PeKa ja EBT voittoihin paikallispeleissä – FoA otti toisen voittonsa

6.10.2021 20:47 Naisten Korisliigan toinen kierros jatkui kolmella ottelulla. Illasta voitokkaina selvisivät PeKa, EBT ja FoA.

Venla Määttänen ja EBT kaatoivat Hongan. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa otti kauden toisen voittonsa

Lappeenrannassa nähtiin Kymenlaakson paikalliskamppailu. Avausottelunsa voittanut Peli-Karhut matkasi Catzin vieraaksi. Vierasjoukkue oli täysin omaa luokkaansa ja nappasi pisteet 101-49.

Peli-Karhut esitti hyvää puolustuspeliä avauspuolikkaalla ja pisti kotijoukkueen ahtaalle. Hyökkäyspään tehoista vastasivat tutut nimet, kun Linda-Lotta Lehtoranta ja Zykera Rice tuottivat päänvaivaa vastustajan puolustukselle. PeKa lähti puoliajalle johdossa 52-25.

Toinen puoliaika ei tuonut pelin kuvaan mitään muutoksia. PeKa vei molemmat jaksot selvästi ja nappasi kauden toisen voittonsa 101-49.

- Minusta oli hyvä peli, syöttelimme paljon ja heitimme hyvin. Olen tyytyväinen kokonaisuuteen, Rice totesi pelin jälkeen.

Kotkalaisjoukkue hallitsi ottelussa korinalustaa. Joukkueelle kertyi 63 levypalloa, kun Catzin pelaajien käsiin tarttui vain 21 levypalloa.

- Pelimme olisi voinut tietysti toimia paremmin. Joukkueemme ei ole sen huonompi kuin muutkaan, meidän täytyy vain löytää oma tapamme toimia tehokkaasti. Uskon, että pelimme paranee ajan myötä, Catzin Seairra Barrett pohti ottelun jälkeen.

Rice tilastoi pelissä 27 pistettä ja 12 levypalloa vain 20 minuutissa. Viisi kotkalaisjoukkueen pelaaja pääsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Barrett teki Catzille 16 pistettä.

Ottelutilasto

EBT vei jännittävän paikallispelin

Espoossa nähtiin kahden espoolaisjoukkueen kohtaaminen. Avausottelunsa Märskylle hävinnyt EBT sai vieraakseen Hongan. EBT otti ensimmäisen voittonsa Hongasta 77-74.

Kotijoukkue sai onnistumisia laajasti ja aloitti ottelun vahvasti. Se veikin nimiinsä avausjakson. Honka paransi peliään toiselle jaksolle ja kuroi eron kiinni kapteeninsa Sandra Karstenin johdolla. EBT piti kuitenkin johtoasemansa ja pääsi puoliajalle kahden pisteen etumatkalta.

Toinen puoliaika eteni samalla kaavalla. Kotijoukkue vei kolmannen jakson niukasti. Honka oli puolestaan parempi päätösjaksolla ja ottelun ratkaisu nähtiin vasta päätösminuutilla. Alyesha Lovett nosti EBT:n vapaaheitoillaan kolmen pisteen johtoon viisi sekuntia ennen loppua. Tämän jälkeen pisteitä ei nähty ja Espoo Basket Team nappasi avausvoittonsa 77-74.

Laajasti onnistuneesta EBT:stä Lovett tilastoi tupla-tuplan 16 pisteellä ja 14 levypallolla. Hän sai tulitukea mm. Venla Määttäsestä, joka pussitti 11 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Hongan ykkönen oli Carmen Tyson-Thomas 24 pisteellä ja 13 levypallolla.

FoA liian vahva Vimpelille

FoA sai kauden ensimmäisessä kotiottelussaan vieraakseen hienon voiton avausottelussaan ottaneen Vimpelin Vedon. FoA hallitsi ottelua koko ajan ja nappasi pisteet 81-69.

Forssalaisjoukkue otti nopeasti kuskin paikan ottelussa. Se vei nimiinsä molemmat jaksot avauspuolikkaalla. Ertityisesti kapteeni Ninni Salmi ja Tuulia Anttonen kurittivat vierasjoukkuetta. Puoliajalle mentiin kotijohdossa 48-30.

Vimpeli heräsi otteluun puoliajan jälkeen. Joukkue vei kolmannen jakson kahdeksalla pisteellä. Kotijoukkue pelasi kuitenkin tarpeeksi hyvän päätösjakson ja pääsi juhlimaan voittoa 81-69.

Tasaisessa ottelussa kolmen pisteen heitot nousivat isoon rooliin. FoA upotti 13 kaukoheittoa, kun taas vierasjoukkueelle kirjattiin seitsemän onnistunutta kolmosta.

Salmi pelasi jälleen hienon ottelun. Hänelle kirjattiin 24 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Anttonen säesti 19 pisteellä. Shaylen Burnett kirjautti vieraille tupla-tuplan 30 pisteellä ja 11 levypallolla.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.