Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

29.4.2024 11:31 Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

Linda-Lotta Lehtorannan kiikarissa on toinen peräkkäinen Saksan mestaruus. (Kuva: Ville Vuorinen)

Saksassa Keltern ja ALBA Berlin lähtivät viikon finaaleihin tasatilanteessa 1-1 ja ALBA sai ensimmäisen mestaruuspallon itselleen, kun se haki Kelternin kotikentältä 56-53 (32-24)-voiton. Linda-Lotta Lehtorannalle merkittiin tilastoriville neljä pistettä ja riisto ja Elina Koskimiehelle kaksi pistettä ja neljä levypalloa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

Keltern pakotti finaalisarjan viidenteen otteluun voitettuaan kotonaan 64-55 (38-28). Lehtoranta heitti kolme pistettä ja nappasi levypallon ja antoi syötön. Koskimiehelle tilastoitin syöttö ja riisto.

Viides ja ratkaiseva finaali pelataan Berliinissä.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

Awak Kuierin Venezia aloitti Italian Serie A:n pudotuspelit vakuuttavasti kaataessaan Roman selvästi 85-63 (36-25). Kuier oli joukkueensa paras pistenainen 18 pisteen saldolla ja hän täytteli tilastojaan myös neljällä levypallolla ja kolmella syötöllä. Jatkopaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

- Emme aloittaneet niin hyvin, mutta pysyimme joukkueena yhdessä ja selvitimme ongelmat ja sen vuoksi pystyimme voittamaan, Kuier mietti ottelun jälkeisessä haastattelussa.

- Toiseen otteluun meidän on tultava kovempaa, sillä se on heidän kotikenttänsä. Meidän on oltava keskittyneitä ja siten ottaa toinen voitto, Kuier jatkoi.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulonen aloitti Sanga Milanon kanssa playout-pelit Brixiaa vastaan 77-86 (42-31)-tappiolla Tulosen auttaessa omiaan seitsemällä pisteellä, kuudella levypallolla ja kahdella syötöllä.
Ottelutilastot

Marianne Kalinin ja Anniina Äijäsen Ferrol oli lähellä järjestää jymypaukku Espanjan liigan pudotuspeleissä pistäessään runkosarjan voittaja ja Euroliigajoukkue Avenidan tiukoille. Espanjassa välieräjoukkue ratkaistiin kahden ottelun yhteistuloksella ja Ferrol otti kotonaan sensaatiomaisesti 61-49 (33-26)-voiton. Kalin heitti kaksi pistettä, nappasi neljä levypalloa sekä syötti, riisti ja torjui kertaalleen. Äijäselle kirjattiin yksi riisto.

Kyseessä oli vasta toinen kerta Ferrolin historiassa, kun se onnistui kaatamaan Avenidan. Edellinen kerta oli vuonna 2017.
Ottelutilastot

Ferrol taisteli jatkopaikasta sisukkaasti loppuun saakka, mutta taipui toisessa osaottelussa 69-87 (37-51) ja yhteispistein 130-136. Tällä kertaa Äijänen oli tehokkaana seitsemällä pisteellä ja kolmella levypallolla. Kalinille kirjattiin syöttö ja kaksi riistoa.

Suomalaiskaksikko pelasi hienon kauden ja käytännössä vuorottelivat kentällä sentterin roolissa. Kalin tilastoi 21 minuutin peliajalla keskiarvoikseen kauden aikana 2,1 pistettä ja 2,2 levypalloa. Äijänen merkkautti 16,5 minuutissa 3,7 pistettä ja 3,1 levypalloa.

Sarjanousija Ferrolin kausi oli kokonaisuudessaan upea. Pudotuspelien lisäksi se selvitti tiensä myös Copa de la Reinaan.
Ottelutilastot
Marianne Kalinin kauden tilastot
Anniina Äijäsen kauden tilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.
 
9.5.2024 08:59 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni finaaliin

Awak Kuierin Reyer Venezia on selvittänyt tiensä Italian Serie A1:n finaaliin. Venezia voitti välierässä Campobasson otteluvoitoin 2-0.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

Näytä lisää vastaavia