Tapiolan Hongan valtakausi Kultainen Kori –kilpailussa jatkuu

20.11.2004 Espoolaisseura Tapiolan Honka on edelleen Suomen suurin ja toimivin koripalloseura. Honka vei jo neljännen kerran peräkkäin Suomen Koripalloliiton Kultainen Kori –seurakilpailun voiton. Honka kävi tuttuun tapaan tiukan kamppailun kisan voitosta Helsingin NMKY:n kanssa. Kolmanneksi kilpailussa nousi viime vuoden seitsemänneltä sijaltaan Lahden NMKY.

Seurojen toiminnan laatua ja laajuutta mittaavassa kilpailussa Hongan kokonaispistemäärä oli 526, kun HNMKY:n vastaava lukema oli 505. Seurojan saamat pistemäärät ovat varsin kunnioitettavia, sillä kilpailun maksimipistemäärä on 550.

Tapiolan Honka on myös lisenssiurheilijoiden määrältään Suomen suurin – sillä on jäsenistössään 617 lisenssiurheilijaa.

Kultainen Kori –kilpailu on osa Koripalloliiton seurojen tukijärjestelmää, joka on nivottu laatujärjestelmätyöhön. Tarkoituksena on, että jokainen Koripalloliiton jäsenseura voi osallistua ja saada tukea toimintansa arviointiin ja kehittämiseen laatujärjestelmätyön sekä Kultainen Kori –kilpailun kautta. Seurojen arviointi, kannustaminen ja palkitseminne tapahtuu kolmessa eri vaiheessa, jotka ovat Kultainen Kori –seurakilpailu, seurojen sertifiointi ja Kultainen Kori –laatupalkinto sekä Nuori Suomi –sinettiseura.

Seurojen sertifiointi käynnistyy vielä vuoden 2004 aikana. Edellytyksenä sertifioinnille on Kultainen Kori –kilpailuun osallistuminen sekä laatukäsikirjan tekeminen, jossa seura kuvaa toimintansa kaikista osa-alueista, joissa seura on mukana. Laatukäsikirjan tavoitteena on helpottaa seuran toiminnan organisointia, tehtävien jakamista ja päivittäistä tekemistä.

Salo pienten paikkakuntien vahvin

Kultainen Kori -palkinto on perinteisesti jaettu muutamassa eri kategoriassa. Aiempina vuosina luokitusperusteena oli edustusjoukkueen sarjataso. Vuonna 2004 Kultainen Kori –kilpailuluokat olivat ensimmäisestä kertaa sidonnaisia seuran edustaman paikkakunnan väkimäärään. Kilpailuluokka I on tarkoitettu seuroille, joiden kunnan asukasluku on vähintään 30.000 ja kilpailuluokka II seuroille, joiden kunnan asukasluku jää alle 30.000 asukkaan. Kilpailuluokan I voiton vei siis espoolainen Tapiolan Honka.

Kilpailuluokassa II palkinnon korjasi Salon Vilpas, joka keräsi 433 toimintapistettä. Kilpailuluokan kärkirypäs oli läntiseen Suomeen kallistunut, sillä Vilpasta seurasivat sijoituksissa Kaarinan Ura, Loimaan Korikonkarit, Naantalin Koripallolijat sekä Mesuca, joka on niinikään Salosta.

Kultainen Kori –seurakilpailussa menestyneiden seurojen toiminnassa on tunnusomaista laadukas ja järjestelmällinen nuorisotyö, seuratoimijoiden jatkuva aktivointi, valmentajien motivointi ja koulutus. Merkittävää on myös vastuunkantaminen Koripalloliiton yhteisten asioiden hoidossa, liitto- ja aluetasolla.

Kasvu-palkinto Pakilan Visalle

Kuudetta kertaa kilpailtavan Kasvu-palkinnon otti tällä kertaa helsinkiläisseura Pakilan Visa. Kasvu-palkinto myönnetään vuosittain sille Kultainen Kori –kilpailuun seuralle, jolla on prosentuaalisesti suurin lisenssimäärän kasvu edelliseen pelikauteen verrattuna. Pakilan Visan prosentuaalinen kasvu oli kaudella 2003-04 peräti 73,0 prosenttia.

Kultainen Kori -tulokset, kilpailuluokka I

1.

Tapiolan Honka        

526

toimintapistettä

2.

Helsingin NMKY

505

 

3.

Lahden NMKY

491

 

4.

Pussihukat

457

 

5.

Karhun Pojat

453

 

6.

