Espanja kaatoi Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen alkulohkossa

15.7.2024 10:01 Meksikossa pidettävissä 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Suomi hävisi alkulohkonsa toisessa ottelussa Espanjalle 35-71 (18-27). Suomi kohtaa alkulohkonsa viimeisessä ottelussa tiistaina Argentiinan klo 22:00 Suomen aikaa.

Sara Okeke ja Espanja vetivät pidemmän korren Sudenpentuja vastaan. Kuva: FIBA.

Tasaisen avausjakson jälkeen Espanja sai ottelun hallintaansa ennen puoliaikaa ja karkasi hetkeksi jopa 11 pisteen taakse. Toinen puoliaika taas oli täysin Espanjan, joka kasvatti johtoaan tasaisesti loppusummeriin asti.

– Espanja selvästi parempi – pulinat pois. Meidän tarkoitus oli puolustamalla roikkua pelissä mukana mahdollisimman pitkään ja sitä kautta antaa itsellemme mahdollisuus viimeisessä erässä päästä härnäämään voitosta. Ensimmäisen puoliajan puolustuspeli oli riittävää, mutta samalla myös Espanjan puolustus oli kunnossa ja emme pystyneet hyökkäyspäässä saamaan riittävästi koreja aikaiseksi, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti.

– Espanja on todella hyvä koripallojoukkue ja olen kiitollinen, että saimme kolmesti pelata heitä vastaan tänä kesänä. Kaikissa kolmessa ottelussa isoimmat haasteet tulivat esiin levypallopelissä sekä väkivahvan Sara Okeken puolustamisessa.

193-senttinen Okeke keräsi Suomea vastaan 19 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan. Levypalloista 6 oli hyökkäyspään levypalloja. Espanja haki kokonaisuudessaan 25 hyökkäyslevypalloa.

Suomen pistekärki oli Tiia Talonen, jonka saldo oli 16 pistettä ja kaksi levypalloa.

Suomella on edessä lepopäivä, jonka jälkeen vastaan astuu Suomen tavoin kaksi ensimmäistä peliään hävinnyt Argentiina.

– Huomenna harjoitellaan ja valmistaudutaan alkulohkon päätöskamppailuun. Voittotiliä lähdetään avaamaan ja kunhan ahkeruus säilyy, niin siihen on hyvä mahdollisuus.

> Ottelutilastot

Henkilöt

18.7.2024 07:30 Nuorten MM-kilpailut

Suomen 17-vuotiaat tytöt kirjoittivat jälleen historiaa MM-kisoissa! Sudenpennut kahdeksan parhaan joukkoon Uusi-Seelanti-voitolla

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jätti jälkensä suomalaiseen koripallohistoriaan Meksikossa pidettävissä MM-kisoissa, kun Sudenpennut eteni kahdeksan parhaan joukkoon voittamalla Uusi-Seelannin 78-55 (52-27) neljännesvälierissä.

17.7.2024 07:29 Nuorten MM-kilpailut

Suomen 17-vuotiaat tytöt ensimmäiseen voittoon MM-kisoissa – loistelias kolmas jakso kaatoi Argentiinan

Meksikossa pelattavissa 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Suomi päätti alkulohkonsa voittoon, kun Sudenpennut kellisti Argentiinan 58-64 (35-28). Suomi pelaa paikasta kahdeksan parhaan joukossa tänään keskiviikkona klo 22:00 Uusi-Seelantia vastaan.

14.7.2024 11:15 Nuorten MM-kilpailut

Sudenpennuille niukka tappio Japania vastaan 17-vuotiaiden tyttöjen MM-avauksessa

Historialliset 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat käynnistivät viime yönä Meksikossa Suomen osalta, kun Sudenpennut hävisivät Japanille 62-60 (24-25). Suomi kohtaa tänään sunnuntaina Suomen aikaa klo 22:00 Espanjan.

13.7.2024 10:44 Nuorten MM-kilpailut

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloittaa MM-kisansa Meksikossa ensi yönä

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen historialliset MM-kisat Meksikossa käynnistyvät lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun Suomi kohtaa 00:30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa Japanin.

5.7.2024 13:25 Sudenpennut

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloittaa valmistautumisen kohti MM-kisoja kahdella Espanja-maaottelulla

Historiallisiin MM-kisoihin valmistautuva Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue matkustaa tänään Madridiin, jossa joukkue kohtaa lauantaina ja sunnuntaina Espanjan. Tämän jälkeen Sudenpennut matkustaa Meksikoon, jossa joukkue kohtaa vielä keskiviikkona 10.7. Kroatian ennen 14.7. alkavia MM-kisoja.

24.5.2024 13:14 Sudenpennut

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohti Meksikon MM-kisoja 15 pelaajan ringillä

Meksikossa pidettäviin MM-kisoihin valmistautuva Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue lähtee valmistautumaan kohti historiallisia maailmanmestaruuskisoja 15 pelaajan ringillä.

11.4.2024 21:20 Sudenpennut

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen MM-lohkoon Japani, Espanja ja Argentiina

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen Meksikossa pelattavien MM-kisojen alkulohko arvottiin tänään León de los Aldamassa. Suomen kanssa samassa lohkossa nähdään Japani, Espanja ja Argentiina.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

16.7.2024 22:55 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 20-vuotialle miehille makoisa voitto Kroatiasta ja B-divisioonan EM-kisojen alkulohkon ykkössija

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue jatkaa voittokulkuaan Romaniassa pidettävissä B-divisioonan EM-kisoissa, kun Sudenpennut kaatoi Kroatian 67-78 (32-44). Suomi eteni kahdeksan parhaan joukkoon alkulohkon ykkössijalta ja puolivälierävastustaja selviää huomenna.

14.7.2024 23:00 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 20-vuotiaille miehille tärkeä voitto Latviaa vastaan B-divisioonan EM-kisojen alkulohkossa

Suomen 20-vuotiaat miehet jatkavat voittamattomina kolmen ottelun jälkeen, kun Sudenpennut voitti alkulohkon toiseksi viimeisessä ottelussa Latvian 61-57 (30-26). Suomi varmisti voitolla paikkansa kahdeksan parhaan joukossa.