Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

Rashida Timbilla dominoi HBA:ta vastaan. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli nousi takaa ohi

Vimpelin Veto sai vieraakseen pirteästi viime aikoina esiintyneen Forssan Alun. Kotijoukkue nappasi ottelusta voiton hienon toisen puoliajan ansiosta 86-68.

Forssalaisjoukkue aloitti ottelun vahvasti. Se käytti Vimpelin virheet hyväksi ja oli erityisen vahva ensimmäisellä jaksolla. Puoliajalla se johti ottelua ehkä hieman yllättäen yhdeksällä pisteellä.

Puolivälin jälkeen joukkueiden roolit vaihtuivat. ViVe sai puolustuksensa kuntoon ja teki vieraiden hyökkäämisestä hankalaa. Kotijoukkue nousi kolmannen jakson päätteeksi neljän pisteen johtoon.

Vaikka FoA sai päätösjaksolla hyökkäyspelinsä jälleen toimimaan hieman paremmin pitivät Vimpeliläiset huolen siitä, että voitto ei päässyt lipeämään heidän hyppysistään. Sarjapisteet jäivät Vimpeliin 86-68.

- Tulimme peliin hyvin ja toteutimme asioita hyvin. Kolmannella jaksolla tapahtui se, mitä meille on tapahtunut monta kertaa tällä kaudella eli muutama missi, muutama menetys, pää meni alas ja lopetettiin toteuttamasta hyökkäyspäässä niitä asioita, joita piti toteuttaa. Kun missaat hyökkäyspäässä, se syö energiaa puolustuspäästä. Puoliajalle saakka onnistuimme Burnettin puolustamisessa, mutta toiselle puoliajalle hän paransi huomattavasti, vieraiden päävalmentaja Aleksi Suominen pohti.

Shaylen Burnett hurjasteli ottelussa tripla-tuplan. Hänelle kirjattiin 29 pistettä, kymmenen levypalloa ja 11 koriin johtanutta syöttöä. Kym Royster tarjosi tulitukea 25 pisteellä. Vieraiden Wendion Bibbins teki 20 pistettä ja nappasi 12 levypalloa.

- Meillä oli tänään hidas startti peliin. Puolustus oli huonoa, mutta hyökkäys kohtalaista. Toisella puoliajalla puolustusperiaatteemme toimi paremmin ja se näkyi myös hyökkäyspelissämme. Mielestäni olisin itse voinut pelata paremmin. Ajattelen aina ensin joukkueen etua. Shay (Burnett) astui esiin ja teki, mitä hänen oli tehtävä – ja me muut seurasimme. Saimme myös penkiltä apuja ja hyvää energiaa, Royster kertasi.

Ottelutilasto

Kouvottaret haki vierasvoiton Helsingistä

Kouvottaret matkasi vierasotteluun Helsinkiin, jossa se sai vastaansa HBA:n. Kouvolalaisjoukkue nappasi kovan taistelun päätteeksi vierasvoiton 80-69.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti. Joukkue vei avausjakson 12 pisteellä ja johti ottelua puoliajalla 50-32.

HBA sai pelinsä kulkemaan toisella puolikkaalla. Se ei kuitenkaan pystynyt enää missään vaiheessa uhkaamaan vieraiden voittoa. Ottelu päättyi Kouvottarille 80-69 kotijoukkueen hyvästä taistelusta huolimatta.

- Meillä on kokoa ja käytimme sitä levypalloissa; saimme paljon pisteitä hyökkäyslevypalloista.  Lopussa vastustaja tuli lähemmäs, mutta pientä hermostuneisuutta lukuunottamatta pysyimme rauhallisena ja varmistimme voiton, se oli tärkeintä, Rashida Timbilla sanoi.

Timbilla oli ottelussa pitelemätön Hän teki tripla-tuplan 23 pisteellä, 17 levypallolla ja 11 koriin johtaneella syötöllä. Sarah Toeaina teki tupla-tuplan. Hänelle merkittiin 18 pistettä ja 12 levypalloa. Janette Aarnio säkitti helsinkiläisille 24 pistettä.

- Kouvottaret vei aivan liikaa hyökkäyslevypalloja, saimme siihen parannusta vasta pelin toisella puoliskolla. Silloin pääsimme myös pelaamaan omannäköistä peliämme, mutta se ei tänään riittänyt.  Itse nautin pelaamisesta pitkän tauon jälkeen, Aarnio kertasi.

