Marius Van Andringa siirtyy isien maille Ranskaan

12.5.2020 16:44 Kolme edellistä kautta Korisliigassa yli 10 pisteen keskiarvolla pelannut Marius Van Andringa siirtyy ensi kaudeksi Ranskan NM1-sarjassa pelaavaan CEP Lorient´iin.

Marius Van Andringan ura jatkuu Ranskassa. Kuva: Ville Vuorinen

Van Andringalle pelaaminen toisella kotimaassaan on ollut unelmana jo pitkään. Ranskan ja Suomen kansalaisuuden omaava Van Andringa on silminnähden iloinen tuoreesta sopimuksesta.

- Todella hyvät fiilikset sopimuksesta. Olen ollut joukkueen valmentajan kanssa jo vuodenvaihteesta asti yhteydessä ja hän olisi halunnut minut sinne loppukaudeksi. Aiemminkin on ollut jotain mahdollisuuksia lähteä ulkomaille, mutta nyt ensimmäistä kertaa koin, että minut oikeasti haluttiin sinne. Paketti vaikuttaa kaikin puolin todella mielenkiintoiselta, Van Andringa pohjustaa sopimuksen taustoja.

Lorient sijaitsee Atlantin valtameren rannalla Ranskan länsirannikolla. Kaupungin joukkue CEP Lorient pelaa NM1-sarjaa, joka on Pro A:n ja B:n jälkeen Ranskan kolmanneksi korkein sarjataso. Kesken jääneellä kaudella Lorient sijoittui a-lohkossa 13. Tulevaksi kaudeksi tähtäin on asetettu korkealle.

- Lorient on korishullukaupunki, vaikka joukkueen pääsarjavuodet ovat muisto kannattajissa. Silti viime kaudella joukkueen kotihalli on muutamia kertoja loppuunmyyty (3,300 katsojaa). Joukkueella on nyt selkeä projekti, joka tähtää nousuun ja joukkueen budjettia on kasvatettu tulevaksi kaudeksi, Van Andringa kertoo.

Päättyneellä kaudella Van Andringa edusti Korisliigassa kaarinalaista Ura Basketia. Tarkkakätinen heittäjä upotti 12,8 pistettä ottelua kohden. Uransa aikana Kataja Basketissa Suomen mestaruutta juhlinut Van Andringa valittiin mestaruuskaudella 2014-15 Korisliigan vuoden tulokkaaksi. 

Uran ja Katajan lisäksi Van Andringa on pelannut Korihaissa sekä Lapuan Kobrissa. Kaikkiaan Van Andringa on esiintynyt Korisliigassa 231 ottelussa 8,8 pinnan keskiarvolla. Van Angrinda on pelannut sekä 20-vuotiaiden että haastajamaajoukkueen paidassa yhteensä 24 maaottelua 5,2 pisteen keskiarvolla.

Van Andringan ja ranskalaisseuran sopimus on mallia 1+1.

- Optio nousee voimaan, jos onnistumme nousemaan kauden päätteeksi Pro B:hen. Henkilökohtaisesti saan paljon uutta virikettä uudesta sarjasta ja on hienoa päästä pelaamaan uusia pelaajia ja joukkueita vastaan, Van Andringa taustoittaa.

Koko aikuisuransa Suomessa pelanneella Van Andringalla on sekä Suomen että Ranskan kansalaisuudet. 26-vuotiaan pelaajan isä on ranskalainen, äiti suomalainen. 

- Asuin nuorena muutaman vuoden Ranskassa sekä olen viettänyt täysi-ikäiseksi asti kaikki kesät siellä. Isäni suku on kotoisin Etelä-Ranskasta, läheltä Pyreneiden vuoristoa. Kielimuuria ei ole, tosin aksentti on hieman erilaista, toisena äidinkielenään ranskaa puhuva Van Andringa naurahtaa.

 
22.7.2024 10:38 Susijengi

Nkamhoua pisti tuulemaan kesäliigan päätösottelussa

Susijengin nuorta kaartia edustava Olivier Nkamhoua, 24, sai runsaasti peliaikaa Portland Trailblazersin paidassa NBA:n Las Vegasin kesäliigan päätösottelussa. Nkamhoua käytti 24 peliminuuttiaan tehokkaasti kirjaamalla viiden pisteensä kylkeen kuusi levypalloa, kolme syöttöä, yhden riiston ja peräti kuusi blokkia.

21.7.2024 17:14 Susijengi

Remu Raitanen Slovakian pääsarjaan suuren roolin perässä

Susijengiä Valencian olympiakarsintaturnauksessa edustanut ToPo Juniorien kasvatti Remu Raitanen, 26, on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen slovakialaisen BC Prievidzan kanssa. Viime kaudella Slovakian liigan välieriin edennyt BC Prievidza pelaa ensi kaudella myös Alpe Adria Cupia ja osallistuu FIBA Europe Cupin karsintoihin.

20.7.2024 10:38 Susiladies

Sara Bejedi sopimukseen unkarilaisen Euroliiga-karsija KSC Szekszárdin kanssa

Florida Statessa keväällä NCAA-uransa päättänyt Sara Bejedi, 24, on tehnyt sopimuksen unkarilaisen KSC Szekszárdin, joka karsii syksyllä pääsystä Euroliigaan. Bejedi oli yksi Susiladiesin kesän otteluiden avainpelaajista ja kerännyt tähän mennessä 16 ottelua naisten maajoukkueessa.

19.7.2024 15:07 Susijengi

Alexander Madsen Espanjan liiganousija Lleidaan

Jo viime keväänä ensituntumaa Espanjan ACB-liigasta CB Andorran paidassa saanut Susijengin valkealaislähtöinen luottosentteri Alexander Madsen, 29, pelaa Espanjassa myös tulevalla kaudella. 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin on kiinnittänyt riveihinsä ensimmäistä kertaa seuran historiassa pääsarjatasolle kohonnut Lleida CE.

18.7.2024 10:58 Susijengi

Edon Maxhuni kaksivuotisella sopimuksella SIG Strasbourgiin

Ranskan Pro A:n suomalaisjoukkueen kruunua edelliset vuodet kantanut SIG Strasbourg luottaa tulevinakin kausina sinivalkoiseen osaamiseen. Viime kaudella Le Portelin Pro A:n pudotuspeleihin johdattanut Susijengin pelinrakentaja Edon Maxhuni, 26, on solminut seuraavat kaksi kautta koskevan sopimuksen strasbourgilaisjoukkueen kanssa.

12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.

11.7.2024 12:17 Susijengi

Olivier Nkamhoua NBA:n kesäliigaan Portland Trailblazersissa

Susijengin avainpelaajiin vasta päättyneissä Valencian olympiakarsinnoissa kuulunut Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, edustaa Portland Trailblazersia NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa. Samaan aikaan Petteri Koponen on aloittanut valmennusurakkansa San Antonio Spursissa NBA:n kesäliigassa.

8.7.2024 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo NBA:han Memphis Grizzliesin apuvalmentajaksi

Viime vuosina kansainvälisen koripallon eliittivalmentajien joukkoon tehnyt, Eurocupin ja FIBA Mestarien Liigan mestariksi joukkueensa valmentanut Tuomas Iisalo 41, siirtyy NBA:n Memphis Grizzliesin valmennusjohtoon pelikaudeksi 2024-25. Loviisalaislähtöinen Iisalo on ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja NBA:ssa koskaan.

4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.

Näytä lisää vastaavia