Saila Asumaniemelle Heikki Tuomala -palkinto - Pekka Valpola pokkasi erikoiselämäntyöpalkinnon

27.5.2024 09:18 Koriksen Superlauantain yhteydessä lauantaina jaettiin Heikki Tuomala -palkinto. Lisäksi Seurapalveluyksikkö jakoi vuosittaiset palkinnot.

Saila Asumaniemi palkittiin Heikki Tuomala -palkinnolla. Kuva: Samira Lee

Heikki Tuomala -palkinto: Saila Asumaniemi

Heikki Tuomala -palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, jonka vapaaehtoistyö seura-, alue- tai liittotoiminnassa katsotaan merkittävästi edesauttaneen suomalaista koripalloilua. Palkinto on Koripalloliiton korkein tunnustus vapaaehtoistyöntekijöille.

Heikki Tuomala-palkinnon nro 35 saaja Saila Asumaniemi on tehnyt pyyteetöntä vapaaehtois- ja talkootyötä Tampereen Pyrinnön ja suomalaisen koripalloilun eteen jo lähes neljännesvuosisadan ajan. Koripallon eteen tehty työ lähti liikkeelle perinteisesti lasten ollessa pieniä lasten joukkueiden taustalla ja joukkueenjohtajana. Pyrinnön ja suomalaisen koripalloilun onneksi työ ei kuitenkaan päättynyt lasten kasvaessa, vaan on jatkunut sen jälkeen mitä erilaisemmissa rooleissa sekä seura- että valtakunnantasolla ihan tähän päivään saakka.

Erikoiselämäntyöpalkinto: Pekka Valpola

Pekka Valpola on vuosikymmeniä toiminut suomalaisen koripallon parissa ja ollut lukemattomissa rooleissa ja tehtävissä niin seuratyössä kuin liiton eri elimissä. Pekan puoleen on käännytty niin sääntö- kuin kilpailutoiminta-asioissa, ja hän on ansiokkaasti huolehtinut muun muassa kaikkien alueiden kurinpidosta vuosien ajan. Pekan kädenjälki näkyy suomalaisessa koripallossa varmasti pitkään, ja tällä Seurapalveluyksikön myöntämällä erikoispalkinnolla haluamme kiittää ihan kaikesta, mutta etenkin pyyteettömästä intohimostasi meidän kaikkien rakastamaa lajia kohtaan!

Pekka Valpola pokkasi Erikoiselämäntyö palkinnon. Kuva: Samira Lee
Pekka Valpola pokkasi Erikoiselämäntyö palkinnon. Kuva: Samira Lee

Pikkusudet-pakinto: Loimaan Korikonkarit

LoKoKon järjestämät Pirkka Street Basket -tapahtumat liikuttavat yli tuhatta alakoululaista vuosittain. Loimaa on yksi harvoista paikkakunnista, jossa tapahtuma halutaan järjestää aina sekä syksyisin että keväisin. Kaikki Loimaan koulut ovat aina mukana viettämässä Vuoden Hauskinta Koulupäivää, ja paikalliset K-kauppiaatkin on saatu innolla mukaan tarjoilemaan eväitä osallistujille. Loimaalla on muutenkin aktiivista Pikkusudet-toimintaa, sillä koriskoulu ja pienten riehatapahtumat liikuttavat myös pieniä harrastajia säännöllisen ja innostavan viikkoharrastuksen merkeissä.

LoKoKon puheenjohtaja Aapo Savo ja valmennuspäällikkö Konsta Mastomäki noutivat Pikkusudet-palkinnon. Kuva: Samira Lee
LoKoKon puheenjohtaja Aapo Savo ja valmennuspäällikkö Konsta Mastomäki noutivat Pikkusudet-palkinnon. Kuva: Samira Lee

Koripalloteko: Namika Areena, HNMKY

Namika Areena on Helsingin NMKY:n uusi urheiluhalli. Areena palvelee Helsingin NMKY:n monipuolista lasten ja nuorten toimintaa sekä Pakilan peruskoulun liikunnanopetusta. Helsingin NMKY on Suomen suurin koripalloseura, ja areenan suunnittelua on ohjannut etenkin juniorikoripallon tarpeet. Namika Areena on luonteva jatke Helsingin NMKY:n rooliin koripallon suunnannäyttäjänä.

