Espoolaisjoukkueet avausvoittoihin – myös PeKa ja Kouvottaret saivat pistetilinsä auki

1.10.2022 18:46 Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pakettiin. Lauantain voittajia olivat EBT, Honka, PeKa sekä Kouvottaret.

Elsa Lemmilä ja Honka nappasivat kauden avausvoiton. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT:lle hieno vierasvoitto

Vimpelin Veto ja EBT avasivat kautensa Vimpelissä, jossa nähtiin tasainen kamppailu. EBT oli ottelussa lopulta parempi 88-82 ja matkasi kahden sarjapisteen kanssa takaisin Espooseen.

Ottelun kaksi ensimmäistä jaksoa olivat tasaisia. Puoliajalle mentiin vierasjoukkueen johdossa 44-41.

Vimpeli ottelun komennon itselleen hetkellisesti kolmannella jaksolla, mutta espoolaisten hieno päätösjakso varmisti joukkueelle voiton.

- Todella tyytyväinen, että selvittiin voittajana. Pelissä oli molemmilla omat hetkensä. Päätösjaksolla puolustuksemme oli avain siihen, että päästiin juoksemaan kenttää, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman kertasi.

Carmen Tyson-Thomas jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi. Hän pussitti EBT:lle 30 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Sierra Moore ylsi myös tupla-tuplaan 24 pisteellä ja 11 levypallolla. Nicole Ogun debytoi Naisten Korisliigatasolla ja kasasi 13 pistettä. Tynice Martin teki Vimpelille 30 pistettä.

-Pelissämme oli paljon hyvää. Pisteitä tehtiin riittävästi voittoon, mutta levypallopelaamisemme ei ollut tänään voittoon riittävällä tasolla. Päätösjakso oli puolustuksellisesti meiltä liian huono, Vimpelin päävalmentajana toiminut Jarkko Havu totesi

Ottelutilasto

Honka kaatoi ToPo:n

Espoossa ottivat yhteen kaksi joukkuetta pääkaupunkiseudulta, kun Honka emännöi ToPo:a. Honka ei ollut yllätettävissä kotikentällään ja voitti 90-69.

Vierasjoukkue aloitti ottelun pirteästi, mutta tapiolalaiset eivät tästä hätkähtäneet ja nappasivat johdon jo ennen puoliaikaa. Tauolla oltiin tilanteessa 49-44.

Honka oli toisella jaksolla parempi joukkue ja onnistui etenkin päätösjaksolla tyrehdyttämään vieraiden hyökkäyspelin. Sarjapisteet jäivät Espooseen lopulta 90-69.

- Kaksijakoinen peli meiltä. Hetkittäin hyviä valonpilkahduksia, mutta ei ehjä 40 minuuttinen missään nimessä. ToPo aloitti vahvasti, mutta saatiin käännettyä peli. Paljon on kuitenkin töitä vielä tehtävänä, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm kertasi.

Madelynn Utti debytoi Hongan paidassa vahvasti. Hän heitti 30 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Hänen pelitilanneheittonsa osuivat 79 prosentin tarkkuudella. Cierra Walker 19/6/8 koriin johtanutta syöttöä esiintyi myös vahvasti. Ebba Pekonen teki ToPo:lle 16 pistettä ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä.

- En ollut kovinkaan tyytyväinen meidän ensimmäiseen peliin. Ei pystytty toteuttamaan omaa peliä oikein kummassakaan päädyssä. Sen toteuttaminen pitää olla paremmalla tasolla seuraavissa peleissä, ToPo:n Ebba Pekonen sanoi.

Ottelutilasto

Peli-Karhut aloitti kautensa vahvasti

Mestaruutta puolustava Kotkan Peli-Karhut sai avauskierroksella vastaansa täysin uudistuneen Forssan Alun. Kotkalaisjoukkue ei ollut yllätettävissä ja voitti ottelun 95-65.

Peli-Karhujen hyökkäyspeli toimi etenkin ensimmäisellä jaksolla hienosti. Sen turvin joukkue oli puoliajalla johdossa 51-38.

Toisella puoliajalla pelin kuva säilyi samanlaisena ja kotijoukkue oli koko ajan askeleen vieraitaan edellä. Sarjapisteet jäivät Kotkaan 95-65.

Aurjanee Alix oli esillä joka puolella. Hänelle merkittiin 21 pistettä, kahdeksan koriin johtanutta syöttöä sekä kuusi levypalloa. Lotta Vehka-Aho pussitti 17 pistettä.  Breon Gunnels teki FoA:lle 15 pistettä ja keräsi viisi levypalloa.

Kouvottaret haki pisteet Tampereelta

Pyrintö sai illan ottelussa vieraakseen Kouvottaret. Ottelusta ei jännitystä puuttunut ja johtoasema vaihtuikin useampaan otteeseen. Lopulta viime kauden hopeajoukkue oli parempi ja vei ottelun 75-71.

Avauspuolikkaalla molemmilla joukkueilla oli omat hyvät hetkensä. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen johdossa 30-29.

Toisella puoliajalla Kouvottaret oli pitkään vakuuttava, mutta sai kuitenkin tehdä täyden päivätyön voiton eteen. Sarjapisteet matkasivat Kouvolaan 75-71.

Kouvolaisten amerikkalaiskaksikko Tierra Hodges ja Makeda Clarke-Nicholas hallitsivat korinalustaa. Hodges kasasi 16 pistettä ja 15 levypalloa. Clarke Nicholas pussitti 12 pistettä ja keräsi 18 levypalloa. Pyrinnön Ellen Järvinen teki 16 pistettä ja nappasi viisi levypalloa.

Ottelutilasto

 
13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

5.12.2022 13:20 Naisten Korisliiga

EBT:n Carmen Tyson-Thomas on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan marraskuun vahvin on Espoo Basket Teamin Carmen Tyson-Thomas.

4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

3.12.2022 19:25 Naisten Korisliiga

Kärkipään joukkeet vahvoilla päivän otteluissa – FoA:lle voitto jatkoajalla

Lauantaina pelattiin neljä ottelua. Voittoihin niissä ylsivät ToPo, PeKa, EBT ja FoA.

2.12.2022 15:00 Korisliiga

Korisliigojen kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan sekä naisten Korisliigan kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia.

30.11.2022 20:52 Naisten Korisliiga

Reili Richardsonin hirmuilta johdatti Pyrinnön voittoon – EBT:lle kuudes voitto peräkkäin

Naisten Korisliiga palasi tauolta neljällä ottelulla. Kouvottaret ja ToPo katkaisivat tappioputkensa. Muita voittajia olivat EBT ja Pyrintö.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

19.11.2022 19:52 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT vahvistivat kumpikin asemiaan Naisten Korisliigan sarjajohtajina

Naisten Korisliigan kahta ensimmäistä sijaa pitävät Peli-Karhut ja Espoo Basket Team ottivat kumpikin voiton illan ottelustaan.

18.11.2022 21:14 Naisten Korisliiga

Kati Ollilainen sivusi sarjan syöttöennätystä HBA:n voitossa

Naisten Korisliiga jatkui perjantaina yhdellä ottelulla. HBA haki vierasvoiton Lappeenrannasta selvin lukemin 105-58.

17.11.2022 10:14 NCAA

Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023

HBA-Märskyn riveissä hienoa kautta pelaava Kati Ollilainen, 19, on valinnut yliopistonsa Yhdysvalloissa, kun Helsingin NMKY:n kasvatti on sitoutunut siirtymään Wyomingin yliopistoon syksyllä 2023.

Näytä lisää vastaavia