Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

14.6.2023 14:05 Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

Marianne Kalin pääsi juhlimaan sarjanousua kauden päätteeksi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kalin pelasi kaksi edelliskautta pääsarjatasolla Bembibressä ja siirtyi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas Ferrolin joukkueeseen. Ferrol on viime kaudet jojoillut pääsarjan ja kakkostason välillä ja ensi kaudella edessä on paluu taas LF Endesaan.

- Kaudesta jäi päällimmäisin puolin tosi positiivinen fiilis. Joukkueen tavoitteet saavutettiin, kun voitimme sarjan ja nostimme joukkueen takaisin pääsarjaan, seurassa myös ensi kaudella jatkava Kalin iloitsee.

Kalin pelasi ehjän kauden kuuluen joukkueensa luottopelaajiin. Peliaikaa kertyi reilut 17 minuuttia ottelua kohden ja tilastoihin kirjattiin keskimäärin 4,3 pistettä ja 2,8 levypalloa.

- Henkilökohtaisesti kausi oli myös onnistunut. Pelitapamme oli erilainen mitä itse olen aiemmin pelannut, ja varsinkin pelin lukeminen kehittyi valtavasti, sillä sain olla paljon pallon kanssa ja tehdä päätöksiä.

- Joukkue oli tosi tasainen ja laadukas ja koko kauden ajan treenasimme hyvin ja se myös näkyi peleissä. Meiltä jäi nyt hyvä runko ensi kauteen ja tästä on hyvä jatkaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jatkosopimus tuo vakaan pohjan, jonka päälle rakentaa ensi kaudella.

- Tosi kiva päästä taas pääsarjaan testaamaan itseään ja kilpailemaan kovia pelaajia vastaan. Aina on kiva palata tuttuun ympäristöön, missä ei tarvitse opetella kaikkea alusta ja totutella uuteen. Pääsee heti alusta asti kunnolla keskittymään kauteen.

Ensi kaudeksi Kalin saa seuraa, kun aiemmin kaksi kautta seuraa edustanut Anniina Äijänen palaa joukkueen riveihin ensi kaudeksi.

- Aina on tosi mahtavaa, kun on monta suomalaista samassa joukkueessa, ja Anniinan kanssa tullaan tosi hyvin toimeen, joten on varmasti kiva kausi edessä, hehkuttaa Kalin.

Marianne Kalinin kauden tilastot

Henkilöt

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

Näytä lisää vastaavia