Areena täyttää Helsingin NMKY:n vuosikymmenten unelman omasta areenasta. Namika Areena on kokonaispinta-alaltaan noin 3200 neliötä ja Helsingin Pakilan uusi maamerkki Kehä 1:n varrella. Areenan julkisivu on umbra-värjätty muistuttamaan vanhaa koripalloa. 1200 neliön pääkentällä on mahdollista pelata kahdella lohkolla täyden koon kentillä. Pienemmällä monitoimikentällä voidaan pelata myös muita lajeja, kuten lentopalloa tai futsalia. Piha-alueelta löytyy luonnollisesti myös ulkokoripallokenttiä.

Koripalloteko palkinnon pokkasi Namika Areenan halliyhtiön puheenjohtaja Marko Airamaa. Kuva: Samira Lee
Koripalloteko palkinnon pokkasi Namika Areenan halliyhtiön puheenjohtaja Marko Airamaa. Kuva: Samira Lee

Elämäntyöpalkinto: Kimmo Vyyryläinen, Turun Seudun Urheiluakatemia

Kimmo Vyyryläisen vuosikymmenien työ koripallon hyväksi niin alueellisesti kuin valtakunnallisesti on ollut merkittävää. Pelaajauransa jälkeen Vyyryläinen kouluttautui valmentajaksi, ja valmentajatehtäviä on pitkälle uralle riittänyt pikkujunnuista nuorten maajoukkueisiin ja aina liigavalmentajaksi saakka.

Hän on toiminut seuravalmentajana 1970-luvun lopulta lähtien Kaarinan Uran, Turun NMKY:n, Ura Basketin, Korihaiden ja Salon Vilppaan riveissä. Kimmo on toiminut myös Ura Basketin valmennuspäällikön ja hallituksen jäsenen vastuutehtävissä vuosien varrella. Vuodesta 1996 lähtien hän on toiminut Aurajoen urheilulukiossa ja sittemmin Turun Seudun Urheiluakatemiassa koripallovalmentajana yhtäjaksoisesti jo 28 vuotta.

Kimmo Vyyryläinen palkittiin Elämäntyö-palkinnolla. Kuva: Samira Lee
Kimmo Vyyryläinen palkittiin Elämäntyö-palkinnolla. Kuva: Samira Lee

Koripallokasvattaja: Pirjo Pellikka, PuHu Juniorit

Pirjo, eli Pike, on käynnistänyt Unified koripallotoiminnan PuHu:ssa, ja samalla koko Suomessa vuonna 2005. Tästä lähtien hän on valmentanut ja toiminut koordinoivassa ja kasvattavassa roolissa PuHun Unified-joukkueissa, ja osaa yhä mukana olevista pelaajista Pellikka on valmentanut yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2005 alkaen.

Pike on PuHu:n lisäksi ollut kouluttamassa ja opastamassa Unified-koripallovalmentajia myös muissa seuroissa, kun nämä ovat käynnistäneet Unified-toimintaa. Hän on myös ollut aktiivinen toimia Paralympiakomitean Special Olympics-toiminnassa, ja valmentanut Suomen joukkuetta useissa Special Olympics-maailmankisoissa saavuttaen myös Special Olympics-kultaa useamman kerran.

Piken sitoutuneisuus ja omistautuneisuus joukkueisiinsa ulottuu paljon valmentamista pidemmälle, ja hän onkin kantanut kokonaisvaltaista vastuuta pelaajiensa hyvinvoinnista, koulunkäynnistä ja yleisesti elämässä pärjäämisestä. Pirjo Pellikka on yhdenvertaisen koripalloharrastamisen esimerkillinen mahdollistaja ja kasvattaja!

