Upean yliopistouran pelannut Lotta-Maj Lahtinen suuntaa ammattilaiskentille, mukana WNBA:n varaustilaisuudessa maanantaina

9.4.2022 19:40 Edelliset neljä kautta kovatasoista Georgia Techin yliopistoa edustanut Susiladiesin takapelaaja tähtää ammattilaisuraan. Lappeenrantalaislähtöinen takapelaaja on ilmoittautunut WNBA:n varaustilaisuuteen.

Lotta-Maj Lahtinen siirtyy menestyksekkään yliopistouran jälkeen ammattilaiskentille. Kuva: Ville Vuorinen.

Lotta-Maj Lahtisen, 22, yliopistoura Georgia Techin maineikkaassa yliopistossa tuli päätökseen keväällä. Neljän kauden aikana Lahtinen pelasi kaikkiaan 116 ottelua NCAA:n korkeimmalla tasolla viimeistellen keskiarvoikseen 9,8 pistettä, 3,5 levypalloa ja 3,1 koriin johtanutta syöttöä. 

Tilastollisesti parhaalla kaudellaan 2020–21 hän tilastoi 15 pistettä ottelua kohden. Kauden päätteeksi hänet valittiin Atlantic Coast -konferenssin vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi sekä ykkösviisikkoon asiantuntijoista koostuneen Blue Ribbon Panelin toimesta. Yliopistovalmentajat valitsivat hänet puolestaan kakkosviisikkoon kauden päätteeksi.

Nyt Lahtisen tähtäimessä on ammattilaiskentät. Hän on ilmoittautunut mukaan maanantaina järjestettävään naisten NBA:n varaustilaisuuteen.

- NCAA:n koronapoikkeusten takia minulla olisi ollut mahdollisuus jäädä vielä vuodeksi yliopistomaailmaan, mutta päätin kauden jälkeen, että lähden tavoittelemaan ammattilaisunelmaa, Lahtinen kommentoi.

- Samalla päätin, että laitan nimeni myös WNBA:n varaustilaisuuden listalle. Olen siinä ikähaarukassa, että se on mahdollista. Joukkuekaverini Lorela Cubaj on myös mukana ja hän on ennakkoarvailuissa menossa toisella kierroksella, joten innolla odotetaan tulevaa varaustilaisuutta.

Lahtisen ajatuksissa on jo tuleva maajoukkuekesä sekä avautuvat ammattilaiskentät.

- Parhaillaan laitan täällä Georgiassa kroppaa kuntoon ja odotan kesäkuuta, jolloin aloitamme maajoukkueen kanssa leireilyn kotimaassa. Kävi maanantaisessa varaustilaisuudessa miten kävi, niin se on varmaa, että kesän jälkeen lähdetään ammattilaiskentille, Lahtinen kertoo.

Lappeenrannasta HBA:n kautta yliopistokentille

Catz Lappeenrannan kasvatti siirtyi kaudeksi 2015–16 kotikaupungistaan pääkaupunkiseudulle HBA:han, jossa hän pelasi kolmen kauden ajan. Viimeisellä liigakaudellaan hän tehtaili naisten Korisliigassa keskimäärin 15,6 pistettä, 6,1 levypalloa ja 4,5 koriin johtanutta syöttöä.

Nuorten maaotteluita 174-senttinen Lahtinen on pelannut urallaan 90 kappaletta, kun taas Suomen naisten maajoukkuepaidan Lahtinen on pukenut ylleen 15 kertaa 9,5 pisteen keskiarvolla. 

Helmikuussa 2017 Lahtinen valittiin New Orleansissa järjestetyn Basketball Without Borders Global Campin parhaaksi tyttöpelaajaksi.

Henkilöt

 
28.6.2023 09:52 NCAA

Elsa Lemmilä on valinnut yliopistonsa ja suuntaa Ohio Stateen

Suomalaisten koripallon suurlupaus, Tapiolan Hongan kasvatti, Elsa Lemmilä, 18, on valinnut yliopistonsa. 197-senttinen Lemmilä siirtyy syksyllä 2024 Ohio Staten yliopistoon.

19.5.2023 17:00 WNBA

Awak Kuierilla on edessä jo kolmas WNBA-kausi – ja ensimmäinen, jossa hän ei ole enää sarjan nuorin

Suomen koripallon ykköstähtiin lukeutuva Awak Kuier, 21, ja Dallas Wings aloittavat kautensa WNBA:ssa tänä viikonloppuna. Kun yhdysvaltalaisia 2001 syntyneitä pelaajia varattiin juuri WNBA:han, niin Kuier ei ole enää sarjan nuorin pelaaja.

4.5.2023 12:27 NCAA

Elina Arike vaihtoi yliopistoa ja suuntaa seuraavaksi Texas Techiin

C-USA-konferenssin vuoden puolustuspelaajaksi valittu Elina Arike, 23, vaihtaa yliopistoaan Yhdysvalloissa. Edelliset kolme kautta UTEP:ssa pelannut Hyvinkään Pontevan kasvatti suuntaa seuraavaksi Texas Techiin.

3.5.2023 17:58 Susiladies

Elina Aarnisalo valitsi UCLA:n yliopiston

Suomi-koriksen suurlupaus, päättyneellä kaudella naisten Korisliigaa HBA-Märskyssä pelannut Tapiolan Hongan kasvatti Elina Aarnisalo, 17, on valinnut yliopistonsa. 177-senttinen Aarnisalo liittyy syksyllä 2024 UCLA:n yliopiston riveihin.

25.8.2022 09:37 WNBA

Connecticut Sun pudotti Dallas Wingsin WNBA:n pudotuspeleissä – Kuierin kausi ohitse

Awak Kuierin toinen WNBA-kausi sai päätöksensä viime yönä, kun Connecticut Sun oli parempi puolivälierien ratkaisevassa kolmannessa ottelussa loppulukemin 73-58 (34-34). Kuier tilastoi kaksi levypalloa ja yhden torjunnan kolmessa ja puolessa minuutissa.

14.6.2022 13:34 Susiladies

Sara Bejedi pukee jälleen ylleen Susiladies-paidan: ”Mun uran juuret tulee Suomen maajoukkuekoripallosta”

Susiladiesin Portugalia vastaan pelattavissa vierasotteluissa tullaan näkemään Sara Bejedin, 21, paluu Suomen paitaan. Edelliskerrasta, kun Bejedi on edustanut Suomea, on ehtinyt kulua jo liki kolme vuotta.

11.6.2022 09:10 WNBA

Awak Kuier löi WNBA-kauden ensimmäisen donkin – Wings kaatui pisteellä Stormille

Awak Kuier pussitti yhdeksän pistettä ja löi WNBA-kauden ensimmäisen donkin, kun suomalaispelaajan edustama Dallas Wings hävisi yhdellä pisteellä Seattle Stormille 89-88 (42-41).

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

24.9.2021 08:25 WNBA

Awak Kuierin ja Dallas Wingsin kausi päättyi Chicago Skyn käsittelyssä

WNBA:ssa Awak Kuierin edustaman Dallas Wingsin taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun Chicago Sky veti pidemmän korren loppunumeroin 64-81 (29-44). Kuier haki kolme levypalloa vajaassa kahdeksassa peliminuutissa.

Näytä lisää vastaavia