Eetu Heinonen Gran Canarian organisaatioon

24.6.2024 11:47 Vuonna 2006 syntynyt Eetu Heinonen on solminut 2+2-mallisen sopimuksen Gran Canarian kanssa.

Kuva: Zentro

Heinonen on pelannut edelliset neljä vuotta Madridissa Zentro Basketissa. Päättyneellä kaudella (2023-24) Heinonen pelasi Zentron U18-joukkueessa, joka voitti historiallisesti pronssia Espanjan U18-mestaruuskisoissa. Kultaa vei Barca, hopeaa Real Madrid.

Zentron pronssimitali U18-ikäisissä oli ensimmäinen yli 40 vuoteen, kun mitali meni ACB-seuran ulkopuolelle. Heinonen oli joukkueen avainpelaaja lopputurnauksessa 25 minuutin ja lähes 15 pisteen keskiarvolla. Heinonen pelasi lisäksi kaudella myös miesten nelostasolla EBA:ssa, jossa hän tilastoi 9,1 pistettä ottelua kohden.

Tulevalla kaudella Heinonen pelaa Leb Plataa (Espanjan kolmostaso) seuran kakkosjoukkueessa. Pitkä sopimus kertoo siitä, että Canarian tavoitteena on tuottaa Heinosesta edustusjoukkueen pelaaja. Heinonen on MuKin kasvatti, joka on pelannut 29 nuorten maaottelua. Parhaillaan Heinonen kuuluu 18-vuotiaiden maajoukkueeseen, jolla on tänä kesänä EM-kotikisat Tampereella.

- Pidämme Eetu Heinosta nuorena lahjakkuutena, jolla on valoisa tulevaisuus edessään. Meillä on hyvät perinteet siitä, että nuoret lupaukset kehittävät potentiaaliaan kanssamme. Kun voitimme EuroCupin 2023, valtaosa voittaneista pelaajista oli kasvanut meidän akatemiassamme ja ponkaissut sieltä edustusjoukkueeseen asti, seuran GM Juanmi Morales kommentoi.

Henkilöt

 
24.6.2024 11:54 Susijengi

Petteri Koponen San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusjohtoon

Viimeisen kahden kauden aikana kannuksia juniorivalmentajana Adidas Next Generation -kutsuturnauksessa ja HBA-Märskyn valmennusjohdossa ansainnut Susijengi-legenda Petteri Koponen, 36, liittyy NBA-joukkue San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusryhmään.

20.6.2024 11:04 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Jugoslavia-tyylin koris sopii mulle”

Salon Vilppaassa kevään 2021 Suomen mestaruuden voittanut ja sittemmin Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana sekä vuoden puolustuspelaajana palkittu Perttu Blomgren, 22, otti ison askeleen eteenpäin urallaan Slovenian hopeajoukkue Helios Domzalessa. Ensivaikutelma vanhan Jugoslavian alueen koripallosta maistui lapualaislähtöiselle Pertulle.

20.6.2024 10:56 Susijengi

Miikka Muurinen AZ Compass Prepin riveihin

Ensimmäistä kesäänsä Susijengin kanssa pelaava Järvenpään Beat Basketin kasvatti ja toisen polven koripalloilija Miikka Muurinen, 17, vaihtaa joukkuetta Yhdysvalloissa. Viime kaudella Sunrise Christiania edustanut 209-senttinen Muurinen siirtyy tulevaksi kaudeksi arizonalaiseen AZ Compass Prepiin.

20.6.2024 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijala vahvistaa Yokohaman valmennusjohtoa

Runsaan neljän vuoden ajan vakuuttavaa tulosta Viron miesten maajoukkueen päävalmentajana tehnyt Jukka Toijala, 52, siirtyy Lassi Tuovin vanavedessä Japaniin. Toijala on allekirjoittanut kaksivuotisen sopimuksen, joka vie hänet Yokohama B-Corsairsin valmennusjohtoon Tuovin kollegaksi.

19.6.2024 10:55 Susijengi

Severi Kaukiainen: ”Kausi toi ennen kaikkea henkistä kasvua”

Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 26, on kotoisen Korisliigan mittapuulla maan ehdottomia eturivin pelaajia. Vietettyään päättyneen seurajoukkuekauden Slovakian Patrioti Levicessä ja Viron mestari BC Kalev/Cramossa Kaukiainen uskoo ottaneensa pelaajana seuraavan askeleen ylöspäin. Tällä kertaa kehitys oli ennen kaikkea henkistä.

18.6.2024 11:42 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta vaihtaa joukkuetta Saksassa ja siirtyy Saarlouis Royalsiin

Susiladiesin Roosa Lehtoranta, 27, jatkaa Saksan Bundesliigassa myös ensi kaudella, kun Peli-Karhut kasvatti siirtyy Saarlouis Royalsiin.

16.6.2024 12:01 Susijengi

Lassi Tuovin ura jatkuu Japanin liigassa

Vastikään kautensa Italian Serie A:n hopeaan Virtus Bolognan valmennusjohdossa päättänyt Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi, 37, on kirjoittamassa uutta lukua valmentajanurallaan. Lappeenrantalaislähtöinen Tuovi on solminut kaksi kautta käsittävän sopimuksen Japanin liigan Yokohama B-Corsairsin päävalmentajan pestistä.

14.6.2024 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Jantuselle ja Iisalolle hopeaa Ranskassa ja Tuoville Italiassa

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball ja Lassi Tuovin Virtus Bologna joutuivat tyytymään hopeamitaleihin kansallisissa sarjoissaan.

10.6.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin Bologna tasoitti finaalisarjan - Paris pinteessä

Bolognan apuvalmentajana toimiva Lassi Tuovi pääsi tuulettamaan Italian liigassa finaalivoittoa. Ranskassa Paris Basketball on puolestaan tukalassa tilanteessa.

10.6.2024 08:30 Suomalaiset ulkomailla

Poikolalle valmennuspesti Slovakian pääsarjaan

Kolminkertainen Korisliigan vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola on solminut päävalmentajasopimuksen Slovakian pääsarjassa pelaavan Lučenecin kanssa.

Näytä lisää vastaavia