Koripalloliiton hallitustiedote, huhtikuu 2024

30.4.2024 14:24 Suomen Koripalloliiton hallitus kokoontui Espoossa 18. huhtikuuta. Hallitus valmisteli kokouksessaan toukokuussa järjestettävää liittokokousta ja hyväksyi liittokokouksessa päätettäviä talouden ja toiminnan suunnitelmia kaudelle 2024–2025.

Koripalloliiton kevätliittokokous pidetään 25. toukokuuta Helsingissä. Liiton jäsenseurat saavat kutsun kokoukseen sähköpostitse. Koripalloliiton hallitus valmisteli huhtikuun kokouksessaan liittokokouksessa hyväksyttäväksi tulevat materiaalit. Kilpailupäällikkö Ulla Karlsson esitteli hallitukselle kurinpitosääntöjen keskeisimmät muutokset. Controller Antti Isomäki puolestaan kävi läpi kuluvan tilikauden talousennusteen ja päivitetyn lisenssien myyntitilanteen sekä tulevan tilikauden talousarvioehdotuksen, joka on hallituksen hyväksyttävänä 2. toukokuuta pidettävässä kokouksessa. Samassa kokouksessa hallituksen pöydällä on myös liittokokoukseen hyväksyttäväksi menevä tulevan kauden toimintasuunnitelma.

Hallitus myönsi Koripallomuseoyhdistykselle 6 000 euron tuen tilikaudelle 2024–2025 ja hyväksyi KoripalloErotuomarikerhojen liitto Ry:n ja Korson Veto Ry:n eroanomukset.

Kultainen ansiomerkki Lars Ekströmille

Koripalloliitto myöntää kultaisen ansiomerkin Oulun NMKY:n nuorisopäällikkönä toimivalle Lars Ekströmille. Toistakymmentä vuotta pääsarjatasolla ja 44 miesten maaottelua pelanneen sekä Suomen pääsarjojen lisäksi Ruotsissa ja Japanissa valmentaneen Ekströmin ansioluettelo koripallon parissa täyttää kultaisen ansiomerkin kriteerit.

Kultaisen ansiomerkin lisäksi Koripalloliitto myöntää yhden hopeisen ja 17 pronssista ansiomerkkiä.

Ansiomerkkien myöntämisperusteet ja lisätietoa Koripalloliiton palkitsemistavoista: https://www.basket.fi/basket/info/seurapalvelut/jasenedut/

Koripalloliiton hallitus kokoontuu seuraavan kerran torstaina 2. toukokuuta.

 
19.6.2024 13:39 Hallitustiedote

Koripalloliiton hallitustiedote, kesäkuu 2024

Suomen Koripalloliiton hallitus kokoontui Helsingissä 5. kesäkuuta. Kokouksessa ahkeroitiin hyväksymällä muun muassa pitkä liuta sarjalisenssiyksikön esityksiä ja päivitetyt kilpailu- ja kurinpitosäännöt sekä antidoping- ja kilpailumanipulaation torjuntaohjelmat.

1.7.2024 16:32 Pääjuttu

Suomi vankistaa asemaansa koripallokartalla, FIBA:n pääsihteeri Andreas Zagklis vieraili Suomessa

Suomalaisen koripallon nousujohde on noteerattu myös kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n päämajassa, ja viime viikolla Suomessa nähtiinkin varsin korkea-arvoinen vieras: FIBA:n pääsihteeri Andreas Zagklis. Zagklis nautti Suomessa Susijengin Uusi-Seelanti -ottelusta ja vieraili pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheassa.

27.6.2024 13:30 Koripalloliitto

Koripalloliitto mukana luomassa lapsille kestävää polkua liikunnalliseen elämäntapaan

Olympiakomitea julkaisi hiljattain yhdessä 36 lajiliiton – Koripalloliitto mukaan lukien – vetoomuksen, jolla vaaditaan suunnanmuutosta lasten urheiluun. Syyt muutostarpeelle ovat ilmeiset: lapset liikkuvat yhä vähemmän ja lopettavat urheiluharrastuksen entistä aiemmin.

17.6.2024 08:28 Pääjuttu

Pidä suomikoris taskussa - seuraa Koripalloliiton kanavia somessa

Koripalloliitto viestii laajasti suomalaisen kilpa- ja harrastekoripallon tapahtumista, ihmisistä ja ilmiöistä.

7.6.2024 13:42 Koripalloliitto

Nuorten valtakunnalliset sarjat 2024–2025 - pelaamistavat jatkuvat

Nuorten valtakunnallisiin sarjojen ja karsintojen pelaamistavat pelataan tulevalla pelikaudella 2024-25 jatkuvat samalla tavalla kuin päättyneellä pelikaudella. Suurin muutos on, että kaikki karsintoihin ja sarjoihin ilmoittautumiset tehdään eLSA-sarjanhallinnan kautta. Samalla on myös julkaistu nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri 2024-25.

7.6.2024 12:28 Koripalloliitto

Kilpailu- ja kurinpitosääntöjen merkittävimmät muutokset pelikaudelle 2024–2025

Kilpailu- sekä kurinpitosääntöihin on tehty tarkennuksia ja muutoksia pelikaudelle 2024-25.

25.5.2024 13:50 Koripalloliitto tiedottaa

Shawn Huff uutena Koripalloliiton liittohallitukseen – Meri Löyttyniemi ja Petri Peltoniemi uudelle kolmivuotiskaudelle

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 25.5. Kulttuurikasarmilla Helsingissä. Liittohallitukseen saatiin uusi jäsen, kun Susijengin entinen kapteeni Shawn Huff äänestettiin liittohallituksen jäseneksi.

23.4.2024 13:00 Pääjuttu

Koriskokemus-palautekanava kerää palautetta seurojen ja Koripalloliiton toiminnasta

Palautteen avulla kehitetään suomalaista koripalloa entistä paremmaksi kokemukseksi eri sidosryhmille.

22.4.2023 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Airamaa, Forsström ja Sten jatkavat liittohallituksessa

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 22.4. lähikokouksena Scandic Espoossa. Liittohallituksen kolme erovuoroista jäsentä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kun Marko Airamaa, Kaisa Forsström ja Tiina Sten jatkavat liittohallituksessa.

Näytä lisää vastaavia