Naisten Korisliigassa kotivoittoja

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

Cierra Walker heittokäsi kävi kuumana Hongan voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Honka palasi voittokantaan

Tapiolan Honka katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa, kun sarjakolmonen sai vieraakseen Forssan Alun. Voitto kirjattiin emännille 86-72.

Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen Honka painoi kaasua. Joukkue alkoi erottumaan vahvan puolustamisen ja Cierra Walkerin hyökkäyspään onnistumisien ansiosta. Puoliajalla emäntien johto oli 12 pistettä.

Honka otti luulot pois vierailta viimeistään kolmannella jaksolla. Espoolaiset kasvattivat johtoaan ja veivät jakson 32-19 eikä vierasjoukkue pystynyt enää taistelemaan voitosta.

- Pelasimme hyvin joukkueena. Teemana meillä oli pelata joukkueena ja olla energisiä. 35 minuuttia onnistuimme hyvin. Voitettiin pienempänä joukkueena levypallot, joka kertoo taistelusta. Liikuimme hyvin ja saimme hyviä heittopaikkoja, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm analysoi pelin jälkeen.

Walker pussitti ottelussa hurjat 37 pistettä ja osui peräti kymmenen kertaa kolmen pisteen viivan takaa. Tayanna Jones kasasi tupla-tuplan 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Vieraista Jayda Jansen teki 21 pistettä.

Ottelutilasto

Kouvottaret puolusti HBA:n kumoon

Kouvottaret nappasi tärkeän voiton kotikentällään. HBA kaatui emäntien käsittelyssä 74-49.

Kotijoukkue otti ottelun hallintaansa ensimmäisellä jaksolla, joka merkittiin joukkueelle 21-11. Kouvottarien kolmen pisteen heitot upposivat ensimmäisellä puoliajalla kovalla prosentilla ja joukkue pääsi puoliajalle 17 pisteen johdossa.

Kouvottaret onnistui läpi ottelun puolustuksessa loistavasti. Puolustus piti myös toisella puoliajalla huolen siitä etteivät vieraat päässeet uhkaamaan voittoa.

Shaiquel McGruder tilastoi tupla-tuplan 14 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Re’Shawna Stone teki 11 pistettä ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Vieraiden Albina Syla 20/10 jäi yksin kotijoukkueen puolustuksen puristuksessa.

Ottelutilasto

ViVe karkasi Pyrinnöltä

ViVe otti illan kierroksella kotivoiton Pyrinnöstä. Voitto kirjattiin joukkueelle 96-75 ja samalla se nousi kahden pisteen päähän neljännestä sijasta.

Kotijoukkueen aloitus peliin oli vahva. Parhaimmillaan joukkue johti peliä jo 16 pisteellä. Pyrintö kuitenkin taisteli itsensä takaisin peliin ja kavensi emäntien johdon viiteen pisteeseen ennen puoliaikaa.

Kolmannella jaksolla molemmat joukkueet onnistuivat hyökkäyspäässä. Jakson aikana emännät onnistuivat kuitenkin kasvattamaan johtoaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin päätösjaksolla, kun ViVe sai vieraiden hyökkäyksen kuriin. Jakso merkittiin joukkueelle 23-12 ja sarjapisteet jäivät Vimpeliin.

- Pelimme on kehittynyt oikeaan suuntaan ja pelasimme hyvän ottelun. Tänään onnistuimme hyökkäyspäässä todella hyvin. Pyrinnön vahvuus on kolmen pisteen heitot ja he osuivat niillä välillä hyvin. Hyvä startti ja pääsimme kuskin paikalle. Viimeinen neljännes oli myös todella hyvä meiltä, ViVe:n päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kertasi.

Ottelun tehokkain oli Samatha Breen 30 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Sirena Tuitele sai kasaan 23 pistettä ja seitsemän levypalloa. Saana Kujala teki vieraille 22 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

Ottelutilasto

ToPo meni menojaan

Tuore Motonet Suomen Cup-mestari ToPo jatkoi voittosarjaansa EBT:n kustannuksella. Se nappasi kotikentällään voiton 121-66.

EBT taisteli hienosti ensimmäisen jakson ajan. Toisella jaksolla sarjaa johtavan helsinkiläisjoukkueen taso alkoi näkyä. Joukkue karkasi Ilmar’I Thomaksen johdolla puoliajalle 14 pisteen johdossa.

Toisella puoliajalla ToPo meni menojaan. Etenkin päätösjakso oli joukkueelta hurja. Se merkittiin emännille 42-16.

Kotijoukkueesta kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Thomas pussitti lopulta 29 pistettä. Carmen Tyson-Thomas teki tupla-tuplan 18 pisteellä ja 15 levypallolla. Vieraiden pisteykkönen oli Nicole Ogun 14 pisteellä.

Ottelutilasto

 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

Näytä lisää vastaavia