Honka tylsytti Pyrinnön hyökkäyspelin – EBT avasi voittotilinsä

14.10.2023 21:01 Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Illan voittajia olivat Honka, Kouvottaret ja pistetilinsä avannut EBT.

Armi Anttila jatkoi vahvoja otteitaan korin alla. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Honka piti Pyrinnön aisoissa

Tapiolan Honka kartutti voittotiliään kotikentällään. Pyrintö joutui taipumaan Tapiolassa 70-57 (35-26).

Espoolaiset aloittivat paremmin, kun Pyrinnön hyökkäyspeli takkusi. Honka pääsi ensimmäiselle tauolle yhdeksän pisteen etumatkalta.

Toisella puoliajalla peli tasoittui. Suurimmat onnistumiset nähtiin puolustuspäässä. Tamperelaisryhmä onnistui kuromaan Hongan etumatkaa pisteellä kiinni.

Toisella puoliajalla nähtiin onnistumisia molemmissa päissä. Honka pystyi kuitenkin pitämään johtonsa vähintään kymmenessä pisteessä eikä vierasjoukkue pystynyt uhkaamaan sen voittoa. Voitto oli Hongalle kauden kolmas.

- Pyrintö oli juuri sitä mitä me tiedettiin, pyrkii pitämään vauhtia ja on aggressiivinen. Oltiin hyvin valmistauduttu. Aikamoinen vuoristorata peli oli siinä mielessä että meillä oli paljon hyviä pätkiä, joissa oltiin erinomaisia molemmissa päissä kenttää ja sitten tuli sellasia suvantovaiheita, joissa keskittyminen oli aivan jossain muualla ja tehtiin kaikki mahdolliset virheet peräkkäin. Onnellinen tottakai siitä, että pystyttiin kairaamaan voitto ja että joukkue oli ahkera tänään, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm kertasi pelin jälkeen.

Tayanna Jones pussitti 24 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Cierra Walker pyöritti Hongan peliä hienosti. Hänelle kirjattiin 17 pistettä ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Kayla Shaw heitti Pyrinnölle 17 pistettä.

Ottelutilasto

EBT:lle kauden avausvoitto

EBT otti kauden avausvoittonsa Forssan Alun kustannuksella. Joukkue esiintyi kotikentällään pirteästi ja voitti 82-51 (42-26).

Kotijoukkue otti pelissä johdon heti ensimmäisellä jaksolla. Alku kuitenkin pysyi iskuetäisyydellä ensimmäiselle tauolle. EBT kasvatti johtoaan toisella jaksolla ja johti puoliajalla 16 pisteellä.

Kolmas jakso oli tasainen, mutta päätösjakson vahva esitys varmisti espoolaisille kauden avausvoiton. FoA metsästää vielä ensimmäisiä sarjapisteitään.

- Viimeistelimme tänään kahden pisteen heitot todella hyvällä prosentilla ja kaikki pääsivät tekemään pisteitä. Puolustimme tänään todella hyvin, Erika Mace kertasi debyyttinsä jälkeen.

Nicole Ogun pelasi vahvan ottelun. Hänelle kirjattiin 18 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Kiia Mäntylä säesti 17 pisteen arvoisesti. Shelby Cheslek kirjautti vieraiden paidassa tupla-tuplan 17 pisteellä ja 15 levypallolla.

Ottelutilasto

Kouvottaret kiri voittoon

Kouvottaret kohtasi kotonaan Vimpelin Vedon. Kouvolalaisjoukkue palasi voittokantaan, kun se voitti ottelun jännittävien vaiheiden jälkeen 85-82 (38-44).

Ensimmäiselle jaksolle mentiin tasatilanteessa. Tämän jälkeen ViVe nappasi johtoaseman itselleen. Se pääsi puoliajalle kuuden pisteen etumatkalta.

Kouvottaret kavensi kolmannen jakson aikana eron neljään pisteeseen. Kotijoukkue nappasi johdon itselleen yhdeksän minuuttia ennen loppua eikä päästänyt Vimpeliä ohitseen. Molemmat joukkueet ovat voittaneet nyt neljästä ottelustaan kaksi.

Johanna Räty pelasi pääsarjauransa parhaan ottelun. Hän heitti 20 pistettä ja upotti neljä kolmen pisteen heittoa. Venla Varis teki 19 pistettä. Samatha Breen 28/12 teki vieraille tupla-tuplan.

Ottelutilasto

 
10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

Näytä lisää vastaavia