Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

23.7.2021 10:00 Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Naisten Korisliiga käynnistyy perjantaina 1. lokakuuta, kun HBA-Märsky emännöi Urhea-hallissa Espoo Basket Teamia. Loputkin joukkueet pääsevät vauhtiin lauantaina 2. lokakuuta, kun sarjassa pelataan neljä ottelua: Tapiolan Honka – Catz Lappeenranta, Vimpelin Veto – Kouvottaret, Peli-Karhut – Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö – Forssan Alku.

Runkosarja pelataan kymmenen (10) joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 18 ottelua. Runkosarjan sijoille 1-5 sijoittuneet selviävät ylempään jatkosarjaan ja sijoille 6-10 sijoittuneet alempaan jatkosarjaan.

Ylempi jatkosarja pelataan viiden (5) joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 8 ottelua. Ylemmän loppusarjan sarjataulukkoon lasketaan mukaan runkosarjan kaikkien otteluiden tulokset. Alempi jatkosarja pelataan viiden (5) joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 8 ottelua. Alemman jatkosarjan sarjataulukkoon lasketaan mukaan runkosarjan kaikkien otteluiden tulokset.

Alemman jatkosarjan sijoille 1-3 sijoittuneet selviävät puolivälieriin. Alemman jatkosarjan viimeiseksi (5.) sijoittunut joukkue putoaa naisten I divisioonaan kilpailuvuodeksi 2022-23.

– Tammikuun 22. on merkittävä päivämäärä tulevalla kaudella. Joukkueet pelaavat silloin täyden kierroksen, jonka jälkeen joukkueet jatkavat ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Toisin sanoen joukkueet voivat varmistaa pudotuspelipaikan jo hyvissä ajoin selviämällä ylempään jatkosarjaan. Tulemme näkemään runkosarjan loppua kohti todella ison panoksen pelejä sarjasijoitusten ja pudotuspelipaikkojen suhteen, Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm avaa.

 Kahdeksan joukkueen pudotuspelien formaatti muuttuu tulevaksi kaudeksi. Puolivälierät pelataan paras kolmesta -systeemillä, välierät ja finaalit paras viidestä. Pudotuspeleissä siirrytään ns. kaaviomalliin, jossa runkosarjan 1. ja 8. sekä 4. ja 5. ovat samalla puolella kaaviota kun taas toisella puolella kaaviota ovat 2. ja 7. sekä 3. ja 6. Pudotuspeleissä kotietu on aina paremmin jatkosarjan jälkeen sijoittuneella joukkueella.

– Kaaviomalli mahdollistaa nyt sen, että voimme myös naisten Korisliigassa pelata puolivälierät ja välierien ensimmäiset ottelut eri päivinä ja tarjota siten sarjalle maksimaalisen näkyvyyden, kun otteluita voi seurata useana eri päivänä, iloitsee Westerholm.

Naisten Korisliigan kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruutu+:lta automaattikameratuotannolla.

Naisten Korisliigan otteluohjelma (.pdf) >

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia