Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

23.2.2024 10:00 Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

Saana Kujala on lukeutunut tällä kaudella sarjan parhaimmistoon. Kuva: Ville Vuorinen

Tammikuussa pelaajan tilastot olivat hurjaa luettavaa. Hänelle kirjattiin keskimäärin 25,3 pistettä, 8,5 levypalloa ja 2,3 syöttöä ottelua kohden.

- Koen, että olen isomman roolin ansiosta mennyt eteenpäin jokaisella pelin osa-alueella. Kaikessa voi kuitenkin edelleen kehittyä. Suurimpana kehityskohteena ovat puolustuspään asiat, Kujala sanoo.

21-vuotias pelaaja on ollut iskussa läpi kauden ja on ollut yksi sarjan parhaista pelaajista. Koko kauden keskiarvoiksi hän on kirjauttanut 18,4 pistettä, 7,4 levypalloa ja 2,4 koriin johtanutta syöttöä. Kujala onkin ollut sarjan paras kotimainen korintekijä ja henkilökotaiset tilastot ovat parantuneet huimasti.

- Kausi on tähän mennessä ollut erittäin onnistunut niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenkin osalta. Totta kai myös huonot päivät kuuluvat urheiluun, mutta olen ollut erittäin tyytyväinen tähän mennessä.

Pyrintö löytyy tällä hetkellä sarjan kolmannelta sijalta. Voittoja joukkueelle on kertynyt 12 kappaletta. Joukkue ylsi myös Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon.

- Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet. Pelimme on kehittynyt paljon kauden aikana, vaikka muutoksia joukkueessamme on tapahtunut paljon. Olemme osoittaneet henkistä kovuutta muutoksien ja vaikeuksien sattuessa. On ilo pelata joukkueessa, jossa kaikki tekevät töitä yhteisten tavoitteiden eteen. Se näkyy myös pelaamisessamme tällä hetkellä, Kujala sanoo.

Pyrintö pelasi jo viime kaudella erittäin hyvän kauden. Tälle kaudelle joukkueen tavoitteena mitali.

- Tavoittelemme mitalia. Tiedämme ettei se tule helpolla tule. Tämänhetkisenä tavoitteena on saada pelimme sille tasolle, että pystymme voittamaan tärkeitä pelejä pudotuspelien alkaessa. Mennään peli kerrallaan ja pyritään kehittämään peliämme peli peliltä.

Tampere on tunnettu urheilukaupunki ja Pyrintö on perinteikäs seura. Hyvinkään Pontevan kasvatti onkin viihtynyt Tampereella hyvin.

- Pyrintö on ympäristönä sopinut minulle erittäin hyvin. Suurin syy siihen on ihanat ihmiset seuran ympärillä ja joukkueen sisällä. Koen, että Pyrinnössä on helppo yhdistää pelaaminen ja opiskelu/työ. Se on erittäin tärkeää naispelaajalle. Pyrintö on tuntunut koko ajan kodilta ja olen nauttinut pelaamisesta.

Myös kaupungin sijainti on ollut pelaajalle suotuisa. Ja ensi kauden suhteen suunnitelmat ovat selvillä.

- Olen viihtynyt kaupungissa erittäin hyvin. Tampereelta on helpot yhteydet kotiin sukulaisten ja kavereiden luokse, mikä helpottaa elämää paljon. Olen iloinen siitä, että seura halusi pitää minut täällä myös ensi kaudella ja saan jatkaa pelaamista Pyrinnössä, Kujala päättää.

Henkilöt

 
25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

Näytä lisää vastaavia