Susijengille kotikisat – Suomelle myönnettiin alkulohko vuoden 2025 EM-kilpailuihin!

29.3.2022 13:22 Suomalainen urheilu- ja koripalloperhe vastaanotti tiistaina riemu-uutisen, kun kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) julkaisi miesten vuoden 2025 EM-kilpailujen isäntämaat. Suomelle ja Susijengille myönnettiin yksi kisojen neljästä alkulohkosta. Näin Suomi pääsee uusimaan vuoden 2017 EM-kotikisansa, jotka olivat ikimuistoinen urheilujuhla.

Edellisen kerran Susijengi toimi EM-kisaisäntänä ikimuistoisissa kotikisoissa 2017. Kuva: Ville Vuorinen

Helsingissä vuonna 2017 pelatun EM-alkulohkon pelejä seurasi paikan päälle 88.000 katsojaa. Suurimmillaan peräti 1,6 miljoonan suomalaista jännäsi Susijengin otteita TV:n ääressä.  

Asiakastyytyväisyyskyselyissä huippuarvosanoja keränneet EM-kotikisat olivat menestys myös taloudellisia vaikuttavuuslukemia tarkasteltaessa. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) teettämän tutkimuksen mukaan EM-kisat toivat Helsinkiin 41,3 miljoonan euron suuruisen vaikutuksen. Kisakävijät antoivat EM-kisojen tunnelmalle arvosanan 4,9/5 ja peräti 99,2% kävijöistä suosittelisi Susijengin ottelutapahtumaa ystävälleen.  

- Edelliset kotikisamme ovat jääneet mieliin reilun viikon mittaisena hurmoksena, joka jatkuu vieläkin ihmisten mielissä. Mahtavat fanit, mahtavat vapaaehtoiset, mahtavat kumppanit ja kaiken kruunuksi Susijengi esiintyi villin kotiyleisön edessä upealla tavalla, kommentoi vuoden 2017 kotikisojen pääsihteerinä toiminut Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara.  

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

- Olemme erittäin iloisia, että saamme mahdollisuuden tarjota suomalaisyleisölle EM-kotikisat uudestaan. Koripallossa on meneillään vahva nousukausi. Teimme juuri uuden lisenssiennätyksen ja laji on koronavuosien seisahdusta lukuun ottamatta kasvanut jo pidemmän aikaa. Tulevat kisat vain vahvistavat matkaamme kasvupolulla.   

Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistaneet EM-kotikisat 2017 kahmivat jälkimainingeissa useampia palkintoja: Evento Awardseissa se palkittiin parhaana kuluttajatapahtumana ja Urheilugaalassa Vuoden ilmiönä. Julkisen suitsutuksen ohella kisat näkyivät ruohonjuuritasolla, kun lajin harrastajamäärissä nähtiin selkeä kasvupiikki.  

Aikalisä peliareenan suhteen 

Suomen Koripalloliitto suoritti EM-haun käyttäen Helsinkiä tulevana kisakaupunkina. Sittemmin olosuhdeasiat ovat Helsingissä kokeneet muutoksen, kun Ilmalassa sijaitsevan areenan kohtalo on ilmassa. Kyseinen areena on sulkemassa ovensa, kun kumppaneita ja tapahtumajärjestäjiä vetäytyi hallista sen omistajiin lukeutuvien, pakotelistoille joutuneiden venäläistahojen vuoksi.  

- Emme tule vallitsevissa olosuhteissa pelaamaan Ilmalassa. Kisoihin on kuitenkin aikaa, eikä meidän tarvitse tehdä hätiköityjä päätöksiä. Voimme seurata tilannetta ja toivoa parasta. Muun maailman tavoin toivomme, että Venäjän käynnistämä sota Ukrainassa loppuu pikaisesti ja se on tällä hetkellä päällimmäinen ajatuksemme, kertoi Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo.  

Suomen ohella EM-kisojen 2025 alkulohkoja myönnettiin Latvialle ja Kyprokselle. Kisojen pudotuspelit sai järjestettäväkseen Latvia. Kisat pelataan elo-syyskuussa 2025.  

Koripallon EM-kisat jaettiin ensi kertaa neljälle järjestäjälle vuonna 2015. Tuolloin järjestely tehtiin pikavauhdilla, kun kisat siirrettiin reilua vuotta aiemmin turvallisuussyistä pois Ukrainasta.  

Ukraina oli myös nyt yksi kisaisännyyttä hakeneista maista. FIBA osoitti Ukrainaa kohtaan solidaarisuutta, päätti kokouksessaan jatkaa Ukrainan kanssa keskustelua vuoden 2025 neljännen EM-alkulohkon järjestämisestä. Keskusteluiden takarajaksi asetettiin marraskuu 2022.  

Vuoden 2022 EM-kisat järjestetään Georgiassa, Italiassa, Saksassa ja Tshekissä. Karsintojen kautta tiensä kisoihin selvittänyt Susijengi pelaa alkulohkonsa Prahassa, Tshekissä 2.-8.9.2022. 

Fanit ovat maajoukkueen 6. pelaaja. Liity laumaan, niin saat isoimmat uutiset suoraan sähköpostiisi. Liity >>

 
30.6.2023 12:38 Susijengi

EM-kotikisojen 2025 pelipäivät Tampereella tiedossa

Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) on määrittänyt alkulohkot koripallon EM-kisojen 2025 järjestäjämaille. Suomessa ja Tampereen Nokia Arenalla pelataan kisojen B-lohko, jonka pelit käynnistyvät 27.8.2025. Myös lohkon muut pelipäivät ovat selvillä.

6.3.2023 11:00 Susijengi

”Koko Suomen korisjuhla”: Susijengi vie vuoden 2025 EM-alkulohkonsa Tampereelle

Tampereella pelataan syyskesällä 2025 koripallon EM-kisoja ensimmäistä kertaa 58 vuoteen. Susijengi on valinnut kyseisen vuoden EM-kotikisojen oman alkulohkonsa isäntäkaupungiksi Tampereen ja kotiluolakseen aivan kaupungin keskustassa sijaitsevan upouuden Nokia Arenan.

27.6.2022 09:30 Koripalloliitto tiedottaa

Ari Tammivaara EM-kotikisojen 2025 pääsihteeriksi

Suomen Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara siirtyy EM-kotikisat 2025 -hankkeen pääsihteeriksi. Tammivaara on luotsannut Koripalloliittoa vuodesta 2018. Pääsihteerin tehtävään hän siirtyy 1.1.2023 alkaen.

20.9.2021 18:35 Susijengi

Suomi hakee Susijengille kotikisoja 2025

Suomen Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen vuoden 2025 miesten EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. Helsingissä järjestetyt vuoden 2017 EM-kisat olivat kaikilla mittareilla jättimenestys ja ikimuistoinen kokemus.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Latvian välisen ottelun liput nyt myynnissä

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle kesäkuussa, kun se kohtaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan Latvian perjantaina 28.6.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

8.3.2024 12:00 Susijengi

Susijengi tuo olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Nokia Arenalle – vastassa ”maailman kuumin” maajoukkue

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle ensi kesän olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan. Susijengin vieraaksi Nokia Arenalle saapuu perjantaina 28.6. FIBA:n MM-rankingin 6. sijalle jyrännyt Latvia.

Näytä lisää vastaavia