Roni Ahvenjärvi siirtyy Korihaiden paitaan

7.6.2024 12:02 Uudenkaupungin Korihaiden riveihin on kiinnitetty 21-vuotias laitahyökkääjä Roni Ahvenjärvi. Tamperelaislähtöisen Ahvenjärven sopimus seuran kanssa on kaksivuotinen mallilla 1+1, jossa osapuolet voivat neuvotella mahdollisista muutoksista toukokuun puoliväliin 2025 mennessä.

Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

197-senttinen Ahvenjärvi on juniori-iästä lähtien pelannut kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä, joten nuori pelaaja on syksyn tullessa uuden edessä.

– Todella innoissani olen tulossa Uuteenkaupunkiin ja kiitollinen Korihaiden tarjoamasta mahdollisuudesta. Haluan näyttää kykyni ja potentiaalini Korisliigassa, joten Uki tuntui hyvältä vaihtoehdolta, Ahvenjärvi kommentoi.

Joukkuevalinnassa Korihaiden puoleen painoivat päävalmentaja Ivan Ivanovicin ja seuran tavoite tarjota nuorille pelaajille vastuuta sekä mahdollisuus oppia Bojan Sarcevicilta.

– Olen kuullut, että treeneissä tullaan menemään kovaa eikä löysäilyä sallita, joten kovana treenaajana se sopii minulle hyvin, Ahvenjärvi vakuuttaa.

Pyrinnön junioripolun käynyt Ahvenjärvi on edellisen kahden kauden aikana päässyt Korisliigassa kokeilemaan yhteensä 26 ottelun ajan, mutta pääasiallinen rooli on tullut divisioona A:n puolella.

Viime kaudella divisioonan pudotuspeleihin yltäneen Pyrintö A:n parhaana pistemiehenä Ahvenjärvi kirjautti keskimäärin 18,7 pistettä, 6,1 levypalloa ja 2,5 syöttöä. Kahden pisteen heitot osuivat 53-prosenttisesti ja kolmen pisteen heitot 35 prosentin tarkkuudella.

Ison ja pienen laitahyökkääjän paikkoja pelaava Ahvenjärvi kertoo vahvuuksikseen heittovoiman, joka mahdollistaa kentän levittämisen pienillä viisikoilla pelatessa sekä post-pelaamisen.

– Divarissa olen näyttänyt pärjääväni, joten ensi kauden tavoitteena on näyttää kaikille ja itselleni, että pystyn pelaamaan Korisliigaa ja kuulun sarjaan, hän ilmoittaa.

Ahvenjärvi saapuu Uuteenkaupunkiin heinäkuun puolessa välissä. Kaupunkiin ja uusiin joukkuekavereihin tutustumisen lisäksi hän odottaa vuoden koripalloilmiöksi palkitun Pohitullin hengen kokemista nyt kotijoukkueen näkökulmasta.

– Korisliigan parhaimmat fanit, Ahvenjärvi toteaa ytimekkäästi.

Korihaiden sopimustilanne kaudelle 2024–2025

Takamiehet

  • Bojan Sarcevic (sopimus vuoteen 2026 asti)
  • Joni Herrala (2025)

Laiturit

  • Roni Ahvenjärvi (2026)

Henkilöt

 
19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

9.5.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliiton kilpailusääntöihin merkittäviä muutoksia

Lauantaina Suomen Koripalloliiton valmennuskeskuksessa Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt pelikaudelle 2015-16. Sääntöihin tuli merkittäviä muutoksia, jotka koskivat viime aikoina koripallopiirejä puhuttaneita kilpailusääntöjen rangaistuspykäliä koskien edustuskelvottoman pelaajan peluuttamista sekä pelaamisoikeuden laajentamista rinnakkaislisenssillä.

17.4.2015 Pohjoinen alue

Huhtikuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 16.4. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehden teemana on lauantaina 18.4. käynnistyvät Korisliigan pudotuspelit ja katsaukset Pantteri-jahtiin osallistuviin joukkueisiin.

15.10.2014 Korilehti

Lokakuun KORI-lehti luettavissa netissä

Tiistaina (14.10.) Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Tuore numero sisältää Korisliiga-joukkueiden esittelyt sekä jutut liigaseurojen sosiaalisen median käytöstä ja 24.10. toimintansa käynnistävästä KorisliigaTV:stä.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

Näytä lisää vastaavia