Britti Amin Adamu Vilppaan neljäs vahvistus

13.8.2024 09:10 Salon Vilppaan neljäs ulkomaalaisvahvistus, 194-senttinen Amin Adamu saapuu Saloon brittipassilla. 26-vuotias laitahyökkääjä kuuluu Ison-Britannian maajoukkueeseen ja on pelannut aiemmin Itävallassa ja Tsekissä.

Salossa on nähty aiemminkin pelaajia, joiden passissa ei ole USA:n leimaa. Tähän joukkoon kuuluvat muun muassa saksalaiset Marco Sanders ja Philip Dejworek, ruotsalainen Reda Bentebra, slovakialainen Peter Praznovsky, liettualainen Laurynas Inokaitis sekä kanadalainen Eric Johnson. Lontoossa syntynyt Adamu on silti ensimmäinen Ison-Britannian pelaaja Vilppaan paidassa.

Adamu pelasi viisi vuotta USA:n yliopistokorista, joista viimeiset kolme vuotta Montana Statessa isossa roolissa joukkueen ykköstykkinä. Parhaalla kaudellaan hän kasasi Montanassa keskimäärin 14,7 pistettä ja 5 levypalloa. Ensimmäisen ammattilaissopimuksen laituri solmi Itävallan pääsarjaan Kapfenberg Bullsiin ja otteet siellä herättivät Tsekin suurseura CEZ Nymburkin kiinnostuksen. Lopullista sopimusta Elben rannalle ei kuitenkaan syntynyt ja Adamu siirtyi Olomouckon riveihin loppukaudeksi. Viime kausi päättyi Tsekissä 41 ottelun jälkeen tilastoihin 16 pistettä ja 5,4 levypalloa.

Adamu on kuulunut viime vuodet myös Ison-Britannian maajoukkueeseen. MM-karsinnoissa 2023 hän upotti Serbiaa ja Belgiaa vastaan molemmissa peleissä 14 pistettä, mutta brittien tie ei edennyt pitemmälle. Maajoukkueura on jatkunut tämän vuoden EM-karsinnoissa.

– Viimeisen ulkomaalaispelaajan kohdalla käytimme aikaa useiden erityylisten pelaajien kartoittamiseen. Päädyimme Aminiin hänen pallonkäsittelytaitojensa ja korilleajouhan ansiosta. Myös puolustuspelaaminen maistuu ja Adamu pystyy puolustamaan useampaa pelipaikkaa. Kaikki ulkomaalaiset ovat Salossa 29. elokuuta ja siihen asti harjoitukset pyörivät kotimaisten voimin, toteaa päävalmentaja Jussi Savolainen Vilppaan verkkosivuilla.

Salon Vilpas Korisliiga-kaudella 2024–2025

  • Donovan Donaldson
  • Jermaine Marshall
  • Tino Yli-Junnila
  • Omar Payne
  • Mikko Koivisto (C)
  • Patrik Poutiainen
  • Amin Adamu
  • Vili Nyman
  • Thomas Rönnholm
  • Luukas Vaara
  • Eero Innamaa
  • Daniel Rantapaju

Valmennus: Jussi Savolainen, Teemu Rannikko, Jere Anttila, Essi Koivisto
Staff: Ville Salmi, Petri Koskinen, Keijo Poutiainen
 

Asiat

 
13.8.2024 10:02 Korisliiga

Tevin Olison Seagullsin riveihin

Helsinki Seagullsin tulevan kauden ensimmäinen uusi ulkomaalaisvahvistus on yhdysvaltalainen takapelaaja Tevin Olison. 25-vuotias Olison on edustanut ammattilaisurallaan kahden viime kauden ajan englantilaisseura Bristol Flyersia.

12.8.2024 09:18 Korisliiga

BC Nokian joukkue täydentyy Clevon Brownilla

Italian Serie A2:sta Korisliigaan siirtyvä Brown teki vaikutuksen päävalmentaja Gibsoniin erityisesti persoonallaan.

9.8.2024 09:22 Korisliiga

Tyrone Lyons vahvistamaan Näätiä

201-senttinen laitahyökkääjä saapuu Nokialle Pohjois-Makedonian liigasta.

9.8.2024 09:02 Korisliiga

Kouvot sopimukseen James Bishop IV:n kanssa

Kouvot on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen James Bishop IV:n kanssa. Bishop pelasi yliopistouransa Louisiana Staten ja George Washingtonin yliopistoissa. Bishop aloittaa ammattilaisuransa Kouvoissa.

7.8.2024 17:12 Korisliiga

Yhdysvaltalaistakamies Victor Bailey Jr. ensi kaudella Kataja Basketin paidassa

Joensuulainen Kataja Basket vahvistaa miehistöään teksasilaislähtöisellä takamiehellä Victor Bailey Juniorilla.193-senttisen Baileyn edellinen kausi päättyi kesäkuun alussa juhliin, kun hän tuuletti saksalaisjoukkue Karlsruhen riveissä ProA-liigan mestaruutta ja 25-vuotias ”VJ” valittiin loppuottelusarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

7.8.2024 11:02 Korisliiga

Uusiseelantilainen Kruz Perrott-Hunt Korihaiden ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen takamies Kruz Perrott-Huntin kanssa. Uusiseelantilainen aloittaa toisen ammattilaiskautensa Uudessakaupungissa.

5.8.2024 11:00 Korisliiga

Mikael Aalto jatkaa Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen sentteri Mikael Aallon kanssa. 29-vuotias Aalto aloittaa lokakuussa kuudennen Korisliiga-kautensa ja kolmannen Korihaiden paidassa.

5.8.2024 10:20 Korisliiga

BC Nokia kiinnitti toiseksi ulkomaalaisvahvistukseksi Xavier Greenin

BC Nokian Korisliiga-joukkue ja Xavier Green, 27, ovat solmineet kautta 2024-2025 koskevan pelaajasopimuksen.

3.8.2024 22:02 Susijengi

Joel Mäntysen kansainvälinen ura käyntiin Patrioti Levicessä

Korisliigan viime kausien kotimaisten pistetykkien parhaimmistoon lukeutuva kotkalaislähtöinen KTP:n kasvatti Joel Mäntynen, 199 cm ja 22 vuotta, on allekirjoittanut tulevaa kautta koskevan sopimuksen kolme edellistä Slovakian mestaruutta voittaneen ja FIBA:n Mestareiden Liigan karsintoihin osallistuvan Patrioti Levicen kanssa.

Näytä lisää vastaavia