Valencia McFarland upotti Pontevan kolmen pisteen heitollaan ja vei Catzin finaaliin

5.4.2019 22:13 Lappeenrannan Catz on varmistanut paikkansa naisten Korisliigan finaalipeleissä. Hyvinkään Ponteva pisti tiukasti kampoihin kotihallissaan, mutta joutui jälleen ottelun loppuminuuteilla taipumaan Catzille, joka jyräsi puhtaalla 0-3 saldolla loppuotteluihin. Illan toisessa välieräottelussa Kouvottaret puolestaan pelasi onnistuneesti selkä seinää vasten vieraissa voittamalla Peli-Karhut lukemin 76-82. Otteluparin sarja on nyt 2-1.

Catzin takakentän sensaatio Valencia McFarland ratkaisi trilleriottelun voiton joukkueelleen. Kuva: Ville Vuorinen.

Hyvinkään Ponteva laittoi Lappeenrannan Catzin tiukoille kotikentällään joukkueen kolmannessa kohtaamisessa, mutta lopulta Valencia McFarlandin viimehetkien kolmonen upotti Pontevan kirvelevästi lukemin 71-76 (36-37). Näin ollen Catzin vuosia jatkunut mitaliputki saa jatkoa, ja joukkue etenee välieräsarjastaan puhtaalla 0-3 saldolla loppuotteluihin.

Marinhallissa nähtiin todelliseksi trilleriksi äitynyt ottelu, josta ei käänteitä ja dramatiikka puuttunut. Yleisö sai todistaa johtoaseman muutoksia peräti 12, tasatilanteita jopa kahdeksan.

Hyvinkään Ponteva ei jäänyt avausjaksolla ihmettelemään, vaan polki heti pistekuningatar Randi Brownin johdolla kuskin paikalle. Ponteva iski heti jakson alkuun päälle kymmenen pisteen runin, mikä pakotti Catzin nopeasti aikalisälle kasaamaan rivejä. Kotijoukkue sai kovan avauksen ansiosta päättää avausjakson kymmenen pisteen etumatkaan neljänneksen mennessä HyPolle 22-14.

Nopeasti toisella jaksolla osat kääntyivät kuitenkin täysin päinvastaisesti jakson mennessä nyt puolestaan 14-22 Catzille. Elena Reshetko ei jäänyt kylmäksi, vaan iski heti kolmosen renkaasta läpi. Reshetkon fiiliskolmosesta alkoikin vieraiden todellinen kolmosshow ja yhteensä pallo säkitettiin eri pelaajien toimesta neljänneksen aikana peräti viisi kertaa pussiin Pontevan tuskaillessa oman hyökkäyksensä kanssa.

Lopulta joukkueet lähtivät ratkaisevalla päätöskympille HyPon kahden pisteen etumatkasta. Parhaimmillaan Ponteva pääsi repimään eron jo seitsemään pisteeseen, kun Iina Keski-Saari jallitti kissojen puolustusta ja iski kahdesti putkeen kaaren takaa kotiyleisöä sytyttävät kaukoheitot pohjaan. Nopeasti Aleighsa Welch reagoi kuitenkin tilanteeseen ja nappasi joukkueensa reppuselkään tasoittamalla tilanteen.

Minuutti ennen kellonsoittoa kotiyleisö sai pidättää hengitystään toden teolla. Brown taisteli itsensä rikkeen jälkeen vapaille heitoille, ja toinen onnistunut säkitys vei joukkueen pisteen johtoon. Katkeraa kalkkia oli kuitenkin pian luvassa Pontevalle, kun McFarlandin käsi upotti vakaasti pallon korin perukoille kolmen pisteen arvoisesti. Loppusilauksen Catzin voitonjuhlille antoi vielä kapteeni Welchin vapaaheitot, ja joukkueen finaalipaikka oli tosiasia.

