Fanien energisoima Susijengi juoksi Kap Verdeltä jalat alta

31.8.2023 13:46 Susijengin fanit kunnostautuivat jälleen kerran kuudennen pelaajan ominaisuudessa, kun Suomi haki MM-kisojen avausvoittonsa nujertamalla Kap Verden 77-100 (39-54). Susifanit löivät voiton alkutahdit tiistai-illan fanitapaamisella ja antoivat Susijengille virtaa läpi intensiivisen 40-minuuttisen.

Ottelun saapuessaan Susijengi ymmärsi hyvin, mitä sen täytyisi tehdä nujertaakseen vuosikausia yhteen pelannut, Euroliigan lopputurnauksen MVP:n Edy Tavaresin johtama Kap Verde.

Alexander Madsen (7/4/3 syöttöä), Mikael Jantunen (6/5/6 syöttöä) ja Olivier Nkamhoua (7/4) muodostivat kolmen miehen muurin 221-senttisen Tavaresin ympärille ja joutuivat kukin käyttämään vähintään neljä virhettä Goljatin paimentamiseen. Samaan aikaan Elias Valtonen (4/6/4 syöttöä/2 blokkia) ja Miro Little (10/4) tekivät päätyön Kap Verden taitavien pallollisten pelaajien varjoina.

Tylsytettyään Kap Verden hyökkäyksen pahimman terän pääsi Susijengi juoksemaan nautinnollisesti kenttää Lauri Markkanen (34/9/2 blokkia) keihäänkärkenään. Oivallinen syöttöpeli keräsi peräti 33 koriin johtanutta syöttöä Susijengille, joka jaksoi etsiä alati parempaa ratkaisua kentällä.

Kun pelin edetessä vielä Edon Maxhuni (9/1/3 syöttöä), Jacob Grandison (6/4/3 syöttöä), Sasu Salin (9/4/6 syöttöä) ja Ilari Seppälä (8/0/4 syöttöä) saivat kolmosjyvänsä kohdalleen, kasvoi suomalaisjohto ottelun jokaisella neljänneksellä.

- Joukkuepeli toimi molemmissa päissä kenttää paremmin kuin kertaakaan tässä turnauksessa tähän asti, kiitteli ottelun parhaana pelaajana palkittu Markkanen.

- Sovimme korjaavamme muutamia juttuja edellisistä otteluista ja että pysymme yhdessä, tapahtui kentällä mitä tahansa. Jokainen sai heittopaikkansa ja käytti ne hyväkseen ja pakotimme Kap Verden puolustuksen reagoimaan. Pysyimme myös puolustussuunnitelmassa, mikä takasi meille hyvän rytmin tässä pelissä.

Voitto oli Susijengin kautta aikojen toinen MM-kisakentillä. Edellisen kerran Susijengi haki MM-kisoissa voiton kesällä 2014 Ukrainaa vastaan Bilbaon alkulohkossa.

Yhtenäisempi, määrätietoisempi Susijengi

MM-alkulohkossa Susijengin otteita leimasi kaksijakoisuus. Joukkuepeli näytti hyvinä hetkinä oikeinkin terävältä niin Australiaa, Japania kuin Saksaakin vastaan, mutta jokaisessa alkulohkopelissä sysimustat muutamien minuuttien jaksot veivät vastustajat karkumatkalle.

Kap Verdeä vastaan moinen ei toistunut. Kap Verde ei onnistunut koko ottelussa tekemään kahta perättäistä koria enempää Susijengin vastaamatta huutoon.

Kaiken ytimessä oli tapa, jolla susilauma puolusti. Yhtenäisenä.

- Käytettiin Edy Tavaresin kanssa kaikki keinot, mitä meillä oli. Haluttiin tehdä hänen iltansa pitkäksi ja raskaaksi ja mun mielestäni onnistuttiin siinä oikein hyvin. Muutaman korin hän onnistui punnertamaan, mutta aika varovaiseksi Kap Verden hyökkäys meni aina hänen saadessaan pallon, Mikael Jantunen kiitteli.

Yhtenäisyys oli muutenkin päivän sana.

MM-alkulohkon ja jatkolohkon välisenä päivänä Susijengi piti heittoharjoitukset, katseli videota alkulohko-otteluistaan ja vietti aikaa yhdessä.

