Salin juhli voittoa Real Madridista, Madsen Final Fouriin ja Alaselle 36 pistettä

4.4.2022 09:23 Loppuviikon aikana Euroopan koriskentillä nähtiin useita suomalaisonnistujia. Sasu Salin pääsi juhlimaan voittoa Real Madridista, Alexander Madsen taistelee Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruudesta, Aapeli Alanen heitti kauden ennätyspisteensä ja Edon Maxhuni tuuletti suomalaiskohtaamisen voittoa.

Sasu Salin pääsi juhlimaan makoisaa voittoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigassa Sasu Salin oli viikonloppuna kahdesti tositoimissa. perjantaina Valencia oli kotikentällään niukasti vahvempi 92-88 (47-29) Salinin saalistaessa 10 pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Emir Sulejmanovic kasasi 12 pistettä, neljä levypalloa, syötön ja kolme riistoa.
Ottelutilastot

Teneriffa päätti viikon kuitenkin tyylillä kaatamalla Real Madridin kotonaan 72-59 (28-32). Teneriffa järjesti viimeisellä neljänneksellä ilotulituksen takomalla peräti 31 pistettä. Salin vastasi yhdeksästä pisteestä ja sai myös kaksi levypalloa ja syötön. Sulejmanov teki kahdeksan pisteen ja 12 levypallon iltapuhteen. Voitolla Teneriffa vankisti asemiaan tasaisessa kuuden kärkijoukossa.

- No kieltämättä harmittavan Valencia-tappion jälkeen aika kiva voittaa Real kotona. Ensimmäinen kerta itselleni Teneriffan paidassa. Ja kyllähän se aika kivalta tuntui, kun halli oli täynnä, Salin makusteli ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Manresa sen sijaan koki kirvelevän 91-97 (85-85, 41-43)-Obradoirolle. Valtonen oli estämässä Obradoiron varsinaisen peliajan voittokoriyritystä, mutta jatkoajalla Obradoiro oli vahvempi vieden pelin nimiinsä. Valtoselle kirjattiin seitsemän pistettä ja kaksi levypalloa. Manresa on nyt viidentenä.
Ottelutilastot

Alexander Madsen jatkoi siitä mihin ensimmäisessä puolivälierässä jäi iskien tauluun 24 pistettä, kun VEF Riika voitti jatkoajan jälkeen Tartto Ülikoolin 88-85 (80-80, 38-43). Madsenille kirjattiin myös seitsemän levypalloa,, syöttö, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa.

Riika kohtaa välierässä BK Ogren. Final Four -lopputurnaus pelataan ensi viikonloppuna Riiassa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa Edon Maxhuni pääsi juhlimaan Heroes Den Boschin kanssa maukasta voittoa, kun tappioitta kauden pelannut Mikael Jantusen Oostende kaatui lukemin 75-66 (40-28). Maxhuni orkestroi joukkuettaan 11 pisteen, viiden levypallon, viiden syötön ja riiston tilastoilla. Jantunen sai neljä merkintää piste- ja levypallotilastoihin sekä syötön ja torjunnan. Tappiosta huolimatta Oostende pitää Elite Goldin kärkipaikkaa. Heroes on kolmantena.
Ottelutilastot

Topias Palmi pääsi taas irti ja heitti 13 pistettä Limburg Unitedin voittaessa Hague Royalsin 93-69 (40-28). Palmi saalisti myös levypallon ja syötön. Limburg on Elite Silverissä kolmantena.
Ottelutilastot

Okko Järvi teki paluun pelikentille lähes kolmen kuukauden tauon jälkeen, kun Phoenix Bryssel nappasi 63-58 (32-37)-voiton Yoast Unitedista. Järvi pelasi reilut 19 minuuttia ja tilastoi kolme pistettä ja kaksi levypalloa. Phoenix on Elite Silverissä kuudes.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Murphyn veljesten Fukushima Firebonds varmisti pudotuspelipaikan voittamalla viikonloppuna kahdesti Earthfriends Tokio Z:n.

