Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

31.5.2023 11:27 Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

Annika Holopainen pelasi päättyneellä kaudella Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Holopainen teki kesällä sopimuksen Espanjan pääsarjassa LF Endesassa pelaavan Araskin kanssa. Araskin ja Holopaisen kausi alkoi hyvin, mutta kauden jälkipuolisko oli vaikea. Lopulta Araski jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle sijoittuen kymmenenneksi. Pudotuspelipaikka jäi voiton päähän.

- Kokonaisuudessaan oli vähän kaksijakoinen kausi. Minulla oli hyvä alku, iso rooli, joukkueessa oli hyvä tunnelma ja pääsimme arvostettuun Copa de la Reinaan. Maajoukkuetauon jälkeen olin pari kuukautta tauolla loukkaantumisen takia, jonka jälkeen kevät oli omalta osaltani aika rikkonainen. Loppukaudesta alisuoritimme ja jäimme lopulta pudotuspelien ulkopuolelle muutaman loppukierroksen tappion takia, Holopainen niputtaa kauden.

Vaikka kauteen mahtui myös haasteita, niin muuten Holopainen nautti kaudestaan.

- Viihdyin tosi hyvin. Organisaatio oli ammattimainen ja Espanjan liiga on yksi parhaista Euroopassa. Muutenkin Espanja on mieluisa paikka asua.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Holopainen on ammattilaisurallaan pelannut viidessä eri maassa ympäri Eurooppaa. Kun mukaan lisätään vielä yliopistovuodet USA:ssa, niin Holopainen on ehtinyt nähdä maailmaa jo nuoresta iästään huolimatta.

- Olen saanut kokea monta kulttuuria ja liigaa, ja Espanja menee siinä aika korkealle. Siellä oli kiva balanssi pelaamisen ja vapaa-ajan suhteen. Pystyi pelaamaan ammattimaisesti, mutta nauttimaan samalla espanjalaisesta elämäntavasta. Meillä ei ollut määrällisesti niin paljon harjoituksia kuin aikaisemmissa seuroissani, vaan laatu korvasi määrän, niin sitä kautta vapaa-aikaa oli enemmän. Kyllä tämä oli yksi parhaista kokemuksista ulkomailla.

Kesällä Holopainen pitää virettään yllä Susiladiesin avoimissa harjoituksissa.

- Meillä ei ole virallisia maaotteluita kesällä, mutta open gym -harjoitukset pyörivät.

Susiladies lähtee kesään uudessa komennossa, kun Ilkka Palviainen ottaa joukkueen ohjat käsiinsä.

- Positiiviset ja odottavat tunnelmat. Valmentajanvaihdos tuo varmasti uutta pelaamiseen ja tekemiseen. Odotan innolla millainen proggis on tulossa. Uusi päävalmentaja ei ole minulle ennestään tuttu, mutta muut valmennusryhmän jäsenet ovat, Holopainen miettii.

Annika Holopaisen tilastot Espanjan liigassa

Henkilöt

 
14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

Näytä lisää vastaavia