ToPon naisille sopimuksia: Saara Wahlgren, Anna Gardziella ja IImar’I Thomas vahvistamaan joukkuetta

26.9.2022 10:15 Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva ToPo on solminut sopinut kolme mielenkiintoista sopimusta alkavalle kaudelle, kun Saara Wahlgren, Anna Gardziella ja IImar’I Thomas pukevat ToPon pelipaidan yllensä.

Edellisen kerran Saara Wahlgren nähtiin kotimaan parketeille keväällä 2018. Kuva: Ville Vuorinen

Pidempään ToPon naisten esityksiä seuranneet fanit muistavat Wahlgrenin vajaan kymmenen kauden takaa, jolloin tämä KaPon kasvatti edusti ToPon naisia Korisliigan pronssia juhlineessa joukkueessa. Tämän jälkeen tie on vienyt PeKan ja HyPon kautta ulkomaille, jossa Wahlgren on viimeksi pelannut Belgiassa. Loukkaantumiset ovat kuitenkin sotkeneet viime vuosien koripalloa, ja nyt oli aika palata juurille Helsinkiin.

- Pitkän loukkaantumisen jälkeen elämän muut osa-alueet toivat minut takaisin Helsinkiin ja ToPo oli täten luonnollinen valinta päästä takaisin pelikenttien puolelle. Olin kuullut, että ToPossa on myös hyvä ja tavoitteellinen valmennus sekä pelaajien puolella useampia tuttuja kasvoja, joiden takia paluu ToPo paitaan oli vieläkin helpompi, Wahlgren sanoo seuran tiedotteessa.

Toinen naisten tuore sopimus on solmittu ToPon oman kasvatin Anna Gardziellan kanssa. Menneellä kaudella Gardziella edusti ToPoa useamman ikäluokan valtakunnallisten sarjojen joukkueissa kovin tilastoin. Lisäksi hän pääsi vetämään kesällä myös Suomen paidan päälleen ensimmäistä kertaa urallaan.

- Ekasta maajoukkuekesästä jäi paljon hyviä muistoja sekä uusia oppeja. Pääsin pelaamaan ensimmäiset maajoukkuepelit, jotka menivät hyvin.”

Joukkueen GM Jussi Syrjänen pitääkin Gardziellan uran kannalta tärkeänä sitä, että tällä kaudella hänellä on mahdollisuus pelata niin liigassa, divarissa kuin myös U17 SM-sarjassa.

- Annalla on vaativa harjoitusympäristö sekä kolme eri tasoa, missä pelata. Anna on motivoitunut harjoittelija ja pystyy toteuttamaan erinomaisesti annettuja ohjeita, Syrjänen taustoittaa.

Tällä viikolla käynnistyvään Korisliiga-kauteen valmistautuva joukkue on täydentynyt amerikkalaisvahvistuksella, kun IImar’I Thomas on saapunut vahvistamaan joukkuetta. Thomas aloittaa ammattilaisuransa ToPosta. Viime kauden hän takoi pisteitä UCLA:ssa, ja sitä edeltävät neljä kautta vierähtivät Cincinnatin yliopistossa.

180-senttinen Thomas heilutti sukkaa menneellä kaudella kovatasoisessa UCLA:n yliopistossa keskimäärin 15,7 pisteen edestä ottelua kohden. Pisteiden lisäksi hän kirjasi tilastoihin myös 5,9 levypalloa ja 2,2 syöttöä. Kausi 2020–2021 oli Cincinnatissa vieläkin tehokkaampi, tilastoriviksi kirjautui 23,7 pistettä, 7,5 levypalloa ja 3,3 syöttöä per peli. Thomas on valittu yliopistourallaan AAC:n vuoden tulokkaaksi (2018), kolmesti All-AAC First Teamiin sekä konferenssin vuoden pelaajaksi (2021).

 
19.9.2023 09:02 Naisten Korisliiga

Karoliina Rytkönen jatkaa Vimpelin Vedossa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on tehnyt jatkosopimuksen Karoliina Rytkönen kanssa.

7.9.2023 07:53 Naisten Korisliiga

Elli Heikkilä palaa Peli-Karhuihin

Peli-Karhut on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen viime kaudella Lappeenrannan Catzia edustaneen Elli Heikkilän, 20, kanssa.

7.9.2023 07:15 Naisten Korisliiga

Jemina Airaksinen palaa Kouvottariin

Kouvottaret on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Jemina Airaksisen kanssa. 185-senttinen laituri on edustanut Kouvottaria jo aiemmin vuosina 2019-2021.

6.9.2023 12:14 Naisten Korisliiga

Toomingas siirtyy Vimpelin Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on solminut sopimuksen Cayro-Lyza Toomingaksen kanssa.

6.9.2023 11:54 Naisten Korisliiga

Vehka-aho jatkaa Peli-Karhuissa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Peli-Karhut on solminut jatkosopimuksen Lotta Vehka-ahon kanssa.

5.9.2023 22:15 Naisten Korisliiga

Sarah Toeaina tekee paluun Kouvottaret paitaan

Kouvottaret sai loppukesälle hienon sopimusuutisen kun yhdysvaltalainen Sarah Toeaina allekirjoitti joukkueen kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen. Toeaina tulee liittymään Kouvottarien vahvuuteen viimeistään joulukuun alkuun mennessä.

4.9.2023 13:16 Naisten Korisliiga

Anni Kujala jatkaa Vimpelin Vedossa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on tehnyt sopimuksen Anni Kujalan kanssa

31.8.2023 13:43 Naisten Korisliiga

Veera Pirttinen liittyy Peli-Karhujen vahvuuteen – Roosa Lehtorannalle jatkosopimus

Peli-Karhut tiedotti tehneensä merkittävän pelaajasopimuksen, kun Veera Pirttinen, 26, siirtyy Espanjan pääsarjasta viisi peräkkäistä Suomen mestaruutta voittaneeseen kotkalaisseuraan. Lisäksi Peli-Karhut tiedotti tehneensä jatkosopimuksen Roosa Lehtorannan, 26, kanssa.

31.8.2023 09:10 Naisten Korisliiga

Heta Äijänen vahvistamaan Forssan Alkuun - Flye ja Timperi myös uusina mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Forssan Alku on tehnyt kolme uutta pelaajasopimusta alkavan kauden joukkueeseensa. Hetä Äijänen palaa Forssaan kahden vuoden tauon jälkeen.

29.8.2023 15:00 Naisten Korisliiga

Tyson-Thomas ToPoon, Agyei jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-hopeaa voittanut Torpan Pojat on solminut yksivuotisen sopimuksen EBT:n ja Hongan riveistä tutun Carmen Tyson-Thomasin kanssa. Magdalene Agyei jatkaa ToPon riveissä.

28.8.2023 13:25 Naisten Korisliiga

Mette Nurminen jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

19-vuotiaan Nurmisen jatkosopimus on kestoltaan vuoden mittainen.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

16.8.2023 10:11 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajana palkittu Roosa Kosonen ja Peli-Karhut jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-kultaa voittanut Peli-Karhut on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päättyneen kauden naisten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valitun Roosa Kososen kanssa.

15.8.2023 08:40 Naisten Korisliiga

Natalie Kleemann-Day jatkaa mestarijoukkue Peli-Karhuissa

Kleemann-Dayn ja Peli-Karhujen jatkosopimus on kestoltaan yksivuotinen.

14.8.2023 13:53 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Johanssonin kanssa

Emma Johansson solmi kasvattajaseuransa Peli-Karhujen kanssa tulevan pelikauden mittaisen pelaajasopimuksen.

14.8.2023 13:10 Naisten Korisliiga

Geralynn Leaupepe Pyrinnön naisten liigajoukkueeseen

Pyrinnön naisten joukkue alkaa olla valmis tulevaan korisliigakauteen, kun Geralynn Leaupepe saapuu yksivuotisella sopimuksella Tampereelle.

8.8.2023 14:54 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen jatkaa ToPossa

Taru Tuukkanen aloittaa kolmannen kautensa Torpan Pojissa. Viime kaudella Tuukkanen oli voittamassa SM-hopeaa sekä Suomen Cupin mestaruutta.

8.8.2023 08:44 Naisten Korisliiga

ToPon naisille tukku tärkeitä jatkosopimuksia

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-hopeaa voittanut Torpan Pojat on solminut jatkosopimuset Ebba Pekosen, Anna Gardziellan ja Meri Damoiseaux’n kanssa.

3.8.2023 09:16 Naisten Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu IImar’I Thomas jatkaa ToPossa

Viime kauden päätteeksi naisten Korisliigassa hopeaa voittanut Torpan Pojat ja IImar’I Thomas ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

2.8.2023 13:32 Naisten Korisliiga

Lasha Petree Vimpelin Vetoon

Naisten Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto on tehnyt kauden 2023-24 kattavan sopimuksen yhdysvaltalaispelaaja Lasha Petreen, 22, kanssa.

Näytä lisää vastaavia