Korisliiga-kauden 2013-14 infopaketti

30.9.2013 Koripallon pääsarjan 74. pelikausi käynnistyy perjantaina ja lauantaina (5.-6.10.) täydellä kuuden ottelun kierroksella. Liigakausi pelataan 12 joukkueen nelinkertaisena sarjana, joka huipentuu toukokuussa 2014 pelattaviin SM-finaaleihin. Pudotuspeleihin selviää kahdeksan joukkuetta. Basket.fi-palvelun kokoaman infopaketin avulla voit päivittää helposti tietosi ennen sarjakauden käynnistymistä.

Bisonsin Tuukka Kotti otti yksi monesta Suomen maajoukkuemiehestä ja EM-kisasankarista, joka pelaa alkavalla kaudella Korisliigaa.

Alkavaa kautta värittävät europelit, joihin osallistuvat Petri Virtasen Kataja, Bisons, KTP ja Pyrintö. Kuvat: Ville Vuorinen & Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Alta ladattavista liitteistä löytyy perinteiset liigaseurat pähkinänkuoressa –kooste, joukkuekohtaiset esittelysivut kokoonpanoineen ja kesän tapahtumineen ja Korisliigan otteluohjelma.

Koripalloliitto työsti vuosina 2010-13 laajamittaista historiaprojektia, jonka tuloksena Basket.fi-palvelussa julkaistiin mm. Korisliigan historiatiedot vuodesta 1939 nykypäivään. Tarjolla on kaikkien aikojen tilastojen lisäksi mm. jokaisen pelaajan kattavat uratiedot sekä päivitetyt marathon- ja mitalitaulukot. Lisätietoja julkaisusta sekä käyttöohjeita löytyy osoitteesta www.basket.fi/liigahistoria.

 

Alkavan kauden Basket.fi-uutuuksiin lukeutuu uudistetut live-tilastot. Reaaliajassa pelipaikkakunnilta päivittyvät live-tilastot on ohjelmoitu uudelleen siten, että niitä pystyy selailemaan nyt useimmilla älypuhelimilla sekä tablet-tietokoneilla. Vielä viime kaudella live-tilastot käyttivät flash-tekniikkaa, jota uudet älypuhelimet eivät tukeneet.

Live-tilastot aktivoituvat Basket.fi-palvelun oikeassa yläkulmassa aina, kun Korisliigassa käynnistyy ottelu.

 
27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

13.4.2012 15:17 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga-historian kaikki pelikaudet tietoineen, pelaajien uratilastot julkaistu

Basket.fi-nettipalvelu jatkaa historian kirjoittamista – kirjaimellisesti. Korisliiga-kauden huipentuessa Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten pääsarjahistorian kaikkien pelikausien tiedot tuloksineen ja tilastoineen. Samalla on julkaistu pääsarjassa kautta aikain esiintyneiden pelaajien uratilastot.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

14.7.2017 EM-kilpailut

Susijengin EM-kisat avaaviin Ranska- ja Slovenia-otteluihin alle 500 lippua jäljellä

Susijengin EM-kotikisojen alkuun on enää alle 50 päivää. Samalla pääsyliput Susijengin otteluihin Helsinki Arenalle hupenevat hyvää vauhtia. Susijengin kahden ensimmäisen EM-koitoksen osalta on ylitetty 10 000 pääsylipun rajapyykki. Suomen Ranska- (31.8.) ja Slovenia-otteluihin on lippuja jäljellä alle 500.

29.9.2016 Katsojat

Korisliiga-kauden 2016-17 infopaketti

Korisliiga-kausi alkaa muutaman päivän kuluttua. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet ovat alkavalla kaudella liikeellä, ja kuka siirtyi kesän aikana muihin maisemiin? Miten Korisliiga pelataan, koska pelataan ja missä? Ei hätää – vastaukset kysymyksiin ovat vain parin klikkauksen päässä.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

10.5.2016 09:45 Pohjoinen alue

20-vuotiaiden EM-kisojen lipunmyynti käynnistynyt

Suomi-koriksen ensi kesän päätapahtuma, 20-vuotiaiden miesten EM-kisat Helsingissä 16.-24. heinäkuuta, lähestyy. Suurta ennakkomielenkiintoa herättäneiden kisojen lipunmyynti lähti käyntiin tiistaina 10.5. klo 9:00 kaikkien kukkarolle sopivin lippuhinnoin.

4.10.2015 Katsojat

Fanseat.com näyttää kaiken – Korisliiga näyttävästi myös Ylellä ja ISTV:llä

Korisliiga-kausi on lähtenyt lennokkaasti liikkeelle ja sarja on näyttävästi esillä myös eri kanavissa. Elisa Viihteen operoima Fanseat.com näyttää kauden kaikki liigaottelut 7,99 euron kuukausihintaan. Lisäksi Yle ja ISTV ovat mittavasti mukana Korisliiga-kauden esittämisessä. Yle esittää ensimmäisen Korisliiga-makupalan, Helsinki Seagulls – Bisons Loimaa, sunnuntaina 4.10. klo 16:30.

3.10.2015 20:33 Katsojat

Lokakuun KORI-lehti luettavissa netissä

Perjantaina 2.10. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on nyt luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan käynnistyneeseen Korisliiga-kauteen kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuudella.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

Näytä lisää vastaavia