Mika Haakana kertoi heti tuoreeltaan olevansa äärimmäisen ylpeä joukkueestaan:

Alku oli meille vaikea. Sitten päästiin jo mukaan peliin, mutta uudelleen neljännellä jaksolla oli lähellä, ettei oltu jo sillassa. Keski-Saarelta tuli kaksi kovaa kolmosta, mutta joukkueen kova kantti ei pettänyt ja siitäkin noustiin. Ponteva oli tänäänkin todella kova joukkue, joka ei antanut meille mitään ilmaiseksi. Olen äärimmäisen ylpeä joukkueesta. Ei olisi kolme viikkoa sitten uskonut, että nyt ollaan tässä tilanteessa.

HyPo kykeni niittaamaan kolmen sekunnin alueelta 34 pistettä Catzin 20 vastaan. Runkosarjavoittaja myös voitti niukasti ottelun levypallot ja viimeisteli hyökkäyspäässä näistä 12 pistettä vieraiden saadessa neljä. Selkeä ero joukkueiden välillä voittajajoukkueen hyväksi muodostui lopulta kolmen pisteen heitoista, joista kissat säkittivät 13 osumaa Pontevan saadessa täältä onnistumisia kuudesti.

Onnittelut Catzille, joka laittoi meidät puhtaasti 3 – 0 laulukuoroon. Catz pelasi kolme loistavaa peliä putkeen. Vaikka mekin pystyimme pelaamaan kahdesti hyvin, pystyi Catz kairaamaan niistäkin peleistä voitot. Voidaan sanoa, että Catzin kulttuuri voitti tämän sarjan. Tapa, jolla Catz upotti hurjia kolmen pisteen koreja, ei jättänyt meille mitään mahdollisuuksia. Jos Catz jatkaa samalla tapaa loppuun saakka, se nostelee lopussa kissapatsastakin, Pontevan päävalmentaja Miikka Sopanen povaili.

Itseoikeutetusti Catzin joukkueen tehokkain oli takakentän sensaatio Valencia McFarland (25/4s/4r). Tupla-tuplan joukkueelle taistelivat Elena Reshetko (14/11) sekä täydet minuutit pelannut Aleighsa Welch (12/13/7s). Niin ikää tehokkaasti parketilla esiintyi Roosa Kosonen (13/5).

Komeasti koko ottelun tehokkain oli tähtisentteri Taru Tuukkanen (13/14/6s). Randi Brown terästäytyi jälleen hyökkäyspäädyssä ja nikkaroi 18 pistettä. Urheilullinen Jessica January oli puolestaan kova luu Catzin puolustukselle (15/7/5s). Tuukkasen mukaan Catz ansaitsi voiton tällä kertaa:

Catz oli loistava ja ansaitsi voittonsa, meille ei jäänyt mitään jossiteltavaa. Runkosarja oli meillä vaikea, ja oli itse asiassa ihme, että oltiin sen ykkösiä. Catz on perinteisesti hurja playoffs –joukkue, jos joku ei sitä sattunut tietämään. Mitalista taistellaan varmasti loppuun saakka.

Pontevalla panosta sarjassa riittää tappiosta huolimatta edelleen, sillä joukkue taistelee vielä pronssimitalista vastustajan selvittyä.

Ottelutilastot

Kouvottaret venytti välieräsarjaa selkä seinää vasten 

Kouvottaret pelasi selkä seinää vasten Peli-Karhuja vastaan Karhuvuoren urheilutalossa välieräsarjan ollessa jo 2-0 kotkalaisille. Kouvolalaiset osoittivat todellista venymistä ja nappasivat voiton koriluvuin 76-82 (36-46). Otteluparin välieräsarja jatkuu sunnuntaina, jolloin finaalipaikka on jälleen katkolla PeKalle.

Kouvottaret aloitti ottelun hereillä ja ryhdikkäästi. PeKan puolustuspää ei ollut puolestaan alusta asti hereillä ja Kouvottaret pääsi polkemaan kovia korilleajoja useamman pelaajan toimesta, jonka lisäksi vieraiden heitto kulki nyt mukavasti. Avausjakson päätteeksi kotijoukkue oli jäänyt jälkeen yhdeksän pisteen verran.