Ensimmäisessä ottelussa Firebonds löylytti vieraitaan 83-52 (45-13) veljesten ollessa taas vauhti päällä. Alex tilastoi hienosti 19 pistettä, kuusi levypalloa ja kuusi syöttöä. Erik tarjosi taustatukea 13 pisteen, viiden levypallon, kolmen syötön ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa ottelussa Firebonds otti 77-55 (33-22)-voiton. Erik otti tällä kertaa vetovuoron 16 pisteen, kahdeksan levypallon, syötön, kahden riiston ja torjunnan tilastoilla. Alexille kirjattiin seitsemän pistettä, neljä levypalloa, kolme syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Itävallan liigassa Aapeli Alanen takoi kauden piste-ennätyksekseen 36 pistettä, mutta sekään ei riittänyt, kun St. Pölten koki viime hetkien kirvelevän 80-82 (40-41)-tappion Grazille. Alanen auttoi joukkuettaan myös viidellä levypallolla, kahdella syötöllä, riistolla ja torjunnalla.

- Rankka tappio totta kai. Pelasimme hyvin muutaman vaikean edellispelin jälkeen. Tänään teimme sen mitä pitikin. Harmittavasti se ei tällä kertaa riittänyt. Ottelun loppu oli hullu ja me olimme lähellä. Meillä oli tilaisuutemme, mutta ei ihan riittänyt, Alanen analysoi ottelua Itävallan liigan sivuilla.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden otti tiukkojen vaiheiden jälkeen 101-90 (77-77, 42-38)-jatkoaikavoiton Oberwart Gunnersista. Swans on ylemmässä loppusarjassa toisena ja St. Pölten kuudentena.
Ottelutilastot

Islannissa pelattiin runkosarjan viimeinen kierros ennen pudotuspelien alkua.

Carl Lindbom oli KR:n paras pistemies 17 pisteen saldolla, mutta KR hävisi Valurille 54-72 (31-34). Lindbom lähenteli tupla-tuplaa kahmien myös yhdeksän levypalloa.
Ottelutilastot

Shawn Hopkinsin Stjarnan teki Lindbomin KR:lle pienen palveluksen voittamalla Breidablikin 107-105 (56-54). Hopkins lisäsi joukkueen pottiin 11 pistettä ja kolme levypalloa. Stjarnan sijoittui kuudenneksi runkosarjassa. Voitollaan se varmisti myös sen, ettei Breidablik onnistunut nousemaan KR:n ohi sarjassa kahdeksanneksi.

Stjarnan kohtaa puolivälierissä Valurin ja KR saa vastaansa runkosarjan voittaja Njardvikin.
Ottelutilastot

Romanian liigan kärkiottelussa Ilari Seppälän Pitesti taipui sarjakärki Cluj-Napocalle 70-81 (34-43). Seppälä pussitti 12 pistettä ja lisäksi otti yhden levypallon, antoi kaksi syöttöä ja riisti kerran. Pitesti on kolmantena.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg otti tärkeän voiton Cholet Basketin kaaduttua 90-88 (50-41). Strasbourg on kahdeksantena, mutta samoilla voittoprosenteilla kolmen muun joukkueen kanssa.
Ottelutilastot

ProB:ssä Jamar Wilson heitti kahdeksan pistettä, otti kaksi levypalloa ja riistoa, mutta Boulazac hävisi Vichy-Clermontille 74-93 (41-40). Boulazac on sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn vankisti asemiaan sarjan kärjessä voittamalla kärkiottelussa Ludwigsburgin 97-88 (62-49). Voitto oli Bonnille jo kuudes peräkkäinen.
Ottelutilastot

ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen varmisti runkosarjan jälkeen vähintään top3-paikan, mutta taistelee myös runkosarjan voitosta voitettuaan Gladiators Trierin 88-81 (42-38). Aatu Kivimäki oli taas isossa roolissa yhdeksällä pisteellä, neljällä levypallolla ja kuudella syötöllä.
Ottelutilastot

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia