Haku Puolustusvoimien Urheilukouluun on käynnissä

6.8.2024 09:29 Urheilijat voivat suorittaa varusmiespalveluksen Puolustusvoimien Urheilukoulussa Santahaminassa Helsingissä ja Kainuun prikaatissa Kajaanissa. Talvilajien, kuten koripallon, hakuaika päättyy elokuun lopussa.

Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelusta tai naisten vapaaehtoista palvelusta suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille mahdollisuus toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Urheilukoulussa on palvellut jo 7 600 urheilijaa 60:stä eri lajista vuodesta 1979 alkaen. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet ja riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa.

Talvilajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen III/25-saapumiserässä Kaartin jääkärirykmentissä ja Kainuun prikaatissa 14.4.2025.

Valmennus

Valmennukseen Urheilukoulussa on varattu aikaa kasarmipäivinä 2–8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Lisäksi harjoitteluun on käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana. Pääosa lajeista osallistuu Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian järjestämään valmennustoimintaan. Myös erilaisilla lajiliittokohtaisilla yhteistyömalleilla voidaan järjestää valmennusta. Valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen. Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana, lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

Muita tietoja

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 347 vrk tai 165 vrk. Heidät koulutetaan aliupseereiksi ja miehistöön tiedustelutehtäviin. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa (Santahamina) ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti.

Hakeutuminen

Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Urheilijan lajiliiton tulee olla Suomen Olympiakomitean varsinainen jäsen. Lajissa järjestetään kansainvälistä virallista kilpailutoimintaa nuorten ja/tai yleisen sarjan tasolla ja lajiliitolla on maajoukkuetoimintaa. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä pääsykokeissa saatujen tietojen perusteella (haastattelu, psykologiset ja fyysiset testit).

Huhtikuun saapumiserään hakevien talvilajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu syksystä keväästä (mm. jääkiekko, koripallo, lentopallo, salibandy, alppihiihto, kamppailulajit pl. judo ja paini sekä hiihtolajit) on jätettävä hakemuksensa 31.8.2024 mennessä. Valintakokeet järjestetään Kaartin jääkärirykmentissä Helsingissä 7.-8.10.2024 sekä hiihtolajien osalta 11.10.2024 Vuokatin urheiluopistolla.

Hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa Puolustusvoimien internet-sivuilta, aluetoimistoista ja Urheilukoululta. Hakea voi myös sähköisesti. Mikäli asevelvollinen aikoo hakeutua suorittamaan varusmiespalvelustaan Urheilukoulussa, hänen olisi hyvä tuoda asia esille jo kutsunnoissa, jotta asia voitaisiin huomioida palveluspaikkaa ja palvelukseen astumisaikaa määrättäessä.

Tiedustelut

Valmennuspäällikkö, p. 0299 421815

 
16.8.2024 12:52 Koripalloliitto

Nuorten valtakunnallisten karsintojen ranking-listat, karsintalohkot sekä pelaamistavat on julkaistu kaudelle 2024-2025

19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-karsintojen sekä 16-vuotiaiden valtakunnallisen I divisioonan karsinnan lohkot on tehty rankingien mukaisesti ja lohkoille on arvottu järjestäjät. Samalla on vahvistettu 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupin sekä 17-vuotiaiden valtakunnallisten I divisioonien pelaamistavat.

9.8.2024 12:31 Koripalloliitto

Syyskuussa järjestettävässä Lastenvalmennusseminaarissa keskitytään alakouluikäisten koripallovalmentamisen ydintaitoihin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteistyössä yksipäiväisen Lastenvalmennusseminaarin Kisakallion Susi Training Centerissä 22.9.2024. Seminaariesitysten aiheet keskittyvät tänä vuonna alakouluikäisten koripallovalmentamisen ydintaitoihin.

25.7.2024 08:58 Koripalloliitto

Nuorten valtakunnallisiin sarjoihin ilmoittautuminen päättyy 1. elokuuta

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ja karsintojen pelaamistavat kaudella 2024-25 jatkuvat samalla tavalla kuin viime kaudella. Kaikki karsintoihin ja sarjoihin ilmoittautumiset tehdään eLSA-sarjanhallinnan kautta.

1.7.2024 16:32 Pääjuttu

Suomi vankistaa asemaansa koripallokartalla, FIBA:n pääsihteeri Andreas Zagklis vieraili Suomessa

Suomalaisen koripallon nousujohde on noteerattu myös kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n päämajassa, ja viime viikolla Suomessa nähtiinkin varsin korkea-arvoinen vieras: FIBA:n pääsihteeri Andreas Zagklis. Zagklis nautti Suomessa Susijengin Uusi-Seelanti -ottelusta ja vieraili pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheassa.

27.6.2024 13:30 Koripalloliitto

Koripalloliitto mukana luomassa lapsille kestävää polkua liikunnalliseen elämäntapaan

Olympiakomitea julkaisi hiljattain yhdessä 36 lajiliiton – Koripalloliitto mukaan lukien – vetoomuksen, jolla vaaditaan suunnanmuutosta lasten urheiluun. Syyt muutostarpeelle ovat ilmeiset: lapset liikkuvat yhä vähemmän ja lopettavat urheiluharrastuksen entistä aiemmin.

19.6.2024 13:39 Hallitustiedote

Koripalloliiton hallitustiedote, kesäkuu 2024

Suomen Koripalloliiton hallitus kokoontui Helsingissä 5. kesäkuuta. Kokouksessa ahkeroitiin hyväksymällä muun muassa pitkä liuta sarjalisenssiyksikön esityksiä ja päivitetyt kilpailu- ja kurinpitosäännöt sekä antidoping- ja kilpailumanipulaation torjuntaohjelmat.

17.6.2024 08:28 Pääjuttu

Pidä suomikoris taskussa - seuraa Koripalloliiton kanavia somessa

Koripalloliitto viestii laajasti suomalaisen kilpa- ja harrastekoripallon tapahtumista, ihmisistä ja ilmiöistä.

7.6.2024 13:42 Koripalloliitto

Nuorten valtakunnalliset sarjat 2024–2025 - pelaamistavat jatkuvat

Nuorten valtakunnallisiin sarjojen ja karsintojen pelaamistavat pelataan tulevalla pelikaudella 2024-25 jatkuvat samalla tavalla kuin päättyneellä pelikaudella. Suurin muutos on, että kaikki karsintoihin ja sarjoihin ilmoittautumiset tehdään eLSA-sarjanhallinnan kautta. Samalla on myös julkaistu nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri 2024-25.

7.6.2024 12:28 Koripalloliitto

Kilpailu- ja kurinpitosääntöjen merkittävimmät muutokset pelikaudelle 2024–2025

Kilpailu- sekä kurinpitosääntöihin on tehty tarkennuksia ja muutoksia pelikaudelle 2024-25.

Näytä lisää vastaavia