Oulun NMKY

431

 

7.

Espoo Basket Team

393

 

8.

Kouvot

390

 

9.

Tampereen NMKY

362

 

10.

Hyvinkään Ponteva

340

 

Kultainen Kori -tulokset, kilpailuluokka II

1.

Salon Vilpas

438

toimintapistettä

2.

Kaarinan Ura

371

 

3.

Loimaan Korikonkarit

346

 

4.

Naantalin Koripalloilijat

284

 

5.

Mesuca

233

 

Kasvu-palkinto -tulokset

Kultainen Kori –kilpailuun osallistuneiden seurojen lisenssiurheilijoiden prosentuaalinen lisäys edelliseen kauteen verrattuna.

1.

Pakilan Visa              

73,0 %

lisenssimäärän kasvu

2.

Pussihukat

18,0 %

 

3.

Helsingin NMKY

17,1 %

 

4.

Espoo Basket Team

13,8 %

 

5.

Salon Vilpas

12,0 %

 

 

 
30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

3.3.2015 Pohjoinen alue

Kausi 2014-15 päätetään korisperheen risteilyllä 27.5.

Loistava koripallokausi viimeistellään palkintogaalassa MS Baltic Queenillä 27.5. Koripalloperhe kokoontuu risteilylle palkitsemaan kauden parhaita ja juhlimaan yhdessä. Risteilyn järjestää Suomen Koripalloliitto yhteistyökumppaninsa Elämysmatkojen kanssa.

3.2.2011 21:34 Pohjoinen alue

Basket.fi-otsikot upotettavissa widgetillä, seurattavissa RSS-syötteillä

Suomen Koripalloliitto on julkaissut nettipalvelussaan uutiswidgetin, jonka avulla Basket.fi-otsikot voi upottaa helposti omille nettisivuille. Otsikoiden seuraamista helpottamaan Basket.fi on avannut myös RSS-syötteiden tilaussivun, jolta voi tilata uutisia aihealueittain.

10.1.2011 Pohjoinen alue

Koripalloliiton toimisto on muuttanut

Suomen Koripalloliiton Helsingin toimisto on muuttanut uusiin toimitiloihin. Liiton uusi toimisto sijaitsee Käpylässä, Amer Sportsin talossa, osoitteessa Mäkelänkatu 91, 00610 Helsinki. Koripalloliitto on samalla avannut uuden asiakaspalvelun puhelinnumeron.

18.11.2010 08:22 Pohjoinen alue

Koripalloliiton koulutuskalenteri keväälle 2011 julkaistu

Suomen Koripalloliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kalenteri kevään 2011 osalta on julkaistu. Liiton koulutuksessa sisällöt pysyvät entisellään ja tasojen suorittamismahdollisuuksia näyttökokeiden kautta jatketaan. Koripalloliitto haluaa tarjota valmentajille ja ohjaajille selkeän koulutuksenpolun.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

27.3.2008 Pohjoinen alue

Koripalloliitto reagoi sääntö- ja toimenpideremontilla kannabis-käryihin

Suomen Antidopingtoimikunta suoritti vuosina 2001-07 koripallon parissa lähes 500 dopingtestiä, joiden tulokset olivat kaikki negatiivisia. Vuodenvaihteen jälkeen kaksi amerikkalaispelaajaa jäi kiinni kannabiksen käytöstä tunnetuin seurauksin. Tapausten johdosta Koripalloliitto on käynnistänyt remontin, jonka myötä liiton sääntöjä uusitaan ja antidopingvalistusta tehostetaan.

1.2.2005 Pohjoinen alue

Loimaalle ja Kaarinaan ensimmäiset Koripalloliiton laatupalkinnot

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historiansa ensimmäiset seuratason laatupalkinnot ja -sertifikaatit. Laatupalkinnot saivat esimerkillisen nuorisokoripallotyönsä ansiosta Kaarinan Ura sekä Loimaan Korikonkarit.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

25.10.2003 Pohjoinen alue

Tapiolan Honka edelleen Kultaisen Korin hallitsija

Espoolaisseura Tapiolan Honka on edelleen Suomen suurin ja toimivin koripalloseura. Honka vei jo kolmannen kerran peräkkäin Suomen Koripalloliiton Kultainen Kori –seurakilpailun voiton. Honka joutui kisassa aiempia vuosia tiukemmalle, sillä Helsingin NMKY antoi sille kovan vastuksen häviten ainoastaan kahdeksalla toimintapisteellä.

Näytä lisää vastaavia