Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue voitti Slovakian Banská Bystrican hornankattilassa EYOF:ssä

29.7.2022 15:58 Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue päihitti kisaemäntä Slovakian Banská Bystricassa 66-62 (35-27). Parhaimmillaan 19 pistettä johtanut Sudenpennut sai pidettyä Slovakian takanaan raivokkaasti kannustaneesta slovakialaiskotiyleisöstä huolimatta.

Suomen 16-vuotiaat tytöt voittivat Slovakian Banská Bystricassa. Kuva: Vesa Koivunen.

Sudenpennut pelasi reilut kolme neljännestä loistokkaasti ja Suomi piti päätösneljänneksellä hallussaan 19 pisteen johtoasemaa. Slovakia imi kuitenkin energiaa kotiyleisöstään ja äityi raivokkaaseen loppukiriin, jolla kotijoukkue pääsi lähelle.

– Slovakia hengitti niskaan ja kotiyleisön hurmoksessa laittoi aika kovia heittoja sisään. Pystyimme silti pitämään päämme kylmänä ja hoitamaan matsin kotiin, Suomen päävalmentaja Ilkka Palviainen aloitti.

– Meille jälleen kerran erinomainen oppi pelata hornankattilassa ja huutomyrskyssä. Kun tuossa pystyy pitämään pään kylmänä, niin pitää olla tosi ylpeä joukkueesta.

Suomelta erityisesti onnistui Chalina Mäkelä (16/4), joka pelasi tasapainoisen ottelun ja upotti kylmähermoisesti kalkkiviivoilla tärkeitä vapaaheittoja. Toiseksi korkeimman pistemäärän heitti Tiia Talonen (9/10/5 syöttöä).

Slovakian ykkönen oli 19 pistettä ja 12 levypalloa tehtaillut Natasa Tausova.

Suomen ottelut jatkuvat huomenna, kun Sudenpennut pelaa kisojen viidennestä sijasta.

> Ottelutilastot

30.7.2022 15:47 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaille tytöille trillerimäinen voitto Sloveniasta EYOF:n päätösottelussa – Sudenpennut sijoittui viidenneksi

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit päättyivät tänään Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen osalta, kun Sudenpennut voitti vaikeuksista huolimatta Slovenian niukasti 57-56 (29-25).

27.7.2022 22:31 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen kärsivällisyys palkittiin Saksaa vastaan EYOF:ssä

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen koripallomaajoukkue nappasi ensimmäisen voittonsa Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla, kun Sudenpennut sai päihitettyä Saksan 56-50 (32-34). Suomi sijoittui alkulohkossaan kolmanneksi.

22.7.2022 12:51 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelaa Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla ensi viikolla

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen koripallomaajoukkue pelaa ensi viikolla alkavissa Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla (EYOF). Banská Bystrica, Slovakiassa, 24.-30.7.2022 pelattavien kisojen alkulohkossa Sudenpennut saa vastaansa Belgian, Ranskan ja Saksan.

12.4.2022 09:54 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pääsi Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on kutsuttu Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) koripalloturnauksen yhdeksi osallistujamaaksi. EYOF järjestetään 24.-30.7.2022 Banská Bystrica Slovakiassa.

21.7.2024 21:41 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaille tytöille käsittämätön 49 pisteen kotivoitto Kroatiasta Susi Training Centerissä

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jatkaa erinomaisesti alkanutta maajoukkuekesäänsä, kun Sudenpennut kairasi komean 95-46 (46-29) -voiton Kroatiasta Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen 16-vuotiaat pojat taas hävisivät vieraissa Puolalle.

8.7.2024 21:09 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 16-vuotiaille tytöille Pohjoismaiden mestaruus – 16-vuotiaat pojat hävisi Islannille ja sijoittui neljänneksi

Kisakalliossa tänään päättyneissä 16-vuotiaiden PM-kisoissa Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue juhli Pohjoismaiden mestaruutta voittamattomana. 16-vuotiaiden poikien maajoukkue sijoittui neljänneksi, kun Sudenpennut hävisi päätöspäivänä Islannille.

5.7.2024 21:55 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet jatkavat voittokulkuaan Kisakallion PM-kisoissa – Ruotsi kaatui kahdesti selkein numeroin

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa Pohjoismaiden mestaruuskisoissa molemmat Suomen maajoukkueet jatkavat voittamattomina kolmen ottelun jälkeen. Sudenpennut voittivat kahdesti Ruotsin.

4.7.2024 21:20 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennuille kaksi voittoa Norjasta Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet voittivat Norjan Kisakalliossa pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Pojille voitto tuli niukasti kolmella pisteellä, tytöt taas voittivat peräti 68 pistettä.

3.7.2024 21:36 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennuilla voitokas avauspäivä Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet olivat molemmat voitokkaita Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävien Pohjoismaiden mestaruuskisojen avauspäivänä. Sudenpentujen kynsiin joutui Tanska.

2.7.2024 17:57 Nuorten PM-kilpailut

Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisat käynnistyvät huomenna keskiviikkona

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien Pohjoismaiden mestaruuskisat pelataan Kisakallion Susi Training Centerissä 3.-8.7.2024. Otteluita voi saapua katsomaan paikan päälle ja ne ovat myös katsottavissa Koristv:ltä.