 

 
1.7.2024 16:32 Pääjuttu

Suomi vankistaa asemaansa koripallokartalla, FIBA:n pääsihteeri Andreas Zagklis vieraili Suomessa

Suomalaisen koripallon nousujohde on noteerattu myös kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n päämajassa, ja viime viikolla Suomessa nähtiinkin varsin korkea-arvoinen vieras: FIBA:n pääsihteeri Andreas Zagklis. Zagklis nautti Suomessa Susijengin Uusi-Seelanti -ottelusta ja vieraili pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheassa.

1.7.2024 10:15 Pääjuttu

Koriskauden 2024-25 lisenssit myynnissä

Koripallokausi 2024-25 käynnistyy virallisesti 1.7.2024 ja samalla on käynnistynyt uuden kauden lisenssien myynti. Myös edustusoikeuksien siirtojen palvelu on jälleen avattu. Lisenssikauppa, rinnakkaisedustusoikeuden ostopalvelu sekä edustusoikeuden siirron palvelu ovat tarjolla sekä suomeksi että englanniksi. 

17.6.2024 08:28 Pääjuttu

Pidä suomikoris taskussa - seuraa Koripalloliiton kanavia somessa

Koripalloliitto viestii laajasti suomalaisen kilpa- ja harrastekoripallon tapahtumista, ihmisistä ja ilmiöistä.

14.6.2024 09:17 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto hakee ammattierotuomaria

Erotuomaritoiminta on ollut nousujohteisella tiellä viime vuodet, ja aktiivierotuomareiden määrä on kasvanut ennätystasolle. Otamme erotuomaritoiminnassa uuden askeleen matkallamme kohti tavoitettamme saattaa suomalainen erotuomaritoiminta maailmanluokan tasolle, Euroopan kärkimaiden joukkoon. Osana tätä tavoitetta haemme nyt ammattierotuomaria.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa

Topias Palmi ja Saana Kujala palkittiin Korisliigojen parhaina

Kauhajoen Topias Palmi on äänestetty kapteenien ja päävalmentajien vuosittaisessa äänestyksessä Vuoden pelaajaksi. Naisten Korisliigassa Vuoden pelaaja -palkinnon pokkasi Tampereen Pyrinnön Saana Kujala.

25.5.2024 13:50 Koripalloliitto tiedottaa

Shawn Huff uutena Koripalloliiton liittohallitukseen – Meri Löyttyniemi ja Petri Peltoniemi uudelle kolmivuotiskaudelle

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 25.5. Kulttuurikasarmilla Helsingissä. Liittohallitukseen saatiin uusi jäsen, kun Susijengin entinen kapteeni Shawn Huff äänestettiin liittohallituksen jäseneksi.

23.4.2024 13:00 Pääjuttu

Koriskokemus-palautekanava kerää palautetta seurojen ja Koripalloliiton toiminnasta

Palautteen avulla kehitetään suomalaista koripalloa entistä paremmaksi kokemukseksi eri sidosryhmille.

19.3.2024 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen koripallojoukkue matkaa innolla down-urheilijoiden MM-kisoihin Turkkiin

Trisome Games 2024 järjestetään Turkin Antalyassa 19.–26. maaliskuuta. Suomen down-koripallojoukkue osallistuu MM-kisoihin nyt toista kertaa.

21.10.2023 14:05 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton syysliittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta

Koripalloliiton tilikausi kääntyi niukasti tappiolliseksi. Kokouksen avauspuheenvuorossaan puheenjohtaja Timo Elo jakoi kiitosta rohkeille seuroille.

13.10.2023 12:00 Koripalloliitto tiedottaa

Heini Santos on Koripalloliiton uusi viestintä- ja markkinointipäällikkö

Suomen Koripalloliiton uudeksi viestintä- ja markkinointipäälliköksi on nimitetty Heini Santos (os. Suokari). Santos aloittaa uudessa tehtävässään 16.10.2023.

Näytä lisää vastaavia