ToPo vei puolustuksien taistelun

Pyrintö sai vieraakseen ToPon. Helsinkiläiset hallitsivat ottelua pitkään ja joukkue nappasi ansaitun voiton 68-59.

Avauspuoliaika pelattiin ToPo:n komennossa. Heidän puolustuksensa oli vahvaa ja aiheutti Pyrinnölle ongelmia. Puoliajalla vierasjohto oli 16 pisteessä.

Vielä kolmannella jaksolla vieraat onnistuivat kasvattamaan johtoaan. Päätösjaksolle lähdettäessä joukkueen johto oli 28 pistettä.

Päätösjaksolla parketilla oli oikeastaan vain yksi joukkue ja helsinkiläisille meinasi käydä hassusti. Pyrintö vei päätösjakson 23-6, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt. Pisteet matkasivat Helsinkiin 68-59.

- Pelattiin hyvin kolme erää, neljännessä ei sitten enää maltettu pelata loppuun asti. Sen turvin Pyrintö pääsi vähän kääntään omaa kelkkaansa. Kolmeen erään oon tyytyväinen, mutta neljäs erä jätti paljon kyllä parannettavaa vielä, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Ottelussa ei pisteillä juhittu. Eerika Davenport kasasi kuitenkin tupla-tuplan 18 pisteellä ja 20 levypallolla. Meri Kanerva säesti 12 pisteellä. Pyrinnöstä Evianna Sipilä heitti uransa ennätyspisteet. Hän upotti 18 pistettä.

- Levypallot hävittiin tosi paljon. Alku oli tahmee, mutta paikalla tultiin kivasti peliin mukaan, ja pistettiin peliä tiukemmaksi. Se ei tänään taas riittänyt, ja se tietysti harmittaa, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä harmitteli.

Honka nappasi kauden avausvoiton EBT:stä

Espoossa nähtiin kauden toinen paikalliskohtaaminen. Tällä kertaa kauden ensimmäisen kohtaamisen vienyt EBT matkasi Hongan vieraaksi. Tällä kertaa Honka oli selvästi parempi ja nappasi sarjapisteet 86-59.

Kotijoukkue oli erityisen vahva avauspuoliajalla. Sen hyökkäyspelaaminen oli hyvällä mallilla ja puoliajalla se johti peliä 47-23.

Peli tasoittui toisella puoliajalla. Honka kuitenkin piti huolen siitä, ettei sen voittoa enää uhattu. Se nappasi sarjapisteet 86-59.

- Tultiin hyvällä energialla peliin. Todella erilainen peli kuin edelliset pelit meillä ja sen mukaan kun pystyttiin puolustamaan hyvin meidän hyökkäyspää vapautui ja se olin mun mielestä tänään voiton avain. Laajalla rintamalla saatiin onnistumisia sen kautta, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm sanoi.

Desiree Ramos teki Hongalle 24 pistettä. Carmen Tyson-Thomas palasi joukkueen kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen ja teki heti tupla-tuplan 19 pisteellä ja 16 levypallolla. Sanni Tuomisto teki EBT:lle 16 pistettä.

- Tämä oli nyt huono peli meiltä, en tiedä miten ei oltu oikein valmiita hyökkäämään eikä puolustamaan ja ehdottomasti onnea Hongalle oli hyvä peli niiltä, Tuomisto harmitteli.

PeKa ruutiinivoittoon kotikentällä

Kotkan Peli-Karhut sai vieraakseen Lappeenrannan Catzin, joten Elena Melto teki paluun viime kauden kotikentälleen.  PeKa nappasi ottelussa voiton 75-59.

Vierasjoukkue aloitti hienosti ja johti ottelua avausjakson jälkeen 16-13. PeKa kuitenkin heräsi vielä ennen puoliaikaa ja karkasi tauolle johdossa 39-24.

Jälkimmäisellä puoliajalla ottelu jälleen tasoittui. Molemmat joukkueet onnistuivat viemään yhden jakson, mutta pisteet jäivät Kotkaan 75-59.

Zykera Rice teki ottelussa 23 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Inga Orekhova säesti 16 pisteellä. Melto teki Catzille 13 pistettä.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.