Kap Verdeä vastaan joukkue oli silminnähden yhtenäisempi kuin vielä kaksi päivää aiemmin. Aina pelin seisahtuessa kentällä ollut viisikko kerääntyi yhteen ja penkki kannusti Hanno Möttölän johdolla omiaan villisti.

Osoitus Susijengin yhtenäisyydestä nähtiin toisella neljänneksellä, kun Kap Verden Betinho Gomes töytäisi puolessa kentässä Miro Littlen nurin ja Markkanen kävi antamassa Gomesille välittömän palauteen tempun järkevyydestä.

- Se on sellainen pieni henkinen juttu. Susijengi pitää omiensa puolta. Saatiin penkki syttymään, mutta pidettiin kuitenkin hermomme, Markkanen hymyili.

Tuovi: ”Kiitos kuuluu faneille”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi nosti voiton hetkellä valokeilaan lähes tuhat Okinawalle saapunutta susifania, jotka ottivat suosikkinsa hurraten vastaan tiistai-illan Saksa-tappion jälkeen.

- Pettymyksen hetket urheilussa ovat sellaisia, että on ihan ymmärrettävää, jos sellaisissa joku pelaajista sulkeutuu omiin ajatuksiinsa. Kun näimme ihmiset kannustamassa meitä hymyssä suin, se saattoi olla parasta, mitä meille voi tapahtua, Tuovi ylisti.

- Susifanit antoivat meille täydellisen lähdön otteluun ja toivat meille taas tänään isosti energiaa kentälle. Heidän panoksensa oli iso apu tänään. Samoin täytyy nostaa hattua pelaajille, jotka käsittelivät menneen menneinä ja siirsivät ihailtavasti katseensa tähän MM-jatkosarjaan.

Susijengillä on MM-turnauksessa jäljellä vielä yksi ottelu, joka pelataan lauantaina 2.9. toistaiseksi voitotonta Venezuelaa vastaan.

- Tarkoituksena on pysyä yhdessä, pysyä määrätietoisina ja hakea samanlainen peli-ilme kuin tähän otteluun. Olemme nyt löytäneet muutamia asioita, joita alkulohkossa yritimme hakea, ja tahdomme ottaa kaiken irti Venezuela-pelistä.

Kap Verde – Susijengi 77-100 (16-28, 39-54, 56-77), miesten maaottelu, MM-kisat (alempi loppusarja), Okinawa City (Okinawa) 31.8.2023

Susijengi: Lauri Markkanen 34/9/2 blokkia, Miro Little 10/4, Sasu Salin 9/4/6 syöttöä, Edon Maxhuni 9/1/3 syöttöä, Ilari Seppälä 8/0/4 syöttöä, Alexander Madsen 7/4/3 syöttöä, Olivier Nkamhoua 7/4, Mikael Jantunen 6/5/6 syöttöä, Jacob Grandison 6/4/3 syöttöä, Elias Valtonen 4/6/4 syöttöä/2 blokkia, Alex Murphy 0/1, Henri Kantonen 0/0.

Kap Verde: Ivan Almeida 17/5/3 syöttöä, Anderson Correia 15/2, Edy Tavares 14/12/2 blokkia, Betinho Gomes 12/3, Will Tavares 10/1/3 syöttöä.

 
1.9.2023 09:29 Susijengi

Olympiakävijä Venezuela Susijengin koetinkivenä MM-huipennuksessa

Susijengin MM-kisat huipentuvat lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa otteluun Venezuelaa vastaan. Vaikka Venezuela onkin edennyt Okinawalla tappiosta toiseen, Susijengin valmentaja Hanno Möttölä korostaa, että vastustajan kokemus niin olympiakisa- kuin MM-näyttämöiltäkin on kovaa valuuttaa.

29.8.2023 13:23 Susijengi

Saksa rankaisi Susijengin virheistä MM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi sai kokea Saksa-ottelussa perjantain Australia-pelin toisinnon. Susijengin toteuttaminen ja pelikuri riittivät viidentoista minuutin ajan, kunnes tappioton Saksa alkoi rankaista suomalaisvirheistä isolla kädellä ja purki susipuolustuksen kirurgintarkasti Dennis Schröderin johdolla. Saksa takoi tauluun 101–75 (47-39) -voittolukemat.

27.8.2023 19:05 Susijengi

Japani hurmosvoittoon Susijengistä päätösjakson heittomyllyllä

Susijengi johti Japania kahdeksallatoista pisteellä sunnuntain MM-kisaottelun kolmannen jakson lopussa ja pystyi jo maistamaan MM-avausvoittonsa. Keisei Tominaga herätti kuitenkin kotijoukkueen onnistumisillaan ja viitoitti tien villiin päätösjaksoon, jonka aikana Japani latoi kuin liukuhihnalta heittoa susisukkaan ja karkasi 98–88 (36-46) -voittoon.

25.8.2023 14:24 Susijengi

Australia näytti mestarin elkeitä MM-avauksessa

Suomalaisyleisö rokkasi, Australian pelaajat kiukuttelivat ja Susijengin johto kasvoi parhaimmillaan kahdeksaan pisteeseen perjantain MM-avausottelussa. Sen jälkeen olympiapronssimitalisti Australia oppi virheistään, valjasti odotetut aseensa käyttöön ja karkasi 72–98 (40–45) -voittoon.

8.5.2017 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsinnat vieraskentällä marraskuussa

MM-karsintojen alkulohko F:ssä pelaava Susijengi aloittaa karsintaurakkansa 24. marraskuuta, kun se kohtaa vieraskentällä myöhemmin selviävän MM-esikarsintojen lohkovoittajan. Karsinnat jatkuvat Suomen osalta 27. marraskuuta kotiottelulla Tshekkiä vastaan.

4.9.2014 17:40 Maaottelu

Uupunut Susijengi taisteli lopussa, Uuden-Seelannin etumatka liikaa

Keskiviikon myöhäisillan Turkki-tappion jälkeen Susijengillä oli suuria vaikeuksia saada peliään käyntiin Bilbaon alkulohkon päätöspelissä Uutta-Seelantia vastaan. Teemu Rannikon ja Gerald Lee juniorin herättämä Suomi nousi huutomyrskyssä 20 pisteen takaa pisteen päähän ja sai lopussa potentiaaliset voitto- ja tasoitusheitot ilmaan, mutta Uusi-Seelanti piti pintansa.

3.9.2014 20:45 Maaottelu

Turkki jatkoajalla voittoon Susijengistä, jatkopaikka vielä mahdollinen

Susijengin keskiviikon MM-kisaottelu päättyi pettymykseen, kun Susijengin vahva ote Turkista lipesi ja taistelevat turkkilaiset rynnistivät tuhansien suomalaiskannattajien harmiksi 77–73 (27–41, 68–68)-jatkoaikavoittoon. Tappiosta huolimatta Susijengin paikka Barcelonan jatkopeleissä on vielä voitolla mahdollinen saavuttaa.

3.9.2014 00:45 Maaottelu

Dominikaaninen Tasavalta kaivoi Susijengille sudenkuopan

Susijengin kolmas MM-kisaottelu päättyi huokauksiin, kun korinalustaa hallinnut Dominikaaninen Tasavalta vei suomalaisilta pelihuumorin. Petteri Koponen ja Mikko Koivisto toivat loppuhetkillä Susijengin 16 pisteen takaa heiton päähän, mutta karibialaiset jäädyttivät pelin hyökkäyslevypalloillaan ja jäivät juhlimaan 68–74 (32–41)-voittoa.

31.8.2014 19:00 Maaottelu

Susijengi selviytyi Ukrainan hermopaineesta, avasi voittotilinsä MM-kisoissa

Suomen Susijengin historian ensimmäinen MM-kisavoitto irtosi sunnuntaina Bilbaossa, kun viime kesän EM-kisoissa kuudenneksi sijoittunut Ukraina kaatui Susijengin kynsiin 81–76 (35–37). Ukraina kiri toisella puoliajalla kahdesti Susijengin runsaan johdon miltei umpeen, mutta Suomi osoitti tahtonsa lujuuden sekuntien kiertyessä kellosta vähiin.

31.8.2014 Maaottelu

Maailmanmestari USA juoksi Susijengiltä tassut alta

Historiansa ensimmäisissä MM-kisoissa pelaava Susijengi pysyi hallitsevan maailmanmestarin ja olympiakultamitalistin USA:n kyydissä kuutisen minuuttia täyteen ammutun Bilbao Areenan todistaessa. Saatuaan nopean vastahyökkäyspelinsä kulkemaan USA painoi kaasun pohjaan ja imi toisella neljänneksellä energian ja itseluottamuksen Suomen pelistä. USA kuittasi voiton pistein 114–54 (60–18).

Näytä lisää vastaavia