Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

18.3.2023 08:36 Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa tuplamestaruutta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lehtoranta siirtyi saksalaisseuraan helmikuussa. Keltern oli hänelle ennestään tuttu seura, sillä hän pelasi siellä myös kauden 2015-16.

- Kelternissä on tuttu staffi ja he olivat kysyneet agentiltani kiinnostuksestani siirtyä sinne. Kun PeKalta tuli vielä lupa lähteä, niin päätin sitten siirtyä loppukaudeksi Kelterniin, Lehtoranta kertoo siirtonsa taustoista.

Lehtorannan tarkoitus oli etsiä tälle kaudella pelipaikkaa pääasiassa ulkomailta, mutta alkukaudesta mielestä seuravaihtoehtoa ei löytynyt. Myös vuodenvaihteessa tullut loukkaantuminen siirsi ulkomaille lähtöä.

- Mahdollisuuksia oli, mutta pelasin vähän riskipeliä, kun ei oikein ollut sellaista vaihtoehtoa mihin olisin halunnut mennä. Sitten loukkaantuminen loppuvuodesta myös hieman vesitti niitä suunnitelmia. Siirto meni vähän myöhäiseksi ja varmaan oli niitä viimeisiä hetkiä lähteä, joten kun tuli mahdollisuus, niin päätin lähteä, Saksan lisäksi urallaan myös Tshekissä, Belgiassa ja Israelissa pelannut Lehtoranta kertoo.

Tuttuun seuraan siirtyessä Lehtoranta onnistui välttämään suurimmat sudenkuopat. Hän onkin ottanut heti ison roolin joukkueessa.

- Tiesin mihin menin, joten minulla ei ollut suuria sopeutumisongelmia. Koripalloilullisesti on mennyt ihan ok, mutta meni hetki ennen kuin löysin oman roolini. Joukkueemme on vähän samanlainen kuin PeKassa, eli meillä on laaja materiaali eikä tarvitse sillä tavalla stressata onnistumisilla, kun joukkue on tasainen ja monelta löytyy ratkaisukykyä.

Lehtoranta on heti ottanut oman asemansa joukkueessa ja vastuuta on kertynyt mukavasti.

- Se johtuu osin siitä, että olen pelannut enimmäkseen kakkospaikkaa. Tykkään kyllä pelata myös siinä. Täällä olen keskittynyt enemmän puolustuspelaamiseen kuin ehkä Korisliigassa. Kaikkinensa roolini on minulle sopiva sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.

Kaksi pokaalia haussa

Viikonloppuna Saksassa pelataan cupin lopputurnaus neljän joukkueen kesken. Cup on Saksassa arvostettu turnaus ja se on näkynyt myös joukkueen valmistautumisessa. Keltern kohtaa välierässä runkosarjan voittaneen Hannoverin. Toisessa välierissä iskevät yhteen Panthers Osnabrück ja Bochum.

- Olemme valmistautuneet tähän cupin turnaukseen jo muutaman viime viikon ajan. Sarjassa oli sellaisia pelejä, jotka hoidimme suvereenisti, joten iso keskittyminen on ollut tässä finaaliturnauksessa. Ensimmäinen vastustajamme on runkosarjan voittaja, jolle hävisimme muutamalla pisteellä ensimmäisessä pelissäni täällä, joten meillä on vähän kalavelkoja maksettavana.

Cup-turnauksen jälkeen pudotuspelit pyörähtävät käyntiin ensi viikolla. Keltern sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee yhtenä ennakkosuosikkina myös kauden loppuratkaisuun.

- Tällä hetkellä päällimmäisenä on mielessä tuleva cupin ottelu, mutta pudotuspeleissä meidän varmasti oletetaan olevan finaalissa. Sarja on siinä mielessä kuitenkin mielenkiintoinen, että mikä tahansa joukkue voi voittaa kenet tahansa, arvioi Lehtoranta.

Omalta kohdaltaan Lehtoranta katsoo luottavaisena kohti loppukauden koitoksia.

- Olen juuri löytänyt oman paikkani ja roolini kentällä. Meillä on joukkueessa hyvä ilmapiiri, kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja pelaamme tosi joukkueorientoituneesti. Tästä voi lähteä hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä.

 
14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Näytä lisää vastaavia