Toisella jaksolla Peli-Karhut kasasi rivejään, vaikka Kouvottarien hyökkäys rullasikin edelleen hyvin. Yhtä hyvin ei sen sijaan onnistunut vierasjoukkueelta korinaluksen suojelu, ja etenkin PeKan isot pelaajat pääsivät tekemään tuhoja korin alla.

Nopeasti puoliajan jälkeen oli Kouvottarien kovalla työllä hankkima johto kuitenkin sulanut. Heti jakson alkuun kolmosen pussiin täräytti kahdesti putkeen Brooke McCarty, joka sai vielä säestystä Daniela Wallenin toimesta. PeKan raivokkaasta kiristä huolimatta Kouvottaret ei laskenut kotijoukkuetta enää ohi missään vaiheessa, vaikka kotkalaiset kärkkyivätkin koko loppupelin ajan aivan kannoilla.

PeKan kovaa voitontahtoa osoitti päätösjakson loppuminuutit. Kouvottaret oli repinyt itsenä jo yhdeksän pisteen johtoon, kun summerin soittoon oli enää reilu kaksi minuuttia. Kovan riiston haki tässä kohta Brittany Starling, joka kuittasi välittömästi tästä pallon sisään ja jo hetkeä myöhemmin Linda-Lotta Lehtorannan fiiliskolmonen oli kiristänyt eron jo neljän pisteen päähän. Kouvottarien kantti kesti kuitenkin kotijoukkueen hurmoksen ja pelin lopullisen iskun suoritti lopulta vapaaheittoviivalle itsensä punnertanut Claire Lamunu.

Levypallopeli oli tänään avainasemassa voiton kannalta. Pelattiin myös tänään fiksusti kokonaisuudessaan ja pidimme pallon hallussa tällä kertaa. Onneksi ollaan vielä hengissä, omiin pelaajiin pitää luottaa jos haluaa pärjätä, Mika Hartonen niputti ottelun pääteeksi.  

Peli-Karhujen Akilleen kantapää ottelussa oli lopulta levypallot, joihin Kouvottaret meni selvästi aktiivisemmin ja kovemmalla intensiteetillä. Koriin johtavia syöttöjä PeKa jakoi sen sijaan huomattavasti enemmän ja säkitti kaukoheitoista messevämmän tilin. Kolmen sekunnin alueelta Kouvottaret pussitti sen sijaan 48 pistettä, PeKa 34.

PeKan Laura Lehtoranta harmitteli pelin päätteeksi, ettei heitto uponnut parhaalla madollisella tavalla tuttuihin korisukkiin:

Hävisimme kunnolla levypallot tänään, mikä ongelma ja anteeksiantamatonta. Saimme loppupuolella aikaiseksi laadukkaita heittoja, mutta jostain syystä täällä kotihallissa on ollut vaikeuksia pistää palloa pussiin verrattuna vieraspeleihin.

Vielä keskiviikkona Kouvottarien Camille Zimmerman oli ajoittain hukassa heittonsa kanssa, mutta nyt Yhdysvalloista kotoisin oleva laituri oli joukkueensa tehokkain ja paras pisteidentekijä (30/10). Claire Lamunu viimeisteli tupla-tuplan (16/14) ja todellisen onnistumisen joukkueelleen sai Kouvolan oma kasvatti Roosa Frimodig (10/5).

Peli-Karhuista kovilla prosenteilla heitti jälleen Brooke McCarty, joka jakoi myös namupasseja kelpo määrän joukkuetovereilleen (23/5/8s). Brittany Starlingia puolustettiin jälleen kovaa, mutta sentteri latoi kovista paikoista palloa pussiin ja tehtaili tupla-tuplan (19/11/5s). Kotimaiselta osastolta pitelemätön oli Noora Järvikangas (17/4).

 

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan seuraava välieräottelu pelataan sunnuntaina 7.4. klo 17.00. Ottelu pelataan Kouvottarien ja Peli-Karhujen välillä Jatke Areenalla, jolloin finaalipaikka on jälleen katkolla PeKalle. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde Sportilta.

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia