Susijengin kokeneelta osastolta suitsutusta nuorelle kaartille

12.8.2019 11:13 Tuoreet Susijengin pelaajat Aapeli Alanen, Edon Maxhuni, Hannes Pöllä, Elias Valtonen ja Andre Gustavson pääsivät rotaatiominuuttien makuun Susijengin Liettuan ja Serbian maaottelumatkalla. Kesän viimeisen leiritysviikon alkaessa Susijengin kokenut kaarti jakaa tulokaskalustolle kosolti tunnustusta.

Susijengin kokenut osasto kehuu nuorisokaartin otteita. Kuvassa Tuukka Kotti ja Hannes Pöllä. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Oman Susijengi-debyyttinsä 18-vuotiaana tehnyt Petteri Koponen seurasi nuorten miesten esiinmarssia kotikatsomosta käsin ja nyökkäili hyvillään tulokkaiden otteille.

- Serbia ja Liettua ykkösmiehistöillään vieraskentällä ei ole mikään helpoin mahdollinen alkuvastustaja, mutta hyvin kaverit haasteen klaarasivat. Kukaan ei lähtenyt kentälle kuvia kumartelemaan, Koponen kommentoi.

- Andre Gustavsonia tuli seurattua erityisen tarkasti siinä mielessä, että näen hänessä paljon yhtymäkohtia itseeni nuorempana. Molemmat takamiehen pelipaikat hallussa, kyky ottaa omia ratkaisuja, tehdä juttuja kentällä monipuolisesti.

19-vuotiaana Susijengin pelipaidan ensi kertaan päälleen vetänyt Sasu Salin analysoi puolestaan Elias Valtosen otteita tarkasti.

- Siihen nähden, että Elias sai säästeliäästi peliminuutteja viime kaudella, hän pelasi tosi röyhkeästi ja ennakkoluulottomasti, varsinkin Serbia-pelissä. Fyysisesti tosi valmis pelaaja, Salin arvioi.

Huff kehuu Alasen aggressiivisuutta, Maxhunin korintekotaitoa

Ensimmäiset miesten maaotteluminuuttinsa pelasivat Liettuan ja Serbian matkalla myös viime kaudella Korisliiga-läpimurtonsa BC Nokiassa tehnyt Aapeli Alanen sekä kaksi kautta NCAA-liigan Long Beach Statessa pelannut nuorten maajoukkueiden pistenikkari Edon Maxhuni.

Kapteeni Shawn Huffin mukaan kumpikin tuo omilla vahvuuksillaan selkeitä lisäelementtejä Susijengin peliin.

- Aapeli on ennen kaikkea nykyaikainen koripalloilija, jolla on kyky puolustaa useampaa pelipaikkaa. Hänen aggressiivisuutensa ja pelirohkeutensa ovat älyttömän korkealla tasolla, kapteeni jakaa tunnustusta.

1998 syntyneiden juniorimaajoukkuepeleissä korisukkaa vuosikausien ajan liekittänyt Edon Maxhuni osoitti ratkaisuvalmiuttaan myös miesten paidassa yrittämällä 12 peliminuutissa pelitilanneheittoa seitsemästi. Liettuaa vastaan Maxhuni keräsi viisi pistettä kuudessa minuutissa.

- Edon on luonnollinen johtaja kentällä ja erittäin kova kilpailija. Hänen heittonsa ja korintekouhkansa pakottavat puolustajan olemaan koko ajan hereillä, jatkaa Huff.

Kotti: Pöllä sai itseluottamusta jatkoon

Kaksi kautta NCAA:n Oklahomassa viettänyt 212-senttinen Hannes Pöllä sai miesten maajoukkuekasteensa kesäkuussa 2018 Tallinnassa pelatussa maaottelussa.

Liettua- ja Serbia-otteluissa Pöllä pääsi painimaan itsensä kokoisia vastustajia vastaan ja esiintyi ennakkoluulottomasti ja itsevarmasti. Pöllä nosteli kuusi pistettä Serbian Boban Marjanovicia ja Miroslav Raduljicaa vastaan ja loi koollaan ja sijoittumisellaan Susijengin takamiehille heittopaikkoja.

- Varsinkin Serbia-peli oli Hannekselta osoitus siitä, että kun saa vähän minuutteja alle, pelaajan on helpompi päästä rytmiin, jolloin peli alkaa rentoutua ja tekemisen taso kohoaa, kertoo Pöllän kanssa Susijengin isossa päässä vääntänyt Tuukka Kotti.

- Hannes pelasi mainiosti minuuttinsa nimekkäitä isoja kavereita vastaan ja sai varmasti näistä peleistä itseluottamusta jatkoon. Nyt vielä loput pelit samalla tavalla niin on hyvä lähteä seurajoukkuekauteen.

Susijengi esiintyy kotiyleisönsä edessä 16.-18.8. Koripalloliiton 80-vuotisjuhlaturnauksessa. Otteluohjelma ja lipunmyynti täällä.

