 Koripalloliitto

Kilpailu- ja kurinpitosääntöjen merkittävimmät muutokset pelikaudelle 2024–2025

Kilpailu- sekä kurinpitosääntöihin on tehty tarkennuksia ja muutoksia pelikaudelle 2024-25.

27.5.2024 09:18 Koripalloliitto tiedottaa

Saila Asumaniemelle Heikki Tuomala -palkinto - Pekka Valpola pokkasi erikoiselämäntyöpalkinnon

Koriksen Superlauantain yhteydessä lauantaina jaettiin Heikki Tuomala -palkinto. Lisäksi Seurapalveluyksikkö jakoi vuosittaiset palkinnot.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa

Topias Palmi ja Saana Kujala palkittiin Korisliigojen parhaina

Kauhajoen Topias Palmi on äänestetty kapteenien ja päävalmentajien vuosittaisessa äänestyksessä Vuoden pelaajaksi. Naisten Korisliigassa Vuoden pelaaja -palkinnon pokkasi Tampereen Pyrinnön Saana Kujala.

25.5.2024 13:50 Koripalloliitto tiedottaa

Shawn Huff uutena Koripalloliiton liittohallitukseen – Meri Löyttyniemi ja Petri Peltoniemi uudelle kolmivuotiskaudelle

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 25.5. Kulttuurikasarmilla Helsingissä. Liittohallitukseen saatiin uusi jäsen, kun Susijengin entinen kapteeni Shawn Huff äänestettiin liittohallituksen jäseneksi.

13.5.2024 10:17 Koripalloliitto tiedottaa

Avoin kutsu jäsenseuroille Koripalloliiton kevätliittokokoukseen 25.5

Suomen Koripalloliiton kevätliittokokous järjestetään Kulttuurikasarmilla Helsingissä lauantaina 25.5. klo 11.00.

Näytä lisää vastaavia