ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

Carmen Tyson-Thomas oli tehokas. Kuva: Ville Vuorinen

ToPo uusi finaalipaikkansa

Runkosarjan voittanut ToPo eteni toisena vuotena peräkkäin finaaliin, kun Kouvottaret kaatui 3-1. Illan ottelu päättyi Kouvolassa vieraiden voittoon 93-81.

ToPo nappasi komennon heti avausjaksolla. Joukkue onnistui hyökkäyspäässä ja vei jakson nimiinsä 26-17. Kouvottaret paransi tämän jälkeen, mutta vieraat johtivat puoliajalla kymmenellä pisteellä.

Kolmannen jakson aikana emännät kuroivat eron neljään pisteeseen. ToPo ei kuitenkaan ollut yllätettävissä. Joukkue johti ottelun alusta loppuun ja varmisti voiton vahvalla päätösjaksolla.

- Aloitimme tänään todella hyvin. Halusimme tuoda energian heti alkuun. Toinen jakso oli meiltä ihan hyvä, mutta kolmannella jaksolla meillä hajosi paketti. Pystyimme kuitenkin nostamaan tasoa vielä viimeiselle jaksolle ja saimme tehtyä 28 pistettä, ToPo:n Niko Kuusi kertasi.

Ilmar’I Thomas pussitti hyvällä heittoprosentilla 36 pistettä. Carmen Tyson-Thomas pelasi vahvan ottelun. Hänelle kirjattiin 29 pistettä ja 19 levypalloa. Kotijoukkueen tehokkain oli Doniyah Cliney 34 pisteellä.

ToPon Taru Tuukkanen ylitti perjantaina kolmantena pelaajana kautta aikain naisten Korisliigan pudotuspeleissä onnistuneiden kahden pisteen heitoissa 500 rajan. Hänellä on nyt koossa 505 onnistunutta kakkosta playoffseissa. Edellä ovat vain Kenya Robinson (749) ja Lea Hakala (515).

Ottelutilasto

Peli-Karhut kuudetta kertaa peräkkäin finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi jälleen finaalipaikan, kun se kukisti välieräsarjassa Forssan Alun otteluvoitoin 3-1. Neljäs ottelu päättyi Forssassa vieraiden voittoon 94-81.

Kotijoukkue joutui lähtemään otteluun ilman Jade Vegaa, joka loukkaantui edellisessä kohtaamisessa.

Peli-Karhut saikin otteluun vahvan startin ja vei avausjakson 25-16. FoA ei saanut vieraiden hyökkäyspelaamistaan kuriin myöskään toisella jaksolla ja PeKa pääsi tauolle 15 pisteen johdossa.

FoA paransi toiselle puoliajalle ja kuroi vieraiden johtoa kiinni. Viimeisen kympin aikana se pääsi neljän pisteen päähän, mutta lopussa PeKa oli parempi ja eteni finaaleihin.

- Henkilökohtaisesti en ole vielä sillä tasolla missä olin. Tänään peli oli tiukka. FoA oli lähtökohtaisesti vaikeassa tilanteessa, mutta he taistelivat hyvin ja olivat lähellä voittoa lopussa. Meilläkään ei ole ollut helppoa ja jouduimme tekemään täyden työn voiton eteen. Löysimme tänään hyvin yhteisen sävelen ja peli pyöri hetkittäin hyvin, Peli-Karhujen Veera Pirttinen sanoi.

Da’Nasia Hood oli kovalla pelipäällä. Hänelle kirjattiin 27 pistettä ja 12 levypalloa. Roosa Kosonen 13/15 taisteli vahvasti. Emännistä Jayda Jansen ylsi 25 pisteeseen ja kahdeksaan levypalloon.

ToPo ja PeKa kohtaavat ensi viikolla alkavassa finaalisarjassa. Helsinkiläisillä on kotietu. Kouvottarien ja Forssan Alun kausi jatkuu vielä pronssiottelussa.

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.