 
1.7.2024 14:13 Susijengi

Bahama NBA-eturiveineen Susijengin avaushaaste olympiakarsinnoissa

Susijengin ensimmäiset olympiakarsinnat 36 vuoteen pyörähtävät käyntiin huomenna tiistaina illansuussa Suomen aikaa Espanjan Valenciassa. Turnauksen avausottelussaan Susijengi saa vastaansa kivikovan NBA-kolmikon Eric Gordon-Buddy Hield-Deandre Ayton johtaman Bahaman, joka esitti vakuuttavia otteita vuoden takaisissa esikarsinnoissa Argentiinassa.

30.6.2024 21:39 Pääjuttu

Susijengin pelaajatusina olympiakarsintoihin on vahvistettu

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi valmennusjohtoineen on vahvistanut kahdentoista hengen miehistön alkaneen viikon olympiakarsintaturnaukseen Espanjan Valenciaan. Susijengi kohtaa turnauksessa tiistaina Bahaman ja torstaina Puolan.

30.6.2024 19:48 Susijengi

Puola olympiakarsintoihin tuplavoittojen siivittämänä

Kesän maaottelunsa kolmella perättäisellä tappiolla aloittanut Puola käänsi kurssinsa ja saapuu Valencian olympiakarsintaturnaukseen kahden voiton saattelemana. Puola nujersi viimeisissä valmistavissa maaotteluissaan Uuden-Seelannin ja Filippiinit.

30.6.2024 12:11 Susijengi

Miro Little: “Pelataan kollektiivina ja pidetään hauskaa”

Kun Susijengi peittosi Espoo Metro Areenalla Uuden-Seelannin, alkutahdit voitolle iski Miro Little, 20, energisellä puolustuspelillään. Pari päivää myöhemmin Tampereella Latviaa vastaan Little tarjoili maailmanluokan puolustuksen kylkeen ennakkoluulotonta heittopelaamista. Pelihaluja uhkuva Miro uskoo vireen kantavan myös Valencian olympiakarsintakoitoksiin asti.

29.6.2024 11:43 Susijengi

24 joukkuetta, neljä isäntäkaupunkia, neljä olympiakisapaikkaa – näin pelataan vuoden 2024 olympiakarsinnat

Kahdeksan joukkuetta selvitti viime vuonna paikkansa Pariisin vuoden 2024 olympiakisojen miesten koripalloturnaukseen. Loput neljä paikkaa jaetaan ensi viikolla Valenciassa (Espanja), Pireuksessa (Kreikka), Riiassa (Latvia) ja San Juanissa (Puerto Rico). Kilpailu on kovaa, sillä neljää kisapaikkaa metsästää peräti 24 joukkuetta.

28.6.2024 21:55 Susijengi

Tampereen taika pitää! Susijengi luuttusi Latvialla lattiaa

Susijengi piti perjantaina huolen siitä, että edes viime kesän MM-kisoissa viidenneksi sijoittunut Latvia ei saanut avattua vierasjoukkueen voittotiliä Tampereen Nokia Areenalla. Kollektiivina metsästänyt Susijengi löysi Olivier Nkamhouan ja Alexander Madsenin johdolla sankaria toisen perään ja kuittasi kenraaliharjoituksestaan 90-84 (42-38) -voiton.

28.6.2024 13:47 Susijengi

Edon Maxhuni 50. maaottelussaan: ”Tarkoitus on pelata vielä ainakin sata maaottelua”

Vain kaksi vuotta sitten Edon Maxhuni valmistautui uransa ensimmäisiin aikuisten arvokisoihin Susijengin paidassa. Pikakelauksella kaksi vuotta eteenpäin, ja yhtäkkiä Maxhuni, 26, on kasvanut tärkeäksi osaksi Susijengin kokeneempaa osastoa. Tänä iltana Tampereella pukee susipaidan päälleen 50. kerran miesten A-maaotteluun.

28.6.2024 11:31 Susijengi

Susijengi kolmellatoista miehellä Latviaa vastaan, Nkamhoua ja Kaukiainen tekevät kesän ensiesiintymisensä

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi valmennusjohtoineen on nimennyt kolmentoista miehen kokoonpanon perjantai-illan otteluun Latviaa vastaan. Tampereen Nokia Areenan parketilla kuluvan kesän ensimmäisen ottelunsa susipaidassa pelaavat Olivier Nkamhoua ja Severi Kaukiainen.

27.6.2024 14:12 Susijengi

Euroopan kuntopuntarin kärkijoukkue Latvia tarjoaa Susijengille äärimmäisen tasonmittarin

Susijengi pääsee perjantaina maailmanluokan haasteen eteen, kun viime kesän MM-kisoissa viidenneksi sijoittunut Latvia saapuu Tampereen Nokia Areenalle olympiakarsintojen kenraaliharjoitukseen. Hanno Möttölän mukaan Latvialla on etunaan taitavien yksilöiden lisäksi kollektiivisen, kurinalaisen joukkuepelin kulttuuri.

27.6.2024 11:04 Susijengi

Tampereelle saapuva Latvia päihitti Egyptin, Bahamalle ja Puolalle tappiot

Susijengin vastustajaksi perjantain olympiakarsintakenraaliin Tampereen Nokia Areenalle saapuva Latvia karkasi kotikentällään Riiassa Egyptiltä pistein 84–63 (40–36). Susijengin Valencian turnauksen lohkovastustajat Bahama ja Puola joutuivat puolestaan taipumaan tappioihin.

Näytä lisää vastaavia