ToPo ja Honka kärkijoukkueina maajoukkuetauolle

4.11.2023 19:16 Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin sarjan kolmen kärjelle, kun ToPo, Honka ja Pyrintö nappasivat sarjapisteet. Seuraavaksi sarjassa on edessä maajoukkuetauko.

Taru Tuukkanen upotti heittojaan kovalla prosentilla. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

ToPo murskaava kotikentällään

Torpan Pojat nappasi kauden kuudennen voittonsa kotonaan. Joukkue kaatoi EBT:n hurjin lukemin 109-45 (53-27).

Kotijoukkue otti komennon itselleen heti avausjaksolla. Joukkueen heitot upposivat hyvällä prosentilla ja puoliajalla ToPo:n johto oli 27 pistettä.

Helsinkiläiset paransivat peliään entisestään kolmannella jaksolla. Se merkittiin helsinkiläisille 31-6 ja ottelu oli viimeistään siinä vaiheessa selvä.

- Ottelu oli vähän erilainen kuin yleensä, kun tuli heitettyä näin paljon, mutta jos vastustajan taktiikka on olla puolustamatta, niin mielelläni heitän. Heittoprosenttia voisi vielä parantaa. Hyvä peli meiltä, 30 levypalloa enemmän kuin vastustajalla ja 36 syöttöä. Pakotimme myös vastustajan lähes kolmeenkymmeneen menetykseen, joten hyvin pelattu, Taru Tuukkanen kertasi ottelua.

Ikinuori Tuukkanen oli elementissään. Hän upotti 30 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Carmen Tyson-Thomas 15/10/8 koriin johtanutta syöttöä oli lähellä tripla-tuplaa. Vieraiden Nicole Ogun pussitti 15 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa.

ToPo lähtee maajoukkuetauolle sarjan kärjessä. EBT on kahdeksantena.

Ottelutilasto

Honka haki makeat pisteet Kotkasta

Hongan vahva syksy sai jatkoa Kotkassa. Joukkue palkittiin vierasvoitolla 80-65 (34-31).

Toisen tappionsa putkeen kärsinyt PeKa aloitti vahvasti. Ensimmäinen jakso kirjattiin emännille 19-11. Sen jälkeen Honka heräsi taisteluun ja nappasi johdon itselleen jo ennen puoliaikaa.

Kolmannella jaksolla espoolaiset kasvattivat johtoaan tasaisesti. Kun päätösjaksokin merkittiin vieraille 21-16, pääsi Honka juhlimaan voittoa.

Kuukauden pelaajaksi juuri valittu Tayanna Jones teki espoolaisille 24 pistettä ja keräsi 15 levypalloa. Cierra Walker säesti 22 pisteellä. Roosa Kosonen oli Peli-Karhujen ykkönen 25 pisteellä ja 12 levypallolla.

Honka on viidellä voitollaan toisella sijalla. PeKa on viidentenä.

Ottelutilasto

Pyrinnön voittoputkelle jatkoa

Tampereen Pyrintö nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa HBA-Märskyn kustannuksella. Sarjapisteet jäivät Tampereelle 99-82 (51-44)

Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet onnistuivat hyvin hyökkäyspäässä. Pisteitä nähtiinkin mukavasti molemmissa päissä. Puoliajalla kotijoukkue johti seitsemällä pisteellä.

Pyrintö jatkoi vahvaa tekemistään hyökkäyspäässä myös kolmannella jaksolla. Samaan aikaan se onnistui vaikeuttamaan HBA:n tekemistä niin, että joukkue kasvatti johtonsa suurimmillaan 25 pisteeseen. Tästä vieraat eivät enää toipuneet, vaikka onnistuivatkin kaunistelemaan lukemia vielä lopussa.

- Motion-hyökkäys toimi tosi hyvin, ja muutenkin olen tyytyväinen tän päivän peliin. 35 minuuttia pelattiin ehdottomasti kauden parasta korista tähän mennessä. Puolustuksessa oli muutamia ongelmakohtia, mutta parannettiin sitä toisella puoliajalla. Treenattiin hyvin koko viikko, ja se kulminoitui pelissä. Paljon hyviä yksilösuorituksia, mutta onnistuttiin myös joukkueena, Pyrinnön päävalmentaja Petteri Molenius sanoi.

Geralynn Leaupepe oli Pyrinnön voiton takuunainen. Hänelle merkittiin 24 pistettä, kymmenen levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Tuulia Timo heitti oman pisteeenätyksensä. Hänelle kirjattiin 21 pistettä. Albina Syla pussitti Märskylle 16 pistettä.

Pyrintö on sarjassa kolmantena. HBA on neljännellä sijalla.

Ottelutilasto

 
23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

Näytä lisää vastaavia