Daniel Janssonille jatkosopimus Tigers Tübingenin kanssa

21.12.2023 08:11 Vahvaa työtä Tigers Tübingenin peräsimessä tehnyt Daniel ”Danny” Jansson on tehnyt seuran kanssa uuden jatkosopimuksen. Uusi sopimus kattaa myös kauden 2024-25.

Daniel Jansson nähdään jatkossakin Tigers Tübingenin peräsimessä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jansson valmentaa tiikerilaumaa nyt neljättä kauttaan ja uusi jatkosopimus pitää hänet joukkueen päävalmentajana tämän kauden jälkeen. Kauden 2021-22 päätteeksi Tigers olisi noussut pelillisesti Bundesliigaan, mutta seuralta ei tuolloin löytynyt vielä taloudellisia resursseja lähteä haastamaan suurempiaan Bundesliigaan. Viime kauden päätteeksi Jansson luotsasi jälleen joukkueensa Bundesliigan porteille ja tällä kertaa tausta-asiat olivat myös sillä mallilla, että portit parrasvaloihin avautuivat ja nousu toteutui.

- Olemme saavuttaneet paljon Tübingenissa kolmena edelliskautena. Siitä huolimatta on vielä paljon töitä johdattaa seura kohti parempaa ja oikeanlaista tulevaisuutta. Taistelemme tällä hetkellä pysyäksemme Bundesliigassa. Meillä on vielä intensiivinen kausi edessämme, Jansson toteaa Tigersin verkkosivuilla.

- Molemmat osapuolet halusivat selvyyden aikaisessa vaiheessa, jotta voimme yhdessä ottaa seuraavat askeleet seuran kehittämiseksi, Jansson jatkaa.

Tigers on tällä hetkellä Bundesliigassa 15. napattuaan 11 ottelusta kolme voittoa. Janssonin sopimus jatkuu sarjatasosta riippumatta.

- Hän on näytellyt merkittävää roolia sekä joukkueen että meidän urheilullisen identiteetin kehittämisessä. Hänen järjestelmänsä ja työnsä nuorten pelaajien kanssa toimii sarjatasosta riippumatta, jolle on tunnusomaista hyvä työ, erinomainen kommunikaatio sekä boksin ulkopuolinen näkemys, seuran urheilujohtaja Jascha Maus hehkuttaa.

Tigersin toimitusjohtaja Michael Bamberg on Mausin tavoin innoissaan 44-vuotiaan suomalaisluotsin sitoutumisesta seuraan.

- Siitä ei ole kysymystäkään, että Danny Jansson on ollut uskomaton onnenpotku Tübingenin koripallolle. Hän on saavuttanut paljon hyvällä työllään viime vuosien aikana. Nyt jatkamme tätä matkaa yhdessä, Bamberg toteaa.

- Hänen kykynsä työskennellä nuorten pelaajien kanssa ja kehittää heitä vahvistaa asemaamme entisestään. Hänen alaisuudessaan Tigers Tübingenistä tulee erittäin mielenkiintoinen monille nuorille pelaajille. Hänellä on meidän täysi luotto. Hänen jatkosopimuksensa on hyvä uutinen seurallemme, Bamberg suitsuttaa.

Tigersin päävalmentajana Jansson on valittu kahdesti ProA:n parhaaksi päävalmentajaksi. Ennen siirtoaan Tigersiin Jansson valmensi kuuden vuoden ajan Ulmin organisaatiossa akatemiajoukkueen päävalmentajana ja edustusjoukkueen apuvalmentajana. Ulmissa työskennellessään hänet valittiin sekä ProB:n että U19-sarjan NBBL:n vuoden valmentajaksi.

Lisätietoa: Tigers Tübingenin tiedote

Henkilöt

 
12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.

11.7.2024 12:17 Susijengi

Olivier Nkamhoua NBA:n kesäliigaan Portland Trailblazersissa

Susijengin avainpelaajiin vasta päättyneissä Valencian olympiakarsinnoissa kuulunut Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, edustaa Portland Trailblazersia NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa. Samaan aikaan Petteri Koponen on aloittanut valmennusurakkansa San Antonio Spursissa NBA:n kesäliigassa.

8.7.2024 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo NBA:han Memphis Grizzliesin apuvalmentajaksi

Viime vuosina kansainvälisen koripallon eliittivalmentajien joukkoon tehnyt, Eurocupin ja FIBA Mestarien Liigan mestariksi joukkueensa valmentanut Tuomas Iisalo 41, siirtyy NBA:n Memphis Grizzliesin valmennusjohtoon pelikaudeksi 2024-25. Loviisalaislähtöinen Iisalo on ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja NBA:ssa koskaan.

4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.

4.7.2024 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Italian finaalien MVP Awak Kuier jatkosopimukseen Reyer Venezian kanssa

Susiladiesin tähtipelaaja Awak Kuier, 22, on tehnyt jatkosopimuksen italialaisseura Reyer Venezian kanssa. Kuier juhli seuran väreissä tänä keväänä Italian mestaruutta ja Peli-Karhut-kasvatti palkittiin finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

3.7.2024 16:26 Susijengi

Olivier Nkamhoua Saksan Bundesliigan kärkijoukkue Chemnitziin

Viimeiset viisi vuotta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Tennesseessä ja Michiganissa pelannut Susijengin laitahyökkääjä ja Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, on allekirjoittanut sopimuksen Saksan Bundesliigaa ja FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan Niners Chemnitzin kanssa. Nkamhouan sopimus sisältää NBA-pykälän.

2.7.2024 09:23 Susijengi

Mikko Larkas jatkaa Ranskassa, siirtyy Limogesin valmennusjohtoon

Viime kaudella Ranskan liigaa ja FIBA Mestarien liigaa pelanneen SIG Strasbourgin valmennuksessa työskennellyt helsinkiläislähtöinen ToPoLan kasvatti Mikko Larkas, 43, valmentaa Ranskassa ensi kaudellakin. Larkas on allekirjoittanut pelikautta 2024-25 koskevan valmentajasopimuksen perinteikkään CSP Limogesin kanssa.

24.6.2024 11:54 Susijengi

Petteri Koponen San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusjohtoon

Viimeisen kahden kauden aikana kannuksia juniorivalmentajana Adidas Next Generation -kutsuturnauksessa ja HBA-Märskyn valmennusjohdossa ansainnut Susijengi-legenda Petteri Koponen, 36, liittyy NBA-joukkue San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusryhmään.

24.6.2024 11:47 Suomalaiset ulkomailla

Eetu Heinonen Gran Canarian organisaatioon

Vuonna 2006 syntynyt Eetu Heinonen on solminut 2+2-mallisen sopimuksen Gran Canarian kanssa.

Näytä